Tudi v 3.SNL sever še ni znan prvak, kateri se bo uvrstil v dodatne kvalifikacije za popolnitev 2.SNL. Vodilni Dravograd ima pred zadnjim krogom dve točki prednosti pred celjskim Šampionom. Dravograjčane vsaj na papirju čaka doma lažja naloga, saj gostijo trinajstouvrščeni Lenart, ki v gosteh ne igra tako prepričljivo kot pred svojimi gledalci. Korošci, ki so v Lenartu slavili z 1:3, vsaj doma igrajo dokaj prepričljivo. V Dravogradu gre pričakovati tudi velik obisk v zadnjem krogu, ki bi lahko še dodatno prevesil tehnico na stran gostiteljev, ki bi z zmago, Lenartčane tudi pahnili v nižji rang tekmovanja. Glede na želje in ambicije Korošcev, bodo v domačem taboru naredili vse, da osvojijo naslov, ter se uvrstijo v dodatne kvalifikacije.


Prvi zasledovalci Dravograjčanov, nogometaši celjskega Šampiona po tihem upajo, na spodrsljaj Korošcev, ki bi jim ob zmagi nad ekipi iz Slovenske Bistrice dal možnost, da se na koncu veselijo naslova prvakov. Celjani doma igrajo zelo dobro, a tudi Bistričanov ne gre kar tako odpisati. Bistričani, se po zmagi v preteklem krogu držijo na petem mestu lestvice, ki ga seveda želijo obdržati. Prvi medsebojni dvoboj so brez večjih težav v Slovenski Bistrici dobili Celjani s kar 4:0, bo tudi tokrat tako?

Že v soboto bo prevaljski Korotan gostoval pri Pesnici. Glede na trenutno formo bi lahko vlogo favoritov brez večjih težav pripisali gostiteljem, a le ti imajo kar nekaj težav pri sestavi ekipe, saj nimajo pravice nastopa kar trije nogometaši. Pesničani so tudi v zadnjem krogu v gosteh morali priznati premoč Pohorju, medtem ko so Korošci slavili proti Šmarju pri Jelšah. Za Korošce, ki se trenutno nahajajo na »rešilnem« dvanajstem mestu šteje samo pozitiven rezultat, saj bo veliko odvisno tudi od dogajanja v 2.SNL, saj bi lahko ob neugodnem razpletu bilo premalo tudi dvanajsto mesto. Korošci bodo v Pesnici nedvomno naredili vse za pozitiven rezultat. Še eno srečanje bo odigrano v soboto, v Šmarju pri Jelšah se bodo domači nogometaši vsaj za nekaj časa poslovili od tretjeligaške druščine proti Zrečam. Šmarje je v spomladanskem delu nanizalo neverjetno slabo serijo s katero so se znašli v brezizhodnem položaju, medtem Zrečani zasedajo solidno šesto mesto in prihajajo v Šmarje povsem sproščeni in neobremenjeni. Se lahko Šmarje od tretje lige poslovi z pozitivnim rezultatom?

Tudi v Šentjurju zadnjega kroga ne pričakujejo povsem mirno, kljub temu da zasedajo na lestvici enajsto mesto, bodo morali vzeti zadnjo tekmo proti Vidmu zelo resno, saj bi se ob neugodnem razpletu lahko znašli na mestih, ki peljejo v nižji rang tekmovanj. Videmčani so že en čas varni, v zadnjem krogu so doma slavili proti Dravinji, med tednom pa priznali premoč ptujski Dravi v finalu pokala MNZ Ptuj. Imajo pa pred zadnjim krogom, kar nekaj težav pri sestavi ekipe v domačem taboru, saj nimajo pravice nastopa, kar trije nogometaši. A kljub temu v domačem taboru upajo na pozitiven izplen, kateri bi jih zadržal med tretjeligaši. Nogometaši Dobrovc bodo v zadnjem krogu doma gostili ruško Pohorje. Oboji so v zadnjih krogih v pozitivni seriji, Dobrovčani so se z iz že brezizhodnega položaja zavihteli na deseto mesto, medtem ko Rušani zasedajo sedmo mesto. Tudi v taboru gostov imajo pred zadnjim krogom nekaj težav pri sestavi ekipe, pravice nastopa nimajo trije nogometaši, medtem v taboru Dobrovčanov upajo, da se od svojih navijačev poslovijo z pozitivnim rezultatom.  V Slovenskih Konjicah bo domača Dravinja gostila Monse, gre za srečanje tretje in devete ekipe iz prvenstvene lestvice, ki lahko v zadnjem krogu nastopita povsem sproščeno in neobremenjeno. Konjičani bi sicer ob spodrsljaju lahko tretje mesto še prepustili Pesnici ali pa celo Bistrici, medtem ko bodo Monsi zagotovo sezono končali na devetem mestu. Jesensko srečanje v Rogatcu se je med ekipama končalo brez zmagovalca, bo tudi v Konjicah enako?

Razpored, 26. kroga:

Sobota, 26.05.2018

17.00; Pesnica; Tehnotim Pesnica : Korotan Prevalje

17.00; Šmarje pri Jelšah; AS System Šmarje pri Jelšah : Zreče

Nedelja, 27.05.2018

17.30; Celje; Šampion : Kety EMMI Bistrica

17.30; Šentjur; Fosilum Šentjur : Videm

17.30; Slovenske Konjice; Dravinja : Mons Claudius

17.30; Dobrovce; S.Rojko Dobrovce : NK Pohorje

17.30; Dravograd; Dravograd Avto Grubelnik : NK AjDAS Lenart

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…