Tudi v 3. SNL sever se je pričelo zares, sicer zelo okrnjeno s samo štirimi srečanji. Vodilni Dravograd je pred svojimi navijači gostil Pesnico. Varovanci Marka Pšeničnika svojih zvestih navijačev niso razočarali, dobrih sto dvajset gledalcev je videlo pol ducata zadetkov in zanesljivo zmago Dravograjčanov. Gostitelji so povedli v 14. minuti, ko je Davor Rogina iz najstrožje kazni ugnal Reneja Glušiča. Le tri minute zatem so Dravograjčani svojo prednost še povišali, zadel je Mitja Čede. V 28. minuti so Dravograjčani svojo prednost še povišali, še drugič se je iz najstrožje kazni veselil Davor Rogina. Dobrih petnajst minut pred iztekom srečanja je vse dvome o zmagovalcu razrešil Anže Pešl. Tik pred koncem srečanja se je še dvakrat med strelce vpisal Dragan Ljubanić. Dravograjčani ohranjajo sedem točk prednosti pred prvimi zasledovalci.


Prvi zasledovalci Dravograjčanov nogometaši celjskega Šampiona so doma brez težav odpravili Šmarje pri Jelšah. Celjani so povedli v 38. minuti, ko je zadel Jetmir Torra. V enajsti minuti nadaljevanja je prednost Celjanov povišal Arjan Torra. Za končni rezultat je s svojim drugim zadetkom v 82. minuti poskrbel Jetmir Torra. Celjani ostajajo na drugem mestu prvenstvene lestvice, medtem ko Šmarje pri Jelšah ostaja na devetem mestu prvenstvene lestvice.

Na Prevaljah so nogometaši Korotana zanesljivo slavili proti Šentjurju in se z novimi tremi točkami na lestvici zavihteli ravno pred Šentjurčane. Že v 7. minuti je za vodstvo Korošcev zadel Grega Triplat. V 19. minuti je še drugič na srečanju gostujočega vratarja Roka Bokala ugnal Grega Triplat. V 28. minuti so Prevaljčani še tretjič zatresli mrežo Šentjurčanov, tokrat je bil uspešen Mitja Petrej. V 40. minuti je za končni rezultat poskrbel Davorin Ferlež. V Rogatcu so domači Mons Claudiusi gostili nogometaše Vidma. Srečanje se je končalo z delitvijo točk in brez zadetkov.

Rezultati:

Dravograd Avto Grubelnik : Tehnotim Pesnica 6:0 (3:0)

120; Rogina 14` -11m, 28` – 11m, Čede 17`, Pešl 75`, Ljubanić 86`, 88`

Šampion : Šmarje pri Jelšah 3:0 (1:0)

50; J. Torra 38`, 82`, A. Torra 56`

Korotan Prevalje : Fosilum Šentjur 4:0 (4:0)

300; Triplat 7`, 19`, Petrej 28`, Ferlež 40`

Mons Claudius : ŠD Videm 0:0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…