Vodilni dvojec v 3.SNL sever ne popušča. Vodilni nogometaši Dravograda so tokrat gostovali v Rušah pri Pohorju in pred dobrimi tristo gledalci prišli še šestnajste prvenstvene zmage s katero so ohranili tri točke naskoka pred prvimi zasledovalci iz Celja. V 14. minuti srečanja so gostje povedli, ko je Boštjana Holcmana ugnal Aljoša Gluhovič. V 37. minuti srečanja so Rušani uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Anžej Maček, ter poskrbel za izenačeno nadaljevanje. Zmagoviti zadetek so gostje uspeli doseči dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela, ko je zadel Peter Kogelnik. Do izjemne zmage so prišli tudi nogometaši celjskega Šampiona, ki so gostovali v Zrečah. Potem ko gledalci v 90. minutah igre niso videli zadetkov, je zmagovalca v sodnikovem podaljšku odločil Herolind Cikaqi. Celjani so z novimi tremi točkami ostali Dravogradu sicer ob tekmi več za petami in zaostajajo za tri točke. Zrečani pa kljub porazu ostajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice.


Do izjemno pomembnih treh točk so prišli nogometaši Šentjurja, ki so gostili favorizirano konjiško Dravinjo. Gostje so sicer izjemno pričeli srečanje in povedli že v 5. minuti srečanja, ko je Žiga Čakš uspešno realiziral najstrožjo kazen. Vodilni zadetek je dal Konjičanom poleta, in ti so v 29. minuti igre svoje vodstvo še povišali, ko je zadel Žiga Pesjak. Visoka prednost Šentjurčanov ni zmedel in ti so le dve minuti zatem po zadetku Sebastjana Tuhtarja ulovili priključek. Domačini so izjemno pričeli drugi del srečanja, ko so v četrti minuti nadaljevanja rezultat izenačili, izenačujoči zadetek je dosegel Luka Kopinšek. Dobrih deset minut pred iztekom rednega dela je Šentjurčanom uspel popoln preobrat, ko je za pomembne tri točke zadel Miha Belak. Konjičani kljub porazu ostajajo na četrtem mestu, medtem ko se je Šentjur utrdil na desetem mestu lestvice. Vlogo favoritov so na domačem igrišču potrdili nogometaši Bistrice, ki so gostili Dobrovce. Dobrih dvesto gledalcev je na prvi zadetek čakalo do 14. minuti, ko je Bistričane v vodstvo popeljal Primož Janžič. Tik pred iztekom prvega dela je vodstvo Bistričanov povišal Tim Kolar. Prednost dveh zadetkov so domačini pripeljali do izteka srečanja in se na koncu veselili še devete prvenstvene zmage s katero ostajajo na šestem mestu lestvice. Dobrovce so se z novim porazom znašle na predzadnjem mestu lestvice.

Izjemno pomembne zmage in treh točk so se veselili nogometaši prevaljskega Korotana, ki so pred svojimi navijači gostili Lenart. Edini zadetek v prvem delu je dobrih sto petdeset gledalcev videlo v 23. minuti, ko je Sava Drobnjaka premagal Grega Tripalt. Že v 3. minuti nadaljevanja so Korošci svojo prednost povišali z zadetkom Tina Küzme. V 68. minuti so Prevaljčani zadeli še tretjič, natančen je bil Matic Obretan, le minut zatem pa je še drugič n a srečanju zadel Tin Küzma in razblinil vse upe Lenartčanov o preobratu. Do konca srečanja sta zadela še Lovro Grušovnik, odlično predstavo pa je s tretjim zadetkom kronal še Tin Küzma. Prevaljčani so na lestvici prehiteli prva Lenart, obe ekipi pa imata na svojem kontu po dvajset točk. Do pričakovanih treh točk so prišli v Rogatcu tudi Monsi, ki so gostili Šmarje pri Jelšah. Monsi so povedli v končnici prvega dela, ko je mrežo Leona Majerja zatresel Darko Hmelina. V osmi minuti nadaljevanja so Monsi preko Uroša Krivca svoje vodstvo še povišali. Gostje so sicer slabih trideset minut pred koncem srečanja zadeli, ko je bil natančen Matic Korošec, a so Monsi minimalno prednost zadržali vse do konca srečanja. Monsi so se z sedmo zmago zavihteli na sedmo mesto, medtem ko Šmarje ostaja prikovano povsem na dno lestvice.

V edinem nedeljskem obračunu so tri točke ostale na Vidmu, ki je gostil Pesnico. Videmčani so dobro pričeli srečanje in povedli v 10. minuti srečanja, ko je Reneja Glušiča premagal Sebastjan Krajnc. Dobrih štirinajst minut zatem so Pesničani uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Žiga Goljat. Še pred iztekom prvega dela je Pesnica ostala brez Martina Kranerja Rudolfa, ki je prejel rdeč karton. Ko je že vse kazalo na delitev točk, je v sodnikovem dodatku pomembno zmago Vidmu zagotovil Žan Hliš. Videm se je z osmo zmago zavihtel na osmo mesto, Pesnica kljub porazu ostaja na petem mestu prvenstvene lestvice.

 

Rezultati, 23. kroga

NK Pohorje : Dravograd Avto Grubelnik 1:2 (1:1)

300; Maček 37`; Gluhovič 14`, Kogelnik 74`

NK Zreče : Šampion 0:1 (0:0)

100; Cikaqi

Fosilum Šentjur : Dravinja 3:2 (1:2)

50; Tuhtar 31`, Kopinšek 49`, Belak 80`; Čakš 5`-11m, Pesjak 29`

Kety EMMI Bistrica : S.Rojko Dobrovce 2:0 (2:0)

200; Janžič 14`, Kolar 45`

Korotan Prevalje : NK AjDAS Lenart 6:0 (1:0)

150; Tripalt 23`, Küzma 48`, 69`, 83`, Obretan 68`, Grušovnik 79`

Mons Claudius : AS System Šmarje pri Jelšah 2:1 (1:0)

100; Hmelina 39`, Krivec 53`; Korošec 62`

Videm : Tehnotim Pesnica 2:1 (1:1)

100; Krajnc 10`, Hliš 91`; Goljat 24`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…