Muraši bodo po izgubljenem derbiju z Mariborom  nove točke iskali v Kranju proti Triglavu, ki je najprijetnejše presenečenje uvodnih dveh pomladanskih kol. Srečanje v gorenjski prestolnici bo na sporedu danes ob 14.uri.


Kranjčani so lahko prezadovoljni s prvima tekmama pomladanskega dela prvenstva. Po tem, ko so pretekli konec tedna visoko ugnali velenjski Rudar, so v torek mero vzeli še vodilni Olimpiji in navdušili z raznovrstno igro, ob tem pa na dveh zaporednih srečanjih niso prejeli zadetka – to se je v letošnji sezoni Triglavu primerilo prvič. Strelca proti Ljubljančanom sta bila Milanović in Armin Ćerimagić, ki bo prvič zaigral proti Muri, svojemu nekdanjemu klubu.

Za Muraši sta dve zahtevni preizkušnji, glede na formo tokratnih nasorotnikov pa tudi tokrat Prekmurcem ne bo lahko. Po prigarani zmagi v Domžalah so želeli uspeh nadgraditi še s tremi točkami proti Mariboru, a jim to ni uspelo. Po tem, ko je Šušnjara uspel izničiti gol Kronavetra so črno-beli nadzorovali potek srečanja in kazalo je, da bodo še enkrat več ostali neporaženi, a je Kotnik v 86.minuti poskrbel za hladen tuš na Fazaneriji. Po prestani kazni se v moštvo vrača Bobičanec, zato pa v ekipi zaradi kazni rumenih kartonov ne bo Kousa.

Varovanci trenerja Šimundže so z 1:3 slavili na obeh srečanjih te sezone v Kranju – tako v prvenstvu kot pokalu, na zadnjem dvoboju obeh ekip na Fazaneriji je bil izid poravnan na 2:2.

Lahko Triglav še  tretjič zapored ohrani mrežo nedotaknjeno in ob tem premaga Muro? Kranjčani bodo proti Murinem napadu imeli  zahtevno nalogo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Neuspešen v Mariboru, v BIH blesti

Segej Jakirović je bil med aprilom in avgustom 2020 glavni trener NK Maribor. Ker klub v t…