Lendavska Nafta 1903 je s težko prigarano zmago v Martjancih uspela doseči močno želeni cilj, uvrstitev v drugoligaško konkurenco. Dvoboj za drugo mesto med Muro in Odranci je krog pred koncem sezone še odprt, saj sta tekmeca vknjižila novo zmago in bosta o potniku v 2. SNL odločila v zadnjem krogu, ko se bosta udarila v Fazaneriji.


Lendavčani so na gostovanju pri Čardi naleteli na sila močan odpor domačinov, ki so v domačih Martjancih izredno žilav tekmec. Po prvem delu zadetkov ni bilo, so pa domači nogometaši v 54. minuti povedli. Sledila je ofenziva nogometašev Nafte, ki so z zadetkoma Vedrana Vinka in Matea Monjaca vendarle prišli do zmage ter pred zadnjo tekmo sezone potrdili drugoligaško vstopnico, saj lahko pred lendavsko četo po zadnji tekmi skočijo le nogometaši Mure ali Odrancev, ki se bodo udarili v medsebojni tekmi.

Odranci so tudi v tekmi s Turniščem podaljšali niz zmag, ki zdaj šteje že 12 tekem. Četa trenerja Bojana Jančarja vnovič ni blestela, a je bila z 2:1 na koncu vseeno boljša od Turnišča, ki ga vodi nekdanji odranski strateg Rajbar. V 60. minuti je gostitelje v vodstvo popeljal David Vinkovič, a so gostje deset minut kasneje izid izenačili z udarcem Michaela Jakšiča. V 80. minuti so nato Odrančani vendarle zadeli še enkrat, uspešen je bil Ivo Balažič. Zaključek srečanja je sicer ponudil manj ljube scene, da so bili gostje nezadovoljni s sodniškim kriterijem, vratar Lebar pa je zaradi odrivanja sodnika po koncu tekme prejel tudi rdeči karton.

Odranska zasedba se kljub podaljšanju zmagovalne serije ni uspela odlepiti od Mure, ki v dvoboju z odpisanimi Križevci ponovno ni imela preveč težkega dela. Sobočani so bili boljši z 0:6, čeprav so po prvem delu vodili zgolj z zadetkom prednosti, za katero je poskrbel Mitja Rešek. V nadaljevanju tekme je bil dvakrat uspešen v zadnjih tednih razpoloženi Amadej Maroša, po enkrat pa so zadeli še Arpad Vaš, Alen Kozar ter Mihael Karas. O drugem potniku med drugoligaše bo tako odločal dvoboj v Fazaneriji. Murašem zaradi jesenske zmage v Odrancih zadostuje tudi neodločeni rezultat.

Sosedski derbi Grada in Tromejnika je ponudil nekaj lepih priložnosti, a sta se kluba vendarle razšla brez zadetkov in zmagovalca. Bogojina je na domačem igrišču pričakala nogometaše Hotize ter jih na koncu premagala s 3:1. Za domačine so bili uspešni Gutman, Ošlaj in Černela, Zelko je v končnici srečanja dosegel častni zadetek za goste. V bližnjem Rakičanu so bili uspešni tudi Beltinčani, ki so se veselili zmage z 1:4. Že v prvem polčasu sta zadela Rok Ropoša in Mitja Mauko, v nadaljevanju pa sta bila uspešna še Mitja Botjak ter Jernej Tkalec. Frčko je v 76. minuti za domačine dosegel edini zadetek in tako ublažil poraz Rakičana.

V Veliki Polani so tokrat slavili domači nogometaši. Nogometaši Ljutomera niso imeli skorajda nobenih možnosti proti razigrani domači enajsterici. Za domačine so bili uspešni Luka Ivanič, Igor Kvezić ter Rok in Samo Žalik. Za Prleke sta zadela Kardinar iz najstrožje kazni ter Celec v zadnjih trenutkih srečanja.

Rezultati 25. kroga 3. SNL vzhod
ODRANCI – TURNIŠČE 2:1
400; Vinkovič 60’, Balažic 80’; Jakšič 70’
RK: Lebar 91’
ŠD NK KRIŽEVCI – NŠ MURA 0:6
300; Rešek 44’ Kozar 48’, Maroša 54’, 87’/11m, Vaš 78’, Karas 90’
GMT BOGOJINA – HOTIZA 3:1
100; Gutman 29’, Ošlaj 47’, Černela 84’; Zelko 90’
POLANA – AVTO RAJH LJUTOMER 4:2
150; Žalik R. 29’, Ivanič 35’, Žalik S. 74’/11m, Kvezić 81’; Kardinar 61’/11m, Celec 89’
ČARDA MARTJANCI – NAFTA 1903 1:2
350; Vogrinčič 54’; Vinko 67’, Monjac 75’
RK: Malačič 88’
RAKIČAN – LUŠT BELTINCI 1:4
100; Frčko 76’; Ropoša 2’, Mauko 18’, Botjak 54’, Tkalec 58’
GRAD – TROMEJNIK G-SUKIČ 0:0
350 gledalcev

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prekmurje ponovno s tretjeligašem, ob Čardi v 3. SNL tudi Starše

Dodatne kvalifikacije za uvrstitev v vzhodno skupino 3. SNL so uspešno prestali nogometaši…