V Fazaneriji bomo priča novemu obračunu med Muro in Mariborom, ki sta se za pokalni finale merila že v sredo, kljub remiju pa so zelenico bistveno bolj zadovoljni zapuščali Mariborčani.


Le ti so v skupnem seštevku ugnali Muraše in se uvrstili v finale, kjer jih čaka srečanje z Olimpijo.
Tudi na sredinem obračunu, tako kot na prvem srečanju, je presodil evrogol, z volejem ga je zabil otrok Mure, Dare Vršič in razblinil upe soboškega prvoligaša, za katere je častni zadetek dosegel Aleksandar Bošković.

Skupno bo to sicer že šesti obračun obeh ekip v tej sezoni. Ekipi sta trikrat remizirali, Maribor se je minimalne zmage veselili na prvi tekmi Pokala, Mura pa je razbila Mariborčane na prvi domači tekmi, 30.septembra je bilo kar 4:1.

Zdi se, da bo tokratni obračun imel večjo veljavo za Muraše, ki bodo po izpadu iz Pokala lovili evropsko vozovnico preko prvenstva, kjer bodo v krčevitem boju z Domžalami, Celjem in Aluminijem. Nazadnje so si črno-beli privoščili spodrsljaj v Kranju, nov poraz bi jih lahko nevarno odmaknil od mest za Evropo.

Mariborčani na drugi strani mirno marširajo proti novi zvezdici. Mariborčani so v zadnjem krogu preskočili Rudar in imajo še vedno 12 točk prednosti. Ob idealnem scenariju bi se lahko Mariborčan veselili naslova že konec prihodnjega tedna.

Obe ekipi večjih težav s sestavo moštva nimata, kaznovanih igralcev ni. Pri gostih je sezono zaradi poškodbe dokončno zaključil Uskoković, pri Muri zaradi že znanih razlogov ne računajo več na Peričića.

Nekaj je jasno. V nedeljo nas v Fazaneriji ponovno čaka poslastica s fantastično kuliso in z energijo nabito srečanje. Takih dvobojev, derbijev, na slovenski prvoligaški sceni še vedno primanjkuje in le uživamo lahko ob podobnih srečanjih. Druga zmaga v sezoni za eno od moštev ali še četrti remi? Odgovor bomo dobili v nedeljo, nekaj pred 18.uro.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…