Nadaljuje se tekmovanje v 3. SNL center, na sporedu je že osmi prvenstveni krog, kjer bo znova večina srečanj odigranih v soboto. 

Ob 16. uri so na sporedu trije dvoboji, Zagorjani doma pričakujejo razigrano Savo, Žirovci bodo merili moči z Arne Tabor 69, na Bledu pa bo gostoval Šenčur, pod novim vodstvom na klopi. Zasavci bodo doma skušali prekiniti niz dveh porazov in na lestvici preskočiti Savo iz Kranja, ki je osvojila točko več. Na zadnjih dveh srečanjih so nogometaši Save slavili, najprej so ugnali Komendo, nato pa še Svobodo. Kranjčani letos še niso remizirali, medtem ko so Zasavci že dvakrat. V prejšnjem krogu so Žirovci vpisali prvo zmago, slavili so na gostovanju pri Šenčurju, kateremu so tudi prepustili zadnje mesto na prvenstveni lestvici. Nasproti jim bo stal ljubljanski Arne Tabor 69, ki je letos slavil že trikrat in z desetimi točkami zaseda šesto mesto. Bled, ki poleg Ivančne Gorice še ne pozna poraza v letošnji sezoni, bo doma lovil še peto zmago v sezoni in morebitno vodilno mesto na lestvici. V lanski sezoni je zmaga ostala pri domačih nogometaših, ki so slavili minimalno zmago, z 1:0. Večerni dvoboj, s pričetkom ob 18. uri ponuja sosedski dvoboj med Grosupljem in Ivančno Gorico. Nasprotnika sta točkovno dokaj blizu, vodilna Ivančna jih je zbrala sedemnajst, medtem ko je Gorsuplje pri trinajstih. Ivančna letos še ne pozna poraza, saj je ob petih zmagah še dvakrat remizirala. V medsebojnih dovobjih so boljši gostje, ki so na šestih tekmah slavili kar štirikrat. Lanskoletni dvoboj v Grosupljem je pripadel gostom, zmago pa so si priigrali v izdihljajih srečanja.

V nedeljo je na sporedu zgolje en dvoboj, v Komendi gostuje ljubljanska Svoboda. Nasprotnika se nahajata v spodnjem delu lestvice, trenutno pa bolje kaže Ljubljančanom, ki so osvojili tri točke več. Komenda je v zadnjem dvoboju uspela odščipniti točko Blejcem, Ljubljančane pa je v gosteh porazila Sava. V letošnji sezoni sta moštvi prejeli največ zadetkov, Komenda jih je prejela 21, Ljubljančani pa enega manj. 

Tekme 8. kroga 3. SNL – center:

Sobota, 16:00 Zagorje – Sava Kranj

Sobota, 16:00  Žiri – Arne Tabor 69

Sobota, 16:00 Bled Hirter – Tinex Šenčur

Sobota, 18:00 Brinje Grosuplje – Ivančna Gorica

Nedelja, 16:00 Komenda – Svoboda Ljubljana

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Brunšvik z zmago proti Podvincem nov tretjeligaš

Danes je bila v Podvincih odigrana kvalifikacijska tekma za vstop v 3. SNL vzhod za prihod…