Nogometaši Rogaške so drugi finalisti letošnjega pokalnega tekmovanja. Slatinčani so na izjemno razburljivem dvoboju v Fazaneriji po streljanju enajstmetrovk ugnali Muro in prišli na prag prve klubske lovorike.


Pred nekaj manj kot tri tisoč gledalci so v prekmurski prestolnici dvoboj bolje odprli domačini, ki so dobro igro kronali z zadetkom v 20. minuti. Sandi Nuhanović je z lepo dolgo podajo v ogenj poslal Alexandrosa Kyziridisa, ki je še lepše žogo podaljšal do Amadeja Maroše, kateri se je dobro znašel in žogo z udarcem iz voleja poslal v gostujočo mrežo. Po zaostanku so se prebudili tudi gostje, ki so izplen pogumnejše igre poželi tik pred odhodom na odmor. Oliver Kregar je odlično prodrl v kazenski prostor Mure, kjer ga je z drsečim štartom zrušil Kai Cipot. Izvajalec z bele točke je bil Patrik Mijić, katerega strel je Klemen Mihelak sicer ubranil, a je Hrvat nato v mrežo pospravil odbitek.

Najboljši strelec Rogaške v tej pomladi se je med strelce ponovno vpisal na začetku drugega polčasa, ko je poskrbel za popoln preobrat. Petindvajsetletnik je na robu kazenskega prostora dobro zaustavil dolgo podajo Kregarja, potegnil v desno in z natančnim strelom Mihelaku ni pustil nobenih možnosti. Praktično takoj v naslednjem napadu je Ivan Šarić imel izjemno priložnost za hitro izenačenje, a je žogo poslal tik ob levi vratnici vrat Ajdina Mulalića. Tudi Rogaška je kasneje imela nekaj priložnosti za povišanje vodstva, vendar je Mihelak vnovično veselje Štajercev vselej preprečil. V 66. minuti pa ponovno veselje na tribunah. Borna Proleta je z desne strani pred vrata Slatinčanov poslal sijajen predložek, ki ga je na robu petmetrskega prostora pričakal Robert Čakš ter z glavo zabil za izenačenje. V nadaljevanju gledalci novih zadetkov več niso videli, tudi v dodatne pol ure igre ne, čeprav sta obe ekipi imeli svoje priložnosti. Sledile so enajstmetrovke, v katerih se je tehtnica po Mihelakovi obrambi ob strelu Thalissona najprej prevesila na stran Mure, a se je po vratnici Nikole Jovićevića ter Mulaličevi obrambi po strelu tragičnega junaka Čakša le ta dokončno prevesila na stran Rogaške.

Mura – Rogaška 2:2 (1:1) *6:7 po streljanju enajstmetrovk
Maroša (20′), Čakš (66′); Mijić (44′, 53′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Gorica v zaključne boje z novim trenerjem

Tik pred zaključkom sezone so v Novi Gorici sprejeli odločitev, da Miran Srebrnič ne bo ve…