V soboto se bo znova zagnalo prvoligaško kolesje, ki bo že uvodoma ponudilo največ, kar lahko ponudi slovenski klubski nogomet – večni derbi Maribora in Olimpije. Dvoboj vodilnih klubov državnega prvenstva bodo z zanimanjem spremljali tudi v Domžalah, saj bi se rumeni v primeru lastnega uspeha v tekmi z Rudarjem znova približali najmanj drugemu mestu.

Dvakratni državni prvak ima za Mariborčani in Ljubljančani, po tem ko je jesen zaključil s skalpom vijolic, a pred tem proti Radomljam in Krškemu ob porazu iztržil zgolj remi, sedem točk zaostanka. Kakšen bo spomladi domet Domžalčanov, bomo videli že kmalu, a ob Kamniški Bistrici vztrajajo pri zastavljeni filozofiji in poudarjajo, da se na lestvico ne bodo pretirano ozirali. To so bile tudi uvodne besede Jureta Matjašiča, ki ga po jesenskem prilagajanju na zahteve nove sredine spomladi čaka še vidnejša vloga v enajsterici Domžal. “Z lestvico se ne obremenjujemo kaj prida preveč, naš cilj je, da s tekme v tekmo igramo čim boljše,je krajši pogovor za SNPortal pričel krilni nogometaš, ki se je v Domžale preselil nekaj tednov po pričetku sezone.

Foto: Rok Zore

“S samo lestvico se ne obremenjujemo, kot sem že dejal, gremo s tekme v tekmo, vsako srečanje skušamo odigrati najboljše ter zelo napadalno. Cilj je, da vsak igralec da vse od sebe, kar pa to pomeni na koncu sezone, v točkovnem smislu, pa bomo videli,je uvodne besede, po tem ko smo ga povprašali o ciljih za pomlad, še enkrat, tokrat v nekoliko bolj izčrpni slogu, ponovil 24-letni Štajerec. Jurček, kot so ljubljenca navijačev pogosto nazivali v Halozah, že z nestrpnostjo odšteva dneve do nadaljevanja sezone, ko bo skušal obogatiti tudi individualno statistiko, saj je jeseni trem zadetkom dodal še štiri podaje.

Tudi Matjašič ne skriva, da je Domžalčane od boja za prvo mesto oddaljilo predvsem dejstvo, da v petih tekmah z Mariborom in Olimpijo niso vknjižili več kot petih točk, še bolj pa je rumene jeseni bolel način, ki jim je v srečanjih z največjima kluboma v državi odnesel bogatejšo točkovno bero. “Mislim, da je največja težava, da smo na tekmah proti Mariboru in Olimpiji prepoceni oddali točke. Na vsaj dveh tekmah bi lahko iztržili neodločen rezultat in pogled na lestvico bi bil zagotovo drugačen. Vseeno pa se z izgubljeni točkami ne obremenjujemo in gledamo zgolj nase, da odigramo čim bolje,dodaja nogometaš, ki prihaja iz Biša blizu Trnovske vasi in Destrnika.

Foto: Jure Banfi

In kako Matjašič ocenjuje zdaj praktično že zaključeno pripravljalno obdobje? Zajeten del treningov so Domžalčani opravili v hrvaški Istri, saj so v Umagu preživeli skorajda tri tedne, kar pozdravlja tudi naš sogovornik: “Pohvalil bi klub in vodstvo, ki nam je omogočilo kvalitetne priprave. V Umagu smo imeli zelo dobre pogoje. Zaradi slabih razmer v Sloveniji smo se pred dnevi še tretjič odpravili v Umag, že od samega začetka pa je bilo vse podrejeno nam. Priprave smo oddelali in smo pripravljeni na začetek prvenstva.

Domžalski nogometaši so v pripravah na nadaljevanje sezone odigrali devet tekem, ob šestih zmagah pa so enega od treh porazov vknjižili na reški Rujevici, kjer so se sicer predvsem v prvem polčasu predstavili v izjemno svetli luči. V dobri predstavi v obračunu z vodilno ekipo hrvaškega prvenstva razloge za optimizem črpa tudi Matjašič: “V začetku prijateljskih tekem rezultatsko ni bilo najboljše, ampak to ni bilo zelo pomembno. Važno je, da smo se dobro uigrali ter da so se novi igralci privadili na novo okolje. Na tekmi proti Rijeki smo proti odlični ekipi prikazali zelo dobro igro in mislim, da moramo takšne predstave nadaljevati tudi v prvenstvu in potem bodo prišli tudi rezultati.

Za konec pogovora se je nekdanji up Drave ozrl še na prestopni rok, v katerem so rumeni ostali brez dveh udarnih sil napada, Marka Alvirja in Slobodana Vuka, Domžale pa sta zapustila tudi Lucas Mario Horvat in Antonio Mance. “Bilo je kar nekaj prihodov, ampak ni bilo prevelik težav. Novinci so se dobro vklopili v ekipo in delo poteka nemoteno naprej,je z umirjenim tonom zaključila domžalska enajstica.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani v nadaljevanje sezone z novo okrepitvijo v obrambni vrsti

Domžalčani kljub reprezentančnemu odmoru ne mirujejo. Potem ko je rumena družina zaradi po…