V Kopru je bila odigrana še zadnja tekma prvega kroga nove sezone Prve lige. Na koprski Bonifiki se je zbralo približno 350 gledalcev, ki pa so videli zanimivo in na trenutke grobo srečanje.


Prvi so do priložnosti prišli gostje iz Domžal, ko je v četrti minuti srečanja poskusil Matej Podlogar. Njegov strel pa je končal mimo vrat vratarja Simčiča. V deseti minuti je Lotrič močno udaril iz petindvajsetih metrov v desni spodnji kot. Vidmar je s skrajnimi močmi žogo preusmeril v prvi kot za Koper. Sledile so minute brez večjih priložnosti, igra obeh ekip pa je bila precej izenačena. V 25. minuti je en izmed domžalski branilcev po podaji Lotriča v kazenski prostor izbil v kot, vendar je skoraj žogo poslal v lastno mrežo. Slednja je zgrešila domžalska vrata le za nekaj centimetrov. Sledil je premor, kajti vročina je tudi v Kopru prisilila nogometaše v krajšo osvežitev. Kaj kmalu po premoru so Domžalčani izvedli hitro akcijo in prešli v vodstvo. Po desni strani je pobegnil Skubic, ki je žogo uspel še pravočasno podati kazenski prostor. Visoko podajo je na drugi vratnici izkoristil Žan Majer, ki je bil najvišji in je s strelom z glavo premagal koprskega vratarja Simčiča. Manj kot deset minut kasneje pa še en hladen tuš za Koprčane. Juninho je žogo potegnil proti kazenskemu prostoru, kjer je videl prostega Morela. Podaja je že stekla, ko je pred Morelom do žoge prišel Skubic. Koprski branilci so obstali, domžalski branilec pa je prišel do neoviranega strela in z zunanjim delom poslal žogo mimo Simčiča. Da to ni bil koprski dan je bilo jasno še v 41. minuti srečanja. Mršič je po prekršku od zadaj nad Juninhem dobil drugi rumeni karton in Koper je prvi del končal z igralcem manj. V sami končnici srečanja pa še ena velika priložnost gostov, ki so izvajali prosti strel. Po slabem posredovanju Rahmanoviča in Simčiča je do strela prišel Podlogar, vrata so bila prazna, a je žoga zgrešila cilj.

Drugi del srečanja so Koprčani pričeli agresivneje in so takoj pritisnili na domžalsko zadnjo vrsto. Pritisk je bil uspešen zgolj nekaj minut, nato pa so Domžalčani igro umirili in na trenutke prevzeli posest žoge. To se jim je hitro obrestovalo z novim zadetkom v domači mreži. Trajkovski je po levi strani igrašča pobegnil domači obrambni vrsti ter podal Juninhu v kazenski prostor. V bližini ni bilo nobenega od koprskih igralcev, tako da je imel brazilski vezist dovolj časa in prostora, da je žogo poslal še tretjič za hrbet Simčiču. Domžalčani so po tretjem zadetku malce popustili in to so izkoristili domači nogometaši. V 64. minuti je po napaki Zeca do žoge prišel Štromajer, ki je z roba kazenskega prostora močno in natančno ustrelil proti domžalskim vratom. Vidmar je bil nemočen in domačini so dosegli prvi gol v letošnji sezoni. Le dve minuti kasneje je visoko žogo Posavca izkoristil Rahmanovič, ki je bil najvišji v domžalskem kazenskem prostoru in je še drugič premagal Vidmarja. Domžalčani so nato le umirili igro in ponovno vzpostavili ravnovesje. Koprčani se kljub igralcu manj niso predali in še naprej pritiskali na domžalske nogometaše. Sledile so minute igre med obema kazenskima prostora, v katerih si nobena ekipa ni pripravila večje priložnosti. Pet minut pred koncem rednega dela so domači nogometaši imeli veliko priložnost za izenačenje rezultata. Okrepitev Josip Ivančič je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je žogo zgrešil Štromajer. Domžalski obrambni igralci so situacijo razčistili in poskrbeli, da domači niso prišli do izenačenje. Minuto pred koncem rednega dela je Koper bil ponovno blizu zadetka. Po podaji z leve strani je do strela z glavo prišel Vekič, kateremu je veselje preprečila prečka. V štiri minutnem sodnikovem podaljšku večjih priložnosti ni bilo. So pa Koprčani ob koncu povsem izgubili živce, vendar so na drugi strani Domžalčani tekmo uspešno pripeljali do zadnjega sodnikovega žvižga na tekmi.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…