Tudi 17. krog v 3. SNL sever ni bil odigran v celoti, tudi tokrat pa je razlog odpovedi dveh srečanj slabo vreme. Nadomestni termin za srečanji med Dravinjo in Lenartom, ter Dobrovcami in Dravogradom pa bo določen naknadno.


V Rogatcu so domači gostili celjski Šampion, in bili že tik pred tem, da osvojijo vse tri točke, a je tik pred koncem srečanja, v četrti minuti sodnikovega dodatka točko Celjanom priigral kapetan Miha Korošec. Srečanje so sicer boljše pričeli Celjani, ki so povedli v 21. minuti, ko je Marka Klasinca ugnal Jetmir Torra. Le dve minuti zatem so uspeli Rogatčani rezultat poravnati, za izenačenje je zadel Samo Peer. Že v 25. minuti pa so Monsi srečanje obrnili popolnoma v svojo korist, ko je zadel Dušan Kitak. Kot že omenjeno pa so nogometaši Šampiona globoko v sodnikovem podaljšku rešili točko. Do pričakovanih treh točk so prišli nogometaši Zreč, ki so gostovali pri zadnjeuvrščenem Šentjurju. Pred maloštevilnimi gledalci so gostje povedli pet minut pred iztekom prvega polčasa, ko je domačega vratarja Roka Bokala ugnal Blaž Zbičajnik. V 72. minuti je lastnega vratarja ugnal Jure Bedek, ter tako postavil končni rezultat srečanja. Zrečani z novimi tremi točkami ostajajo na petem mestu prvenstvene lestvice.

V Slovenski Bistrici je gostoval prevaljski Korotan in moral priznati premoč domačinom. Bistričani so povedli tik pred koncem prvega dela, ko je iz najstrožje kazni Martina Blodnika premagal Primož Janžič. Korošci so rezultat izenačili v osmi minuti nadaljevanja, ko je Denis Halilović še drugič pokazal na belo točko, uspešen izvajalec kazenskega strela je bil gostujoči kapetan Admir Ičanović. Bistričani so zmagoviti zadetek dosegli v 78. minuti, ko je prvo spomladansko zmago zagotovil Miha Hrušman. V Pesnici so gostovali nogometaši Šmarja pri Jelšah, ki so doživeli še tretji spomladanski poraz. Varovanci Roberta Frajzmana so pričeli odlično in že v 10. minuti srečanja povedli z zadetkom Žige Goljata. Tik pred iztekom prvega dela je še drugič na srečanju gostujočega vratarja Leona Majerja ugnal prav Žiga Goljat ter Pesničanom zagotovil mirno nadaljevanje srečanja. Po dobrih dvajsetih minutah nadaljevanja je še tretjič na srečanju zablestel Žiga Goljat in postavil končni rezultat srečanja, ter Pesnici zagotovil še osmo prvenstveno zmago.

Edino ponedeljkovo srečanje je bilo že v dopoldanskem terminu odigrano na Vidmu, kjer so gostovali nogometaši Pohorja iz Ruš. Dobrih sto petdeset gledalcev v 90. minutah ni videlo zadetkov.

Rezultati 17. kroga:

Mons Claudius : Šampion 2:2 (2:1)

60; Peer 23`, Kitak 25`; J.Torra 21`, Korošec 94`

Tehnotim Pesnica : AS System Šmarje pri Jelšah 3:0 (2:0)

30; Goljat 10`, 45`, 65`

Kety EMMI Bistrica : Korotan Prevalje 2:1 (1:0)

100; Janžič 45` – 11m, Hrušman 78`; Ičanović 53`

Fosilum Šentjur : Zreče 0:2 (0:1)

30; Zbičajnik 40`, Bedek 72` – AG

Videm : NK Pohorje 0:0

150

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…