Pravi praznik nogometa je bil Koroški derbi, ki je v sobotnem popoldnevu na stadion športnega centra v Dravogradu med Dravogradom in prevaljskim Korotanom privabil približno devetsto gledalcev. Vodilni tretjeligaš je hitro upravičil vlogo favoritov in povedel že v 17. minuti, ko je Davor Rogina ugnal Martina Blodnika. Vse do izteka srečanja so Dravograjčani zadržali minimalno prednost in se na koncu veselili še sedemnajste prvenstvene zmage s katero Dravograjčani ostajajo na vrhu lestvice in imajo pred celjskim Šampionom dva kroga pred koncem štiri točke prednosti. Prevaljčani so z novim porazom zdrsnili na predzadnje mesto lestvice. Celjski Šampion je še enkrat več doma upravičil vlogo favoritov ter zabeležil nove tri točke proti Šentjurju. Sredi prvega dela so povedli gostitelji, ko je Roka Bokala ugnal Matic Štiglic. V deseti minut nadaljevanja je vodstvo Celjanov utrdil Herolind Cikaqi. Le šest minut zatem pa je vse dvome o zmagovalcu rešil Jetmir Torra. V 73. minuti so sicer gostje zadeli, ko je Primoža Ravnaka premagal Miha Belak, a so Celjani le dve minuti zatem ponovno povečali prednost za tri, končni rezultat srečanja je postavil Arjen Torra.


Za eno večjih presenečenj so poskrbeli nogometaši Lenarta, ki so doma ugnali Zreče. Gostje so sicer povedli že po slabih desetih minutah igre, ko je zadel Anže Podgrajšek. Dobrih deset minut pred iztekom prvega dela je rezultat izenačil Davorin Šnofl. Prav Davorin Šnofl je v deseti minuti nadaljevanja poskrbel za popoln preobrat in Lenart povedel v vodstvo. Le šest minut zatem so Lenartčani še utrdili svoje vodstvo, ko je zadel Dejan Ploj. Petnajst minut pred iztekom rednega dela je Zrečane v igro z zadetkom popeljal Jaka Brdnik, a so Lenartčani zdržali ter se na koncu veselili pomembnih treh točk, s katerimi so se zavihteli na za enkrat »odrešilno« dvanajsto mesto. V Pesnici so se dvanajste letošnje zmage veselili domačini, ki so gostili Monse. Srečanje so sicer boljše pričeli gostje, ki so povedli po dobre pol ure igre, ko je za vodstvo poskrbel Darko Hmelina. V sedmi minuti nadaljevanja so Pesničani uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Žiga Goljat. Dobrih deset minut pred koncem srečanja pa je Pesničanom po zadetku Jana Vajsa uspel popoln preobrat. Pesnica se je z novimi tremi točkami zavihtela na četrto mesto lestvice, medtem so Monsi zdrsnili na osmo mesto. Pričakovane zmage so se v Šmarju pri Jelšah veselili nogometaši Pohorja. Rušani so povedli že do dobrih desetih minutah igre, ko je zadel Tilen Joshua Heržič. Le nekaj trenutkov zatem pa so Rušani svoje vodstvo še utrdili, ko je zadel Jan Sredenšek. V 22. minuti je Šmarje uspeli rezultat znižati, najstrožjo kazen je uspešno realiziral David Firšt. Toda Rušani so se ponovno oddaljili na dva zadetka prednosti v deseti minuti nadaljevanja, ko je še drugič na srečanju zadel Tilen Joshua Heržič. Končni rezultat je v sodnikovem dodatku postavil Anžej Maček. Rušani so se z zmago zavihteli celo na sedmo mesto lestvice, medtem Šmarje ostaja zadnje in se po letošnji sezoni poslavlja od tretjeligaške konkurence.

Pravo poslastico so gledalci videli v Slovenskih Konjicah, kjer je Dravinja gostila Bistrico. Bistričani so izjemno pričeli srečanje in povedli že v 4. minuti srečanja, ko je zadel Kensuke Enjo. Le pet minut zatem so Bistričani še povišali svojo prednost, zadel je Primož Janžič. Po dveh zadetkih zaostanka so se naposled le prebudili tudi Konjičani, ki so v 16. minuti srečanja uspeli rezultat najprej znižati po zadetku Žige Pesjaka. Dobrih osem minut zatem pa so Konjičani uspeli  rezultat celo poravnati, izenačujoči zadetek je dosegel Žiga Čakš. Kot da bi izenačenje prebudilo Bistričane, so se le ti ponovno sestavili, ter povedli v 33. minuti srečanja, ko je še drugič na tekmi zadel Primož Janžič. Ko je že vse kazalo na tri točke Bistrice je v 90. minuti še drugič na srečanju zadel Žiga Čakš, ter poskrbel za delitev točk na Dobravi, Konjičani ostajajo na tretjem mestu, medtem ko Bistričani ostajajo na šestem mestu. Do pomembnih treh točk so prišli tudi nogometaši Dobrovc, ki so doma gostili Videm. Že v deseti minuti srečanja so povedli gostitelji, ko je Luko Mikića ugnal Jan Krivec. Dobrih dvajset minut pred iztekom srečanja je za končni rezultat poskrbel Alen Hutinski. Dobrovčani so se z novimi tremi točkami povzpeli na enajsto mesto lestvice in imajo še vedno tekmo manj od tekmecev, med tednom jih čaka še zaostali dvoboj proti Lenartu. Videmčani so zdrsnili na deveto mesto.

Rezultati, 24. kroga

NK AjDAS Lenart : Zreče 3:2 (1:1)

80; Šnofl 35`, 55`, Ploj 61`; Podgrajšek 9`, Brdnik 75`

Tehnotim Pesnica : Mons Claudius 2:1 (0:1)

60; Goljat 52`, Vajs 81`; Hmelina 32`

Dravograd Avto Grubelnik : Korotan Prevalje 1:0 (1:0)

850; Rogina 17`

Dravinja : Kety EMMI Bistrica 3:3 (2:3)

50; Pesjak 16`, Čakš 24`, 90`; Enjo 4`, Janžič 9`, 33`

AS System Šmarje pri Jelšah : NK Pohorje 1:4 (1:2)

50; Firšt 22`-11m; Heržič 12`, 56`, Sredenešk 14`, Maček 93`

Šampion : Fosilum Šentjur 4:1 (1:0)

65; Štiglic 25`, Cikaqi 55`, Torra J. 61`, Torra A. 75`; Belak 73`

S.Rojko Dobrovce : Videm 2:0 (1:0)

90; Kirvec 10`, Hutinski 69`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…