Vodilne Dravograjčane tokrat čaka dvoboj proti konjiški Dravinji. Korošci so pretekli vikend ostali brez srečanja proti v Dobrovcih, a zaradi le remija Šampiona zadržali večino prednosti pred zasledovalci. Konjičani, so med tednom v derbiju Dravinjske doline morali priznati premoč Zrečam, in se trenutno z dvema tekmama manj nahajajo na solidnem petem mestu prvenstvene razpredelnice. Glede na formo Dravograjčanov, vloga favoritov tudi tokrat pripada Korošcem, ki bodo pred svojimi gledalci poskušali ponoviti učinkovito predstavo izpred dveh tednov, ko so Pesnici nasuli pol ducata golov. Prvi zasledovalci Dravograjčanov, nogometaši Šampiona bodo po remiju v Rogatcu tokrat pred svojimi navijači gostili nogometaše Pesnice. Pesničani so po hudem porazu v Dravogradu strnili svoje vrste in nazadnje doma brez večjih težav odpravili Šmarje pri Jelšah. Pesničani bi se z morebitno zmago v Celju še dodatno vmešali v boj za drugo mesto na prvenstveni lestvici. Vsekakor vsaj minimalna prednost pripada Celjanom, ki igrajo na svojem igrišču zares dobro in učinkovito.


Zreče bodo še drugič v nekaj dneh igrale pred svojimi gledalci, tokrat bodo gostili nogometaše Slovenske Bistrice. Zrečani, so po uvodnem porazu proti Dobrovcam nanizali dve zaporedni zmagi in si želijo proti Bistričanom vknjižiti še tretjo zaporedno zmago s katero bi ohranili visoko tretje mesto na prvenstveni lestvici. Bistričani so v preteklem krogu doma ugnali Korotan, ter se v miru pripravili na zahtevno gostovanje, iz Zreč se želijo vrniti neporaženi, z tremi točkami pa bi lahko napovedali celo boj za končno drugo mesto. V Zrečah se obeta eden zanimivejših dvobojev 18. kroga. V Rušah bo domače Pohoroje gostilo Mons Claudius iz Rogatca. Monsi, ki so pretekli vikend nesrečno v zadnji minuti srečanja prejeli gol in remizirali proti Šampionu, bodo tokrat v Rušah poskušali ponoviti dobro predstavo, ter tudi Ruše zapustiti neporaženi. Pohorci so po domači zmagi pretekli vikend remizirali brez zadetkov na Vidmu, kar daje trenerju zeleno-belih Janiju Poliču optimizem pred srečanjem z Monsi. Rušani sicer za Monsi zaostajajo na lestvici za dve mesti imajo rdeče-beli pet točk, Pohorci bi se z zmago lahko na lestvici približali ravno Monsom.

Šmarje pri Jelšah bo tokrat gostilo ekipo Dobrovc, ki je bilo v preteklem krogu prosto, zaradi razmočenega igrišča. Šmarje je v vseh treh letošnjih tekmah ostalo praznih rok, zato v domačem taboru resno računajo na prve točke v spomladanskem delu. Dobrovce, bi vsaj na papirju lahko bile idealen nasprotnik, da Šmarje po treh porazih le zabeleži pozitiven rezultat. Dobrovčani, ki se na lestvici nahajajo v nevarni coni imajo za Šmarjem samo tri točke zaostanka, in četa Gorazda Škete bo v Šmarju prav gotovo naredila vse, da ostane neporažena. V Lenartu bo odigrano še eno srečanje, kjer si bosta stali ekipi iz začelja lestvice. Lenartčani bodo pred svojimi navijači gostili nogometaše Šentjurja, ki se trenutno nahajajo povsem na dnu prvenstvene lestvice. V obeh taborih seveda računajo na pozitiven rezultat, nekaj več možnosti pa vseeno imajo Lenartčani, ki bodo skušali izkoristit prednost domačega terena.

Edino nedeljsko srečanje bo odigrano na Vidmu, kjer v goste prihajajo nogometaši prevaljskega Korotana. Korošci so po uvodni domači zmagi, nazadnje ostali praznih rok v Slovenski Bistrici, tokrat pa jih čaka še eno zahtevno gostovanje, saj Videmčani igrajo pred svojimi gledalci zelo suvereno. Rumeno-zeleni so v obeh letošnjih srečanjih iztržili remi in pod obronki Haloz pravijo, da je čas za prvo spomladansko zmago.

Pari 18. krog:

Sobota; 7.4.2018

15.00; Dravograd; Dravograd Avto Grubelnik : Dravinja

16.00; Šmarje pri Jelšah; AS System Šmarje pri Jelšah : S.Rojko Dobrovce

16.00; Lenart; AjDAS Lenart : Fosilum Šentjur

16.00; Zreče; Zreče : Kety EMMI Bistrica

16.00; Ruše; NK Pohorje : Mons Claudius

16.00; Celje; Šampion : Tehnotim Pesnica

 Nedelja; 8.4.2018

10.30; Videm; Videm : Korotan Prevalje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…