Uvodno dejanje 23. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigrano v Velenju, kjer bo domači Rudar gostil ljubljansko Olimpijo. Srečanje med prvo in zadnjo ekipo iz prvenstvene lestvice se bo na stadionu Ob jezeru pričelo ob 14.00 uri, pravico na srečanju pa bo delil Mihael Antič.


Velenjčani tudi po torkovi tekmi v Kidričevem ostajajo praznih rok in še naprej ne poznajo slasti zmage v prvenstvu. Tokrat jih čaka še ena izmed zelo zahtevnih nalog, saj pričakujejo goste iz prestolnice, vodilno ekipo Olimpije. A ne glede na vse zgleda, da se v Velenju kljub zaostanku za devetim mestom, ki znaša ogromnih trinajst točk še ne predajajo. Dejansko je srečanje proti zmajem za knape tako rekoč rešilna bilka, saj četa Andreja Panadića nujo potrebuje pozitiven rezultat, če še hoče vsaj upati na rešilno deveto mesto in kvalifikacije. Knapi so oba letošnja obračuna proti zmajem zanesljivo izgubili, v Velenju je bila Olimpija boljša s 0:3.

Zmaji prihajajo v Velenje kot izraziti favoriti in edina želja varovancev Safeta Hadžića so tri točke. Ne glede na to, da so si zmaji med tednom v Stožicah dopustili slabo predstavo in priznali premoč kranjskemu Triglavu, so še naprej vodilna ekipa prvenstvene lestvice in vse razen novih treh točk, bi bilo tako rekoč v tem trenutku na meji znanstvene fantastike. Razmerje moči je trenutno povsem na strani zmajev, ki načrtujejo v Velenju nove tri toče s katerimi bi še naprej zavzemali vrh lestvice. Kljub temu, da je Olimpija popoln papirnati favorit, pa trener zmajev Safet Hadžić svari, da tekma ne bo lahka: “Tekma vsekakor ne bo lahka, kljub njihovi poziciji na lestvici. Imajo neko kvaliteto, ki se je v preteklih tekmah že pokazala. Mi bomo poskusili priti do zmage preko igre, na silo tukaj ne bo šlo.”

Bodo Velenjčani doma proti Olimpiji prekinili niz kar dvaindvajsetih tekem brez zmage v prvenstvu? Ali bodo zmaji proti knapom upravičili vlogo favoritov in osvojili še tretjo medsebojno zmago?  

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…