V 3. SNL sever bo v prihajajočem vikendu odigran 17. krog, v katerem bo glavnina srečanj odigrana v soboto, le eno srečanje bo odigrano v ponedeljek.


Vodilni Dravograd se tokrat odpravlja v goste k Dobrovcam. Dravograjčani v zadnjem tednu odigrali, kar dve tekmi, najprej so doma brez težav odpihnili Pesnico, med tednom pa v zaostalem srečanju po perfektnem prvem polčasu prišli do zmage v Šmarju pri Jelšah. Tudi Dobrovčani so imeli med tednom tekmovalne obveznosti, doma pred svojimi gledalci so ugnali Zreče. Vloga favoritov zagotovo pripada vodilnemu Dravogradu, ki lovi že štirinajsto prvenstveno zmago. Prvi zasledovalci Dravograjčanov, nogometaši celjskega Šampiona se tokrat odpravljajo v goste k Mons Claudiusu. Celjani so v preteklem krogu opravičili visoka pričakovanja in doma slavili proti Šmarja pri Jelšah, tokrat pa si želijo nadaljevati pozitivni niz tudi v Rogatcu. Monsi so pretekli vikend doma iztržili remi brez zadetkov proti Vidmu. Celjani, ki na lestvici držijo drugo mesto in lovijo Dravograjčane si želijo novih treh točk, verjetno pa bo največ odvisno od bratov Torra, ki sta nazadnje sama potopila Šmarje pri Jelšah.

V Slovenski Bistrici bodo domači nogometaši gostili prevaljski Korotan. Korošci so nazadnje doma visoko odpravili Šentjur ter se iz predzadnjega mesta na lestvici povzpeli na dvanajsto mesto. Med tednom so svoje obveznosti imeli tudi Bistričani, ki pa so v Rušah ostali praznih rok. Bistričani si seveda želijo prvih spomladanskih točk, medtem ko želijo Korošci potrditi tri točke iz preteklega vikenda, ter se iz Slovenske Bistrice vrniti neporaženi. Konjiška Dravinja, ki se z dvema tekmama manj še vedno drži na tretjem mestu prvenstvene lestvice, bo pred svojimi gledalci gostila Lenart. Tudi za Lenartčane bo to šele prva spomladanska tekma. Ob pogledu na lestvico, vloga favoritov zagotovo pripada Konjičanom, ki bodo pred svojimi gledalci naredili vse, da tri točke ostanejo doma.

Šentjur bo v 17. krogu gostil ekipo Zreč. Šentjurčani, ki so po porazu pretekli vikend na Prevaljah zdrsnili povsem na dno lestvici si želijo izkoristiti prednost domačega igrišča, in upajo, da bodo Zrečanom prizadejali še drugi zaporedni poraz. Zreče, so edino spomladansko tekmo odigrale med tednom, ko so v Dobrovcah morali priznati premoč domačinom. Zreče se trenutno še vedno nahajajo na visokem petem mestu. Ob pogledu na lestvico sicer vloga favorita pripada gostom, a Zrečani v kolikor upajo na obstanek bodo morali začeti nabirati točke. V Pesnici se obeta srečanje dveh ranjenih levov saj v goste prihajajo nogometaši Šmarja pri Jelšah. Pesničani so pretekli vikend povsem odpovedali in prejeli kar šest zadetkov od vodilnega Dravograda, medtem pa so si nogometaši Šmarja pri Jelšah privoščili že dva zdrsa, najprej so pretekli vikend izgubili v Celju pri Šampionu, med tednom pa priznali premoč še vodilnemu Dravogradu. Za nogometaši Šmarja pri Jelšah sta tako dve najtežji tekmi, tako da v gostujočem taboru zagotovo načrtujejo kako pesnico zapustiti neporaženi in pričeti serijo pozitivnih rezultatov. Prav gotovo pa bi tudi Pesničanom še kako prijale točke po hudem porazu pretekli vikend. V Pesnici se v tem krogu zagotovo obeta eno bolj zanimivih srečanj.

Edino ponedeljkovo srečanje bo odigrano na Vidmu, kjer v goste prihaja Pohorje. Videmčani so pretekli vikend v Rogatcu iztržili remi in napovedali, da boj za sredino lestvice, medtem ko so Pohorci doma med tednom slavili proti Bistrici. Obe ekipi imata trenutno na lestvici enako število točk in v obeh taborih upajo na pozitivno nadaljevanje iz uvodnih tekem. Na Vidmu se obeta še ena zanimiva tekma, kjer izrazitega favorita za zmago ni.

 

Pari 17. Kroga:

Sobota, 31.03.2018

15:00; Rogatec; Mons Claudius : NK Šampion

15:00; Dobrovce; S.Rojko Dobrovce : NK Dravograd Avto Grubelnik

15:00; Pesnica; Tehnotim Pesnica : NK Šmarje pri Jelšah

15:00; Slovenska Bistrica; Kety EMMI Bistrica : Korotan Prevalje

15:00; Slovenske Konjice; Dravinja : NK AjDAS Lenart

15:00; Šentjur; Fosilum Šentjur : Zreče

Ponedeljek; 02.04.2018

10:30; Videm; Videm : Pohorje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…