Za eno večjih presenečenj 21. kroga 3. SNL sever je poskrbel Videm, ki je doma pred svojimi gledalci odščipnil točke vodilnemu Dravogradu. Videmčani so povedli v 27. minuti igre, ko je Primoža Kanduča premagal Žiga Tement, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu. V nadaljevanju so na plin pritisnili varovanci Marka Pšeničnika, kar se jim je obrestovalo po dobrih petnajstih minutah nadaljevanja, ko je Dragan Ljubanić rezultat izenačil. Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, Dravograd kljub remiju ostaja na prvem mestu a je drugouvrščeni Šampion znižal zaostanek na pet točk. Videmčani so kljub točki zdrsnili na deveto mesto. Celjski Šampion je na Prevaljah prišel do novih treh točk. Dobrih dvesto gledalcev v prvem delu srečanja ni videlo zadetkov. Že v osmi minuti nadaljevanja pa so Celjani povedli z zadetkom Jake Bokšana. Dobrih deset minut so Korošci zatresli lastno mrežo in pokopali vse upe po presenečenju. Prevaljčani ostajajo na dvanajstem mestu lestvice.


Za presenečenje so poskrbeli nogometaši Pohorja iz Ruš, ki so doma na kolena spravili Zreče. V 28. minuti je Rušane v vodstvo popeljal Jan Sredenšak. Le štiri minute zatem so Rušani povišali svoje vodstvo, ko je lastno mrežo zatresel Matic Podgrajšek. Zadetek priključka so Zrečani dosegli v 36. minuti, ko je rezultat znižal Matej Vinkovič. Dobrih trinajst minut pred koncem srečanja je še drugič na srečanju Jako Purga ugnal Jan Serdenšak, ter ponovno Rušanom priigral dva zadetka prednosti. V 88. minuti je Uroš Poljanec postavil končni rezultat srečanja. Rušani so se z novimi tremi točkami zavihteli na osmo mesto lestvice, medtem so Zrečani zdrsnili na peto mesto. Za še eno presenečenje pa so poskrbeli nogometaši Šentjurja, ki so doma ugnali Pesnico. Že v 13. minuti srečanja je Sebastjan Tuhar ugnal Reneja Glušiča in povedel gostitelje v vodstvo. A vodstvo favoriziranih Pesničanov ni zmedlo, saj so potrebovali le dve minuti, da so rezultat poravnali, izenačujoči zadetek je dosegel Timotej Vreča. Tik pred iztekom prvega dela je še drugič na srečanju na sceno stopil Sebastjan Tuhtar in povedel Šentjur ponovno v vodstvo. Šentjurčani so minimalno prednost zadržali vse do izteka srečanja, ter se na koncu veselili ene najbolj pomembnih zmag v letošnji sezoni s katero so se zavihteli na deseto mesto, Pesničani so zdrsnili na četrto mesto lestvice.

Do pričakovanih treh točk so prišli nogometaši Dravinje, ki so gostili Dobrovce. Srečanje se je pričelo po željah Konjičanov, ki so povedli že v 3. minuti, ko je Žana Hrastnika premagal Žiga Pesjak. V petnajsti minuti je rezultat poravnal Žan Petek. Konjičani so ponovno povedli osem minut pred iztekom rednega dela srečanja, ko je zmagoviti zadetek dosegel Žiga Čakš. Dravinja se  je z še enajsto zmago zavihtela na tretje mesto, Dobrovčani ostajajo na predzadnjem mestu lestvice. V Rogatcu so pri Monsih gostovali nogometaši Lenarta. Lenartčani so povedli v 21. minuti igre, ko je Marka Klasinca ugnal Miha Čuček, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu srečanja. Monsi so že v četrti minuti nadaljevanja rezultat poravnali, izenačujoči zadetek je dosegel Samo Peer. Gostje so potrebovali le deset minut, da so še drugič na srečanju povedli, za novo vodstvo je zadel Dejan Hager. Ko je že vse kazalo na drugo zaporedno zmago Lenartčanov, je na sceno stopil Uroš Krivec in minuto pred iztekom rednega dela poskrbel za delitev točk pod Donačko goro. Monsi ostajajo na sedmem mestu, medtem ko so Lenartčani zdrsnili na enajsto mesto lestvice.

Rezultati, 21. kroga:

Korotan Prevalje : Šampion 0:2 (0:0)

200; Bokšan 57`, Ičanović 80`-AG

Fosilum Šentjur : Tehnotim Pesnica 2:1 (2:1)

50; Tuhtar 13`, 44`; Vreča 15`

Mons Claudius : NK AjDAS Lenart 2:2 (0:1)

50; Peer 49`, Krivec 89`; Čuček 21`, Hager 59`

NK Pohorje : Zreče 4:1 (2:1)

120; Sredenšek 28`, 77`, Podgrajšek 32`-AG, Poljanec 88`; Vinkovič 36`

Videm : Dravograd Avto Grubelnik 1:1 (1:0)

50; Tement 27`; Ljubanić 61`

Dravinja : S.Rojko Dobrovce 2:1 (1:1)

60; Pesjak 3`, Čakš 82`; Petek 15`

Kety EMMI Bistrica : AS System Šmarje pri Jelšah (8.5.2018; 17.00)

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…