V slovenskem pokalnem tekmovanju preostale štiri udeležence čaka hud boj za finalno vstopnico. Prva odločitev bo padla že nocoj v Novi Gorici, kjer je na sporedu drugoligaški obračun.


Tretjič v zgodovini tekmovanja se bo pripetilo, da v finalu ne bo igral prvoligaš. Prvemu je leta 2002 to uspelo Aluminiju, nazadnje pred štirimi leti Nafti. Odgovor na to, kdo bo tretji predstavnik 2. SNL v finalu bosta nekaj po 22. uri dala Gorica in Beltinci.

Primorci imajo bogato zgodovino, saj so eden najstrofejnejših klubov v Sloveniji. V pokalu so doslej slavili trikrat, nazadnje pred natanko desetimi leti. Letos naskakujejo uvrstitev v svoj peti finale, v taboru sinje-modrih pa se zavedajo, da jih čaka težko delo. “Pred nami je zahtevna preizkušnja. Beltinci imajo v prvenstvu isto število točk kot mi. Naša prednost je, da igramo doma, upam, da se bo stadion lepo napolnil, da bomo imeli prednost domačega igrišča. Imamo lepo priložnost, da se uvrstimo v finale, kar ni kar tako, je pa naš cilj. Upam, da se bo izšlo, kot je treba. Zadnje čase igramo dober nogomet in takšno predstavo pričakujem tudi jutri. Smo motivirani in bomo storili vse, da zmagamo,” zahteven obračun napoveduje strateg Miran Srebrnič. Štiriinpetdesetletnik je kot igralec Gorice sodeloval pri prvih dveh pokalnih lovorikah kluba. Njegovi varovanci se ponašajo z izvrstno formo. Nazadnje so izgubili 29. oktobra lani, ko so na domačem terenu v ligi premoč priznali Tolminu. Serija neporaženosti v vseh tekmovanjih znaša že neverjetnih 15 tekem.  V Novi Gorici se nadejajo dobrega obiska, v ta namen so za današnji dvoboj znižali tudi cene vstopnic.

Da se obeta zelo zanimiva preizkušnja napoveduje tudi pogled na lestvico 2. SNL. Oba kluba bijeta boj za zmago v drugoligaški konkurenci ter za uvrstitev med prvoligaše. Gorica štiri kroge pred koncem z 51 osvojenimi točkami, tremi manj od Nafte, zaseda drugo mesto. Le točko manj imajo na tretjem mestu Beltinčani.

Žuti lovijo zgodovino, svojo prvo finalno uvrstitev v pokalu. Ekipa Damjana Gajserja je nazadnje v ligi na domačem terenu gostila letos skromno Krko in po številnih zapravljenih priložnostih vknjižila minimalen poraz. Kljub vsemu se Prekmurci to pomlad lahko pohvalijo z dobro formo, saj so na desetih obračunih ob Novomeščanih premoč priznali le še vodilnim Lendavčanom. Kaj si Beltinčani želijo je za spletno stran kluba odločno napovedal Luka Sočić: “V tekmo gremo z željo po zmagi in prvi uvrstitvi v finale v zgodovini kluba. Mi bomo dali vse od sebe na vsaki tekmi do konca in poskušali premagati vse nasprotnike. Ne bomo se ozirali na druge ekipe, odvisni smo samo od sebe in nikogar drugega.” Triindvajsetletnik na severu Primorske računa tudi na podporo najzvestejših podpornikov kluba: “Podpora navijačev nam pomeni veliko ter predstavlja dodaten motiv za zmago. Imamo odlične navijače, ki z nami hodijo na gostovanja in nas podpirajo, kar je še en dokaz več, da verjamejo v nas.” V Novi Gorici se bi naj na tribunah zbralo približno 100 beltinških navijačev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …