Nogometaši vodilnega Dravograda, so se po spodrsljaju v prejšnjem krogu tokrat znesli nad Šentjurjem v gosteh in zabeležili novo še štirinajsto prvenstveno zmago. Korošci so silovito pričeli srečanje v Šentjurju in že po vsega petih minutah povedli z zadetkom Petra Kogelnika. Na povišanje vodstva so Korošci čakali le dve minuti, ko je zadel Davor Rogina. Še pred iztekom prvega dela, so Dravograjčani še tretjič premagali Roka Bokala, v 37. minuti je rezultat polčasa s svojim drugim zadetkom postavil Peter Kogelnik. V končnici srečanja so Korošci še dvakrat zadeli, najprej je v šesti minuti zadel Anže Pešl, dve minuti pred iztekom srečanja pa je končni rezultat postavil rezervist Mitja Kramljak. Dravograjčani so z novo zmago ohranili sedem točk prednosti pred prvimi zasledovalci, medtem ko nogometaši Šentjurja ostajajo na predzadnjem mestu lestvice. Nove zmage so se veselili tudi celjski nogometaši Šampiona, prvi zasledovalci nogometašev Dravograda. V Rušah se je sicer prvi polčas končal brez zadetkov. Dobrih dvajset minut pred iztekom srečanja pa je Celjane v vodstvo popeljal Jaka Bokšan. Nove tri točke je že v naslednji minuti potrdil Heroind Cikaqi. Celjani so z še deseto zmago v prvenstvu ostali na drugem mestu z dvema točkama prednosti pred Konjičani, Rušani ostajajo na devetem mestu prvenstvene razpredelnice.


Do visoke zmage so prišli tudi nogometaši konjiške Dravinje, ki so na Dobravi gostili spomladi povsem razglašene Šmarje pri Jelšah. Vodilni zadetek na srečanju je v 20. minuti dosegel Žan Napotnik, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu srečanja. V nadaljevanju so Konjičani stopili na plin in že v tretji minuti nadaljevanja svojo prednost povišali z zadetkom Žige Pesjaka. V 62. minuti je Leon Majer moral še tretjič po žogo v svojo mrežo, zadel je Žiga Brumec. Le tri minute zatem je vse dvome o zmagovalcu razrešil Blaž Brglez. Končni rezultat pa je štiri minute pred iztekom srečanja z svojim drugim zadetkom postavil Žiga Pesjak. Konjičani z novo zmago ostajajo na tretjem mestu lestvice, Šmarje je kljub spodrsljaju zadržalo enajsto mesto. Do nove zmage so prišli tudi nogometaši Pesnice, ki so gostovali v Dobrovcah. Dobrih sto gledalcev v prvem delu srečanja ni videlo zadetkov. Odločujoči zadetek je v 68. minuti dosegel Alen Pušnik, ki je tako Pesnici zagotovil še deseto zmago s katero ostajajo Pesničani na četrtem mestu lestvice, Dobrovčani z šestnajstimi točkami ostajajo na desetem mestu.

V Rogatcu so gostovali nogometaši Prevaljskega Korotana. Maloštevilni gledalci so prvi šok doživeli po dobrih 17. minutah igre, ko je goste v vodstvo popeljal Grega Tripalt. Monsi so potrebovali dobrih petnajst minut, da so uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Darko Hmelina. Že v naslednjem napadu so Monsi uspeli rezultat popolnoma obrniti v svojo korist, za vodstvo je zadel Dejan Polajžer, ter Monsom priigral prednost pred nadaljevanjem srečanja. Dobre pol ure pred koncem srečanja so Korošci uspeli rezultat izenačiti, še drugič na srečanju je Marka Klasinca ugnal Grega Tripalt. Petnajst minut pred iztekom srečanja so gostje ostali še brez Matica Pipuša, ki je prejel drugi rumeni karton, a so Prevaljčani zdržali do konca srečanja z igralcem manj, in v Rogatcu osvojili še kako pomembno točko. V Slovenski Bistrici so gostovali nogometaši Lenarta, vse tri točke pa so pričakovano ostale doma. Bistričani so povedli po 17. minutah igre, ko je mrežo gostov načel Aljaž Polegek. Po dobrih desetih minutah nadaljevanja so Bistričani svojo prednost povišali, ko je zadel Ensuke Enjo. Le tri minute zatem je vse dvome o zmagovalcu rešil Primož Janžič. V 72. minuti srečanja so gostje ostali še brez pordečelega Tomaža Žnuderla,  kar je gostiteljem še olajšalo pot do osme prvenstvene zmage, ki so jo potrdili v 90. minuti ko je še drugič na srečanju zadel Ensuke Enjo.

V edinem nedeljskem srečanju so na Vidmu gostovali nogometaši Zreč in domačinom prizadejali prvi spomladanski poraz. Mrežo Luke Mikića je že v 16. minuti za vodstvo zatresel Anže Podgrajšek. V 25. minuti so Videmčani ostali brez Nikole Antolića, ter si še dodatno otežili delo. Številčno prednost so Zrečani izkoristili že v 29. minuti, ko so svojo prednost povišali z zadetkom Jaka Brednika. Za končni rezultat je pet minut pred iztekom srečanja poskrbel s svojim drugim zadetkom Jaka Brdnik. Zrečani z novo zmago ostajajo na petem mestu lestvice, medtem ko Videm ostaja na osmem mestu prvenstvene razpredelnice.

Rezultati 19. kroga:

Mons Claudius : Korotan Prevalje 2:2 (2:1)

40; Hmelina 33`, Polajžer 34`; Tripalt 17`, 61`

NK Pohorje : Šampion : 0:2 (0:0)

150; Bokšan 70`, Cikaqi 71`

Kety EMMI Bistrica : NK AjDAS Lenart 4:0 (1:0)

160; Polegek 17`, Enjo 56`, 90`, Janžič 59`

Fosilum Šentjur : Dravograd Avto Grubelnik 0:5 (0:3)

50; Kogelnik 5`, 39`, Rogina 7`, Pešl 84`, Kramljak 88`

S.Rojko Dobrovce : Tehnotim Pesnicas 0:1 (0:0)

100; Pušnik 68`

Dravinja : AS System Šmarje pri Jelšah 5:0 (1:0)

50; Napotnik 20`, Pesjak 48`, 86`, Brumec 48`, Brglez 65`

Videm : Zreče 0:3 (0:2)

110; Podgrajšek 16`, Brdnik 29`, 85`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…