Vodilni Dravograd tudi 10. krogu 3. SNL sever ne popušča. Tokrat so na nasproti Dravograjčanov stali nogometaši Pohorja iz Ruš. Korošci so povedli v 34. minuti, ko je vodilni zadetek dosegel Anže Pešl, kar je bil tudi edini zadetek, ki ga je nekaj manj kot tristo gledalcev videlo v prvem delu. Že po petih minutah nadaljevanja so Dravograjčani svoje vodstvo povišali z zadetkom Davorja Rogine, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. Le štiri minute zatem so domači še tretjič zadeli, natančen je bil Peter Kogelnik. Še deveto letošnjo zmago je v 88. minuti potrdil rezervist Mitja Čede. Pohorci so po še šestem letošnjem porazu zdrsnili na deseto mesto prvenstvene lestvice. V derbiju kroga so nogometaši celjskega Šampiona v napetem srečanju vknjižili vse tri točke proti Zrečam. Tik pred koncem prvega polčasa so v Celju povedli gostje z zadetkom Primoža Hrena. A Celjani so že v drugi minuti rezultat poravnali, izenačujoči zadetek je dosegel Aleksandar Radić. V 54. minuti je Jetmir Torra poskrbel za prvo vodstvo domačih na srečanju. Le dve minuti zatem se je Jetmir Torra še drugič vpisal med strelce, ter poskrbel za občutnejše vodstvo domačih. Gostje so v 73. minuti zadeli za priključek, natančen je bil Alen Jančič, a je še enkrat več odgovoril Jetmir Torra z svojim tretjim zadetkom na srečanju. Sicer je Tadej Kotnik v 78. minuti Zrečane še enkrat približal Celjanom, a so ti do konca srečanja zadržali minimalno razliko in se na koncu veselili šeste letošnje zmage s katero so ohranili drugo mesto na prvenstveni lestvici.


Pesnica je pred svojimi gledalci vpisala novo še šesto letošnjo zmago, tokrat so bili boljši od Vidma. Že v 5. minuti je za vodstvo domačih poskrbel Žiga Goljat. Le osem minut zatem pa so domači svoje vodstvo že občutno povišali, zadel je Martin Kraner Rudolf. Gostje so sredi prvega polčasa uspeli prednost znižati, zadetek priključka je dosegel Sebastjan Krajnc, ter poskrbel za izid polčasa. Uvod v drugi polčas je pripadel Pesničanom, ti so v 51. minuti ponovno povišali svojo prednost, iz najstrožje kazni je bil natančen Matic Planinšek. Gostje so pet minut pred koncem sicer ublažili poraz, zadel je Dominik Božak, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa. Bistričani so gostovali v Dobrovcah in ponovno vpisali vse tri točke, a so do zmage prišli bistveno težje od pričakovanj. Prvi polčas dobrim sto petdesetim gledalcem ni ponudil zadetkov. Ko pa je že vse kazalo, da se bo srečanje končalo brez zadetkov je v drugi minuti sodnikovega dodatka za zmago Bistrice zadel Miha Topič, ter poskrbel da so tri točke odšle v Slovensko Bistrico. Nogometaši Prevaljskega Korotana so se z zmago nad Lenartom otresli zadnjega mesta na prvenstveni lestvici. Edini zadetek v prvem polčasu so maloštevilni gledalci videli v 17. minuti, ko je za vodstvo gostov zadel Mitja Leskovec. V peti minuti nadaljevanja so Korošci svoje vodstvo povišali z zadetkom Tina Küzme. Dvajset minut pred koncem srečanja je domačine v igro z zadetkom vrnil Davorin Šnofl. A do konca srečanja so zadeli samo še Korošci, končni rezultat je v 85. minuti postavil Nejc Muršič.

V lokalnem derbiju so nogometaši Šmarja pri Jelšah s petardo odpravili Monse. Nekaj manj kot sto gledalcev v prvem delu boljšo predstavo gosto, a žoga kljub kar nekaj zrelim priložnostim ni in ni hotela v gol. V nadaljevanju so imeli Monsi še zrelejšo priložnost, a je domači vratar Klasinc najstrožjo kazen ubranil, sledilo je vodstvo domačih, ko je v 59. minuti zadel David Firšt. Deset minut zatem so domači prednost povišali z zadetkom Gregorja Čakša, le štiri minute zatem je David Firšt še drugič na srečanju meril v polno. V 77. minuti so domačini rezultat še povišali, najstrožjo kazen je uspešno realiziral David Firšt, ki je v 87. minuti s svojim četrtim zadetkom tudi postavil končni rezultat. Šmarje se je z tremi točkami zavihtelo na lestvici pred Monse. Dravinja je v Slovenskih Konjicah, kar nekoliko presenetljivo osvojila le točko proti nogometašem Šentjurja. Konjičani so povedli že v 10. minuti, ko je vodilni zadetek dosegel Žan Ramšak, ki je uspešno realiziral najstrožjo kazen. Gostje so rezultat izenačili v 78. minuti, ko je izenačujoči zadetek dosegel Žiga Herič, ter poskrbel za veliko točko na težkem gostovanju.

 

 

AjDAS Lenart : Korotan Prevalje 1:3 (0:1)

40; Šnofl 71`; Leskovec 17`, Kűzma 50`; Muršič 85`

Dravograd Avto Grubelnik : Pohorje 4:0 (1:0)

280; Pešl 34`, Rogina 50`-11m, Kogelnik 54`, Čede 88`

Tehnotim Pesnica : Videm 3:2 (2:1)

70; Goljat 5`, Kraner Rudolf 13`, Planinšek 51`-11m; Krajnc 27`, Božak 85`

Šampion : Zreče 4:3 (0:1)

50; Radić 47`, Torra J. 54`, 56`, 76`; Hren 43`, Jančič 73`, Kotnik 78`

Šmarje pri Jelšah : Mons Claudius 5:0 (0:0)

80; Firšt 59`, 73`, 77`-11m, 87`, Čakš 69`

Dravinja : Fosilum Šentjur 1:1 (1:0)

70; Ramšak 10`-11m; Herič 78`

S.Rojko Dobrovce : Kety EMMI Bistrica 0:1 (0:0)

150; Topič 92`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V za dnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so pri…