Slovenska ženska članska reprezentanca je danes, ob 16.30 uri, gostila reprezentanco Moldavije. Na prvi kvalifikacijski tekmi za žensko evropsko prvenstvo so slavile Slovenke. Slovenija je na prvi tekmi v skupini 2, vknjižila zmago z 2:0.


Za vodstvo Slovenije je tik pred koncem prvega polčasa zadela Lara Prašnikar. V nadaljevanju drugega polčasa, natančneje v 57. minuti, je za povišanje vodstva na 2:0 zadela Zala Kuštrin. Do konca srečanja je ostalo pri tem izidu.

Spet smo trpeli. Če sem pošten, nisem prav povsem zadovoljen. Tekmo bi morali že prej pripeljati do konca. Moramo začeti izkoriščati priložnosti, ki si jih ustvarimo. Pridemo do gola, a ne moremo zabiti. Ampak dobro: to je bila prva tekma kvalifikacij, punce so bile malce v krču. Zelo smo si želeli te zmage in dobrega začetka, zato jim nekako oprostim. Gremo naprej,“ je za uradno spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejal selektor Saša Kolman.

Slovenije je po prvi odigrani tekmi trenutno na prvem mestu v skupini 2. Slovenija in Makedonija imata po tri točke, medtem ko sta Latvija in Moldavija še brez točk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od KF
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Snubci na vratih Jake Bijola

Kljub boju Udinese-ja do zadnjega kroga in s tem obstanka v Serii A, ne spremeni dejstva, …