V Fazaneriji bomo priča novemu obračunu med Muro in Mariborom, ki sta se za pokalni finale merila že v sredo, kljub remiju pa so zelenico bistveno bolj zadovoljni zapuščali Mariborčani.

Le ti so v skupnem seštevku ugnali Muraše in se uvrstili v finale, kjer jih čaka srečanje z Olimpijo.
Tudi na sredinem obračunu, tako kot na prvem srečanju, je presodil evrogol, z volejem ga je zabil otrok Mure, Dare Vršič in razblinil upe soboškega prvoligaša, za katere je častni zadetek dosegel Aleksandar Bošković.

Skupno bo to sicer že šesti obračun obeh ekip v tej sezoni. Ekipi sta trikrat remizirali, Maribor se je minimalne zmage veselili na prvi tekmi Pokala, Mura pa je razbila Mariborčane na prvi domači tekmi, 30.septembra je bilo kar 4:1.

Zdi se, da bo tokratni obračun imel večjo veljavo za Muraše, ki bodo po izpadu iz Pokala lovili evropsko vozovnico preko prvenstva, kjer bodo v krčevitem boju z Domžalami, Celjem in Aluminijem. Nazadnje so si črno-beli privoščili spodrsljaj v Kranju, nov poraz bi jih lahko nevarno odmaknil od mest za Evropo.

Mariborčani na drugi strani mirno marširajo proti novi zvezdici. Mariborčani so v zadnjem krogu preskočili Rudar in imajo še vedno 12 točk prednosti. Ob idealnem scenariju bi se lahko Mariborčan veselili naslova že konec prihodnjega tedna.

Obe ekipi večjih težav s sestavo moštva nimata, kaznovanih igralcev ni. Pri gostih je sezono zaradi poškodbe dokončno zaključil Uskoković, pri Muri zaradi že znanih razlogov ne računajo več na Peričića.

Nekaj je jasno. V nedeljo nas v Fazaneriji ponovno čaka poslastica s fantastično kuliso in z energijo nabito srečanje. Takih dvobojev, derbijev, na slovenski prvoligaški sceni še vedno primanjkuje in le uživamo lahko ob podobnih srečanjih. Druga zmaga v sezoni za eno od moštev ali še četrti remi? Odgovor bomo dobili v nedeljo, nekaj pred 18.uro.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pri Olimpiji zanikali sodelovanje z Mamićem

Pri nogometnemu klubu Olimpija Ljubljana so se odzvali na poročanje hrvaških medijev, da b…