Uvodni nedeljski obračun 25. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigran v gorenjski prestolnici, kjer bo kranjski Triglav gostil Celje. Srečanje v Športnem centru Kranj se bo pričelo ob 15.00 uri, pravico na srečanju pa bo delil Rade Obrenović.


Kranjčani so med tednom proti Tabor Sežani prvič v nadaljevanju prvenstva klonili in priznali premoč nasprotnikom, a kljub temu ohranili šesto mesto na prvenstveni lestvici. Za orle je prvič po daljši odsotnosti zaradi disciplinskih zadev zaigral kapetan Luka Majcen, a kljub kapetanovemu nastopu so orli prvič v spomladanskem delu klonili. Tokrat čaka Gorenjce bistveno težja naloga, saj v goste prihajajo grofje, ki v drugem delu še niso priznali premoči nasprotnikom, nenazadnje pa so nazadnje doma z 2:0 ugnali vijoličaste. Ne glede na zadnji poraz orlov na Krasu, pa je vzdušje v ekipi Vlada Šmita zagotovo pozitivno, nenazadnje so v spomladanskem delu na kolena spravili Olimpijo v gosteh ter vknjižili točko doma proti Muri. Gorenjci igrajo v nadaljevanju dokaj poletno, nedvomno pa bodo morali največji poudarek dati obrambnim nalogam, saj pri gostih blesti dvojec Dario Vizinger – Mitja Lotrič, ki je skupaj zabil že 27 zadetkov. V kolikor bi Gorenjci uspeli zaustaviti največji nevarnosti grofov, bi nedvomno lahko upali, da bodo tudi tokrat točke ostale doma.

Celjani prihajajo v gorenjsko prestolnico na krilih zmage med tednom, nad Mariborom, s katero so se zavihteli na tretje mesto prvenstvene lestvice pred Aluminij. Celjani kažejo v nadaljevanju sezone zelo zrele predstave, predvsem pa so zelo učinkoviti. Dušan Kosič nedvomno v začetni enajsterici ne bo delal velikih sprememb, saj ima na voljo vse igralce, ki so si prigarali zmago nad vijoličastimi. Apetiti grofov so nedvomno povezani s tem, da še tretjič v sezoni v medsebojnih obračunih premagajo orle, ter zadržijo vsaj tretje mesto na lestvici. Celjani bi se z morebitno zmago in ob ugodnem razpletu srečanja v Ljudskem vrtu lahko zavrteli celo na drugo mesto, tik pod vrh prvenstvene lestvice.

Kot že omenjeno so oba medsebojna obračuna v letošnji sezoni dobili grofi, uvodni obračun v gorenjski prestolnici se je končal s pol ducata zadetkov v mreži orlov, medtem ko se je obračun v knežjem mestu končal s štirimi zadetki v mreži orlov. Ob tej statistiki je tehtnica povsem na strani grofov, a nedvomno bodo orli skušali narediti vse, da se Celjanom oddolžijo za dva visoka poraza v letošnji sezoni.

Bodo orli prvič letos v medsebojnih obračunih ugnali grofe, ali bodo grofje še tretjič v medsebojnih obračunih napolnili mrežo orlov?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…