Nafta 1903 se je v preteklem krogu z zmago v dvoboju s Čardo že uvrstila v 2. SNL, v zadnjem krogu pa bo lovila še naslov, s katerim bi Lendavčani potrdili dobro sezono. Drugega potnika med drugoligaše bomo dobili v nedeljo, ko se bosta za drugo mesto udarila Mura in Odranci.


Zadnje dejanje sezone bo ponudilo scenarij, o katerem lahko ljubitelji nogometa zgolj sanjajo. Nogometaši Mure in Odrancev bodo v zadnjem krogu sezone v medsebojnem obračunu odločali o potniku med drugoligaše. Fazanerija bo gostila veliki finale, nedeljsko popoldne pa bo zaradi pomembnosti dvoboja na tribune zagotovo privabilo lepo število nogometnih privržencev. Vsaj na papirju status favorita pripada Muri, a gre pozabiti, da četa odranskega stratega Bojana Jančarja v drugi polovici prvenstva sploh še ni oddala točke. Čeprav pri nekdanjem tretjeligaškem prvaku priznavajo, da igra ni najboljša, je dvanajst zaporednih zmag dober obet pred tekmo sezone.

Nafta bo na domači tekmi pričakala goste z Velike Polane. Lendavčani imajo pred zasledovalcema dve točki prednosti, na razplet boja za naslov prvaka lahko vpliva tudi tekma v Murski Soboti, a v Lendavi ničesar ne bodo prepuščali naključju, saj bodo tudi tokrat krenili po novo zmago. V Beltince odhajajo nogometaši Čarde, ki so bili v preteklem krogu trd oreh prav za Lendavčane. Tudi tokrat bodo nogometaši z Martjancev iskali nove točke in tako skušali potrdili sedmo mesto na lestvici. Beltinčani po lanskem naslovu prvakov leto zaključujejo na četrtem mestu.

Medtem ko so nogometaši Križevcev že izpadli in se bodo pred slovesom od tretjeligaške konkurence pomerili s Hotizo, se bo hud boj odvijal še za dvanajsto mesto. Turnišče in Grad, ki imata po 22 točk, se bosta pomerili v Turnišču, kjer bo torej odločen še drugi potnik v nižji rang tekmovanja. Trenutno se v boljšem položaju nahajajo nogometaši Grada, ki so dobili jesenski obračuna Goričkem, zato jim zadostuje tudi remi, medtem ko za Turnišče šteje zgolj zmaga. Za nameček bodo gostitelji v dvoboj podali brez Erika Lutarja, Denisa Horvata in prvega vratarja Damjana Lebarja, ki je v tekmi z Odranci krenil nad sodnika Mežnarja in se je zaradi nešportnega fizičnega kontakta s sodnikom, ki ga je z roko odrinil v predel prsi, znašel v suspenzu. Čeprav se je po tekmi sodnikom opravičil za svoje dejanje, ga gotovo čaka hud disciplinski ukrep.

Preostali dve srečanji bosta odigrani še v Prlekiji in na Goričkem. V Ljutomeru se bosta srečali domača ekipa in gostje z Bogojine. Slednji so v preteklem krogu z zmago proti Hotizi prehiteli Grad in Turnišče ter se zasidrali na 11. mestu in za potrditev le-tega jim je dovolj le točka. Ljutomerčani bodo sezono zaključili na visokem petem ali v primeru lastnega poraza ter zmage Tromejnika na šestem mestu. Nogometaši iz Kuzme tokrat pričakujejo ekipo Rakičana, tokrat pa bo na Goričkem verjetno vseeno manj vroče, kot po dvoboju z Odranci. Tromejnik bo moral zaradi nešportnega vedenja svojih pristašev, ki sodnikom niso “dovolili” izhoda iz slačilnic, delivci pravice pa so na pomoč poklicali tudi policijske sile.

Ni kaj, v 3. SNL vzhod je bilo vroče že v preteklih krogih, nič manj pa ne bo niti tokrat. Vrelišče bo vrhunec doseglo v Murski Soboti in Turnišču.

Pari zadnjega 26. kroga 3. SNL vzhod
NŠ MURA – ODRANCI
TURNIŠČE – GRAD
TROMEJNIK G-SUKIČ – RAKIČAN
LUŠT BELTINCI – ČARDA MARTJANCI
NAFTA 1903 – POLANA
AVTO RAJH LJUTOMER – GMT BOGOJINA
HOTIZA – ŠD NK KRIŽEVCI (nedelja, ob 17.30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…