Slovenska ženska nogometna reprezentanca je danes, ob 15.00 uri, gostovala v Makedoniji. Slovenke so odigrale drugo tekmo v sklopu kvalifikacij za žensko člansko evropsko prvenstvo. Varovanke selektorja Saše Kolmana so vknjižile visoko zmago s kar 5:0.


Za Slovenijo so zadele Korošec, Prašnikar, Kajzba in Kolbl, v 29. minuti pa je avtogol dosegla Pančurova. Slovenke se iz Skopja vračajo z visoko zmago. Po dveh odigranih tekmah ima Slovenija maksimalen izkupiček šestih točk in visoko gol razliko 7:0. Dve zmagi za Slovenijo pomenita trenutno prvo mesto skupine 2, v Ligi C. Kvalifikacije pa se nadaljujejo 31.5. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo doma pomerile z Latvijo, v prvih dneh junija (4.6.) pa bo Slovenija še gostovala v Latviji.

Za uradno spletno stran Nogometne zveze Slovenije (NZS) je današnjo zmago pokomentiral tudi selektor: „Končno je tudi nam šla žoga v gol. Mislim, da smo si to tudi zaslužili. Dosti smo delali na tem, tudi na prejšnji tekmi smo si ustvarili kup priložnosti, danes pa se nam je odprlo. Vesel sem zaradi zmage in tudi zato, ker so punce dale več golov. S to zmago smo dokazali, da sem ne sodimo, ampak sodimo rang višje.“

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od KF
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Snubci na vratih Jake Bijola

Kljub boju Udinese-ja do zadnjega kroga in s tem obstanka v Serii A, ne spremeni dejstva, …