Vodilni nogometaši Dravograda so v 20. krogu pred svojimi gledalci gostili ekipo Kety EMMI Bistrice. Dobrih sto dvajset gledalcev je na svoj račun prišlo že v 5. minuti srečanju, ko je Jako Dabanoviča premagal Mitja Čede. Dravograjčani so svojo prednost povišali v osmi minuti nadaljevanja, ko je še drugič na srečanju zadel Mitja Čede. Bistričani so se dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela približali z zadetkom Mihe Topiča, a so minimalno prednost Korošci zadržali, ter se na koncu veselili še petnajste prvenstvene zmage. Bistričani kljub porazu ostajajo na šestem mestu lestvice. V Pesnici so gostovali nogometaši konjiške Dravinje. Že v 8. minuti so Pesničani povedli z zadetkom iz najstrožje kazni, ki jo je uspešno realiziral Matic Planinšek. Tudi v nadaljevanje srečanja so imenitno vstopili gostitelji, ki so še drugič na srečanju ugnali Matica Skrbinška v tretji minuti nadaljevanja, ko je prednost Pesnice povišal Žan Babšek. Vsi upi po preobratu so se Konjičanom razblini v 67. minuti, ko je četa Gorana Furamna ostala brez Timoteja Černeca, ki je še drugič porumenel in moral predčasno iz igrišča. Prav Pesničani so na lestvici prehiteli Dravinjo in trenutno zasedajo tretje mesto, Konjičani pa so zdrsnili na peto mesto.


Na četrto mesto so se z domačo zmago zavihteli nogometaši Zreč, ki so doma gostili ekipo Mons Claudiusa. Zrečani so povedli v 15. minuti srečanja, ko je Marka Klasinca premagal Matej Vinkovič. Le osem minut zatem je še drugič na srečanju zadel Matej Vinkovič in priigral Zrečanom lepo prednost pred nadaljevanjem. Gostje so uspeli v osmi minuti nadaljevanja znižati prednost Zreč, domačega vratarja Uroša Mlinarja je premagal Uroš Krivec, in Monsom vlil upanje po preobratu. Toda pet minut pred iztekom srečanja so se Zrečani ponovno oddaljili na varna dva zadetka razlike, iz najstrožje kazni je zadel Anže Podgrajšek. Gostje so tik pred iztekom srečanja še enkrat zadeli, Monse je ponovno na zadetek zaostanka približal Žiga Zdovc, a so Zrečani do izteka srečanja minimalno prednost zadržali. Zelo pomembne zmage so se veselili nogometaši prevaljskega Korotana, ki so gostili Pohorje iz Ruš. Dobrih tristo gledalcev je vodilni zadetek svojih ljubljencev videlo v 39. minuti, ko je Boštjana Holcmana premagal Grega Tripalt. Zmago so Korošci potrdili v 90. minuti, ko je končni rezultat postavil rezervist Matic Obretan. Prevaljčani so se z tremi točkami povzpeli na dvanajsto mesto lestvice, Pohorci ostajajo na devetem mestu. Prevaljčani so zadnje mesto prepustili nogometašem Šmarja pri Jelšah, ki so doma doživeli nov poraz, tokrat so bili uspešnejši gostje iz Šentjurja. Gostje so povedli v 74. minuti srečanja, ko je zadel Urban Jevšenak. Zmago in pomembne tri točke za Šentjur je potrdil Sebastjan Tuhtar, ki je zadel v 87. minuti. Kot rečeno Šmarje se je z novim porazom znašlo povsem na dnu lestvice, Šentjurčani so se z tremi točkami povzpeli na enajsto mesto lestvice.

Do pričakovane zmage so prišli nogometaši drugouvšrčenega Šampiona, ki so brez večjih težav doma odpravili Dobrovce. Že v 18. minuti srečanja je domačine v vodstvo popeljal Arjan Torra. Po dobrih petnajstih minutah nadaljevanja so Celjani svojo prednost povišali, zadel je Aleksander Radić. Končni rezultat je tri minute pred iztekom srečanja postavil Husein Mandalović. Celjani ostajajo na drugem mestu z sedmimi točkami zaostanka za Dravogradom, Dobrovčani so se z novim porazom znašli na predzadnjem mestu prvenstvene lestvice. Do pomembne zmage so prišli tudi nogometaši Lenarta, ki so doma ugnali Videm. Srečanje so sicer boljše pričeli Videmčani, ki so povedli v 15. minuti srečanja, ko je zadel Blaž Lovenjak. Toda vodstvo Vidma, Lenartčanov ni zmedlo in le tri minute zatem so gostitelji prednost gostov izničili, izenačujoči zadetek je dosegel Blaž Simonič. Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela je popoln preobrat zrežiral Dejan Ploj, ki je izkoristil strel iz najstrožje kazni, ter Lenartčanom zagotovil še šesto prvenstveno zmago, s katero so se povzpeli na deseto mesto prvenstvene lestvice, Videmčani ostajajo na osmem mestu lestvice.

Rezultati 20. kroga:

Šampion : S.Rojko Dobrovce 3:0 (1:0)

50; Torra A. 18`, Radić 59`, Mandalović 87`

Zreče : Mons Claudius 3:2 (2:0)

80; Vinkovič 15`, 23`, Podgrajšek 85`-11m; Krivec 52`, Zdovc 89`

AS System Šmarje pri Jelšah : Fosilum Šentjur 0:2 (0:0)

80; Jevšenak 74`, Tuhtar 87`

NK AjDAS Lenart : Videm 2:1 (1:1)

70; Simonič 18`, Ploj 75`-11m; Lovenjak 15`

Dravograd Avto Grubelnik : Kety EMMI Bistrica 2:1 (1:0)

120; Čede 5`, 57`; Topič 70`

Tehnotim Pesnica : Dravinja 2:0 (1:0)

100; Planinšek 8`-11m; Babšek 48`

Korotan Prevalje : NK Pohorje 2:0 (1:0)

300; Tripalt 39`, Obretan 90`

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…