Po rekordnem vikendu pretekli teden, so pričakovanja visoka tudi v 13. krogu. Tokrat bo najbolj vroče v Ljubljani, kjer se bosta udarila Svoboda in Brinje, ki na lestvici zasedata drugo in tretje mesto. Vodilno Primorje se bo odpravilo k Tolminu, zelo zanimivo pa bo tudi v Kočevju, kjer se bosta v neposrednem dvoboju za obstanek pomerila domače Kočevje in Žiri.


Derbi med Svobodo in Brinjem bo na sporedu že v soboto. Ljubljančani so se po bolečem porazu proti šenčurskemu Tinexu v 11. krogu znova zbrali in pretekli teden s kar 0:5 opravili z mestnim tekmecem Ilirijo. Svoboda je v zadnjih petih krogih zabeležila tri zmage, en remi in en poraz, ki jih je stal prvega mesta. V še boljši formi pa igrajo nogometaši Brinja, ki so na zadnjih petih tekmah zabeležili kar štiri zmage, nepričakovano pa so klonili proti nogometašem Kočevja. Ljubljančani in Grosupeljčani imajo po dvanajstih krogih na svojem računu po 25 točk, a je zaradi boljše gol razlike uspešnejši nogometaši iz metropole. V Športnem parku Svoboda se nam tako obeta pravi spopad, ki bi lahko odločal o tem, katera od ekip bo na koncu sezone veselila boljše uvrstitve.

V gorenjski prestolnici se bosta pomerili ekipi, ki v zadnjem času igrata v slabi formi. Tako kranjska Sava, kot Ilirija sta v preteklem krogu zabeležili poraz, zato imata obe ekipi priložnost za nove točke. Kranjčani so na zadnjih petih tekmah zabeležili kar štiri poraze, zmage pa so se veselili le proti Žirem. V preteklem krogu so minimalno izgubili proti sosedom iz Šenčurja, kar jih je pahnilo na sedmo mesto lestvice. Nekoliko boljši izkupiček zadnjih petih tekem imajo Ljubljančani, ki pa so po šestih zaporednih remijih zabeležili dva poraza in se nahajajo na devetem mestu lestvice. Nazadnje so z visokih 5:0 izgubili proti Svobodi, zato si bodo proti Kranjčanom želeli popraviti vtis in znova osvojiti kakšno točko.

V Športni park Brajda, kjer domuje TKK Tolmin, tokrat prihaja vodilno Primorje. Na severnem Primorskem bosta meče prekrižali ekipi, ki v zadnjem času igrata zmagovito. Domačini iz Tolmina so na zadnjih štirih tekmah kar trikrat zmagali in imajo na svojem računu 18 točk. Nazadnje so slavili proti mirenski Adrii, nove tri točke in poraz Save pa so jih dvignili na šesto mesto lestvice. Še bolje pa igrajo nogometaši iz Ajdovščine, ki so v preteklem tednu ponižali izolsko Elto in jih na domačem igrišču odpravili s kar 7:0. Posebno je navdušil Tilen Nagode, ki je zabeležil hat-trick, znova pa je zadel tudi kapetan Amel Džuzdanović. Ajdovci so v letošnji sezoni klonili le enkrat, na svojem računu pa imajo 27 točk. V Tolminu se nam tako obeta zelo zanimiv obračun ekip, ki sta v seriji dveh zaporednih zmag, ki pa jo bodo oboji želeli nadaljevati.

Prvo medsebojno tekmo, a toliko bolj pomembno, bosta v Gaju odigrala domače Kočevje in gostje iz Žirov. Ekipi zasedata zadnje in predzadnje mesto lestvice, saj imata na svojem računu zgolj osem točk. Kočevci so po dveh uspešnih tednih, ko so skupno zabeležili štiri točke, v preteklem krogu znova popustili. Visok poraz proti Bledu je Kočevce znova pahnil na zadnje mesto lestvice. Bolje pa so se odrezali nogometaši iz Žirov, ki so pred enim tednom slavili svojo prvo zmago v sezoni. Na Gorenjskem je z 2:0 padla Fama Vipava, Žirovci pa so izkoristili poraz Kočevja in pridobili eno mesto. Ekipi sta na lestvici točkovno izenačeni, tako da lahko zmaga v neposrednem obračunu za katerokoli od ekip pomeni velik korak proti obstanku.

Na ljubljanskem Brodu bodo nogometaši Arne Tabora gostili blejski Hirter. Ljubljančani bodo v tekmo krenili s popotnico visokega poraza proti Brinju. S tem so nadaljevali s svojo neprepričljivo formo, saj so na zadnjih petih tekmah zabeležili dva remija, dva poraza in eno zmago. Na svojem računu imajo devet točk in se nahajajo na nizkem 12. mestu. Po sistemu toplo-hladno pa igrajo tudi Blejci, saj so v zadnjih petih krogih trikrat zmagali in dvakrat izgubili. Po porazu v Vipavi so strinili svoje vrste in na domačem igrišču premagali Kočevje s 5:0. Nove tri točke so jih dvignile po lestvici in bodo v Ljubljano odpotovali s pete pozicije. V tokratnem dvoboju vloga favorita pripada Blejcem, saj domačini niso zmagali že na štirih zaporednih tekmah.

Dvoboj spodnjega dela lestvice bosta v nedeljo odigrala Fama Vipava in Adria iz Mirna. Vipavci so po seriji treh tekem brez poraza, na katerih so zbrali kar sedem točk, v preteklem tednu znova ostali praznih rok. Tokrat so bile z 2:0 boljše Žiri, Vipavci pa so znova ostali brez izstreljenega naboja. Neučinkovitost v napadu je ena od glavnih šibkih točk, saj so na zadnjih petih tekmah uspeli zadeli le dva gola. Kljub temu pa nogometaši iz Vipave zasedajo osmo mesto in začenjajo spodnji del lestvice. V zelo mešani formi pa se nahajajo nogometaši mirenske Adrie, ki so v preteklem krogu na domačem igrišču so klonili proti Tolminu in vpisali drug poraz na zadnjih petih tekmah. Z devetimi točkami zasedajo 11. mesto, so pa v napadu nekoliko učinkovitejši od tokratnega nasprotnika. Favorita te tekme je težko napovedati, zagotovo pa imata obe ekipi veliko možnosti za zmago.

Na zadnji tekmi kroga se bosta na izolskem Mestnem stadionu pomerila domača Elta in gostje iz Šenčurja. Ekipi igrata v različnih formah, vloga favorita pa zagotovo pripada Šenčurju. Izolani so v seriji treh tekem brez zmage, proti Gorenjcem pa bi bila že točka uspeh. Primorci so zmago nazadnje zabeležili pred štirimi krogi, ko so minimalno premagali Bled in z 11 točkami zasedajo deseto mesto. So zadnja žrtev razigranega Primorja, proti kateremu so v svojo mrežo prejeli kar sedem golov. Težek obračun pa jih čaka tudi tokrat, saj bodo nogometaši iz Šenčurja v tekmo  s popotnico treh tekem brez poraza. Z dvema zaporednima zmagama se nahajajo na visokem četrtem mestu, v Izoli pa bodo zagotovo videli priložnost, da to serijo še podaljšajo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…