V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prinesla, kar nekaj zanimivih in presenetljivih rezultatov, predvsem pa je bil zadnji krog v znamenju številnih zadetkov, skupaj je na štirih srečanji padlo kar 26 zadetkov.


Prvaki nogometaši Dravograda, ki jih že med tednom čaka srečanje proti Bledu, so v Slovenski Bistrici priznali premoč gostiteljem. A srečanje pred okrog petdesetimi gledalci so izjemno pričeli Korošci, ter povedli v 4. minuti, ko je zadel Evans Ademako. Sledil je hiter preobrat Bistričanov, ti so najprej rezultat izenačili v 10. minuti, ko je zadel Aljaž Polegek, le deset minut zatem pa povedli, ko je vodilni zadetek dosegel Agonis Bajraktaraj. Še pred koncem polčasa so Korošci rezultat poravnali, ko je zadel Andraž Vrabič. Po dobrih desetih minutah nadaljevanja so Bistričani ponovno povedli z zadetkom Nejca Bračka. A le štiri minute zatem je udaril Nejc Pečnik in rezultat poravnal. V končnici srečanja je Nejc Bračko s svojim drugim zadetkom na srečanju poskrbel za sladko zmago ob koncu prvenstva. Bistričani so prvenstvo sklenili na četrtem mestu.

Nogometaši celjskega Šampiona so doma ugnali konjiško Dravinjo. Prvi polčas je zaznamoval Aleksander Radić z dvema zadetkoma. Prvega je dosegel dobrih deset minut pred iztekom polčasa, rezultat polčasa pa je postavil v 38. minuti, ko je realiziral strel iz bele točke. V sedmi minuti nadaljevanja so Celjani zadeli še tretjič, v polno je meril Luka Mihalič. V 76. minuti so Konjičani uspeli rezultat znižati, ko je zadel prvi strelec Konjičanov Žan Ramšak. Le dve minuti zatem so ponovno za občutnejše vodstvo zadeli gostitelji, ko je v polno meril Gal Grobelnik. A že v naslednjem napadu je končni rezultat postavil s svojim drugim zadetkom na srečanju Žan Ramšak. Celjani so zaključili na petem mestu lestvice, Konjičani so kljub porazu zadržali drugo mesto.

Nogometaši Pohorja so se poslovili z izdatno zmago proti Vidmu. Srečanje so sicer boljše pričeli gostje, ki so povedli v 14. minuti, ko je zadel Sebastjan Krajnc. Le šest minut zatem so Rušani rezultat izenačili, ko je v polno meril Tim Rabič. V 28. minuti so Videmčani ponovno povedli, za novo vodstvo je iz najstrožje kazni zadel Rok Mohorko. Tik pred odhodom na odmor je rezultat izenačil Jan Sredenšek. V nadaljevanje so imenitno vstopili Rušani, ki so na krilih Jana Sredenška povedli že v drugi minuti nadaljevanja. V 68. minuti je vodstvo Rušanov utrdil Andraž Fridrih. Zmago na Videmčani pa je s svojim tretjim zadetkom na srečanju potrdil Jan Sredenšek. Pohorje je na koncu zasedlo zadnje deveto mesto, Videmčani so zdrsnili na šesto mesto.

Šmartno je v Pesnici pričakovano vknjižilo vse tri točke. Gostje so povedli v 17. minuti, ko je edini zadetek v prvem delu srečanja dosegel David Hrastnik. V drugi del so imenitno vstopili gostje, ki so na krilih Tomaža Velerja in Fatinda Vezaja pobegnili že na tri zadetke prednosti. Sledilo je znižanje rezultata Pesnice v 65. minuti, ko je zadel Žan Muster. Tik pred koncem srečanja je upanje na točko Pesnice z zadetkom vlil Luka Horvat, a je David Hrastnik s svojim drugim zadetkom v sodnikovem dodatku potrdil zmago in tri točke Šmartnega. Pesničani sedaj na sedmem mestu upajo na preboj Dravograda med drugoligaše v kolikor želijo obstati med tretjeligaši. Šmartno je sezono sklenilo na tretjem mestu lestvice.

Rezultati 27. kroga 3. SNL sever:

Šampion : Dravinja 4:2 (2:0)

40; Radić 35`, 38`-11m, Mihalić 53`, Grobelnik 78`; Ramšak 76`, 79`

Tehnotim Pesnica : Šmartno 1928 2:4 (0:1)

50; Muster 65`, Horvat 89`; Hrastnik 17`, 92`, Veler 52`, Vezaj 54`

Pohorje : Videm pri Ptuju 5:2 (2:2)

150; Rabič 20`, Sredenšek 44`, 47`, 71`, Fridrih 68`; Krajnc 14`, Mohorko 28`-11m

Kety emmi Bistrica : Dravograd 4:3 (2:2)

50; Polegek 10`, Bajraktaraj 21`, Bračko 56`, 81`; Adomako 4`, Vrabič 41`, Pečnik 60`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Grosuplju tretjeligaš ugnal drugoligaša

Priprave in tekme so v polnem teku v vseh klubih na sončni strani Alp. V Grosuplju, kjer d…