V zadnjem krogu 3. SNL sever je Dravograd potrdil dobro formo in ni izpustil iz rok priložnosti ter proti Lenartu osvojil naslov prvakov. Korošci so si z osvojitvijo naslova priborili dve tekmi z Biljami, ki so osvojile prvenstvo v 3. SNL zahod.


Dravograjčani, ki so v zadnjem krogu imeli tudi izdatno podporo na tribunah niso potrebovali dolgo, da so strli obrambo Lenartčanov, že v 13. minuti je Mitja Čede poskrbel za vodstvo Korošcev. Dobrih deset minut kasneje je vodstvo Korošcev utrdil Peter Kogelnik. Drugi zadetek je dal še dodatnega zaleta gostiteljem, in ti so v razmahu treh minut po zadetkih Tilna Stefanovića in Dragana Ljubanića prišli do neulovljive prednosti. Že v uvodni minuti nadaljevanja je še drugič na srečanju zadel Dragan Ljubanić, ter povsem razblinil upe Lenartčanov. Za končni rezultat je deset minut pred iztekom rednega dela poskrbel Jan Razgoršek. Dravograjčani se tako po zadnjih devetdesetih minutah veselijo naslova prvakov, ter dodatnih tekem za popolnitev 2. SNL, medtem pa se Lenartčani poslavljajo od tretjeligaške konkurence.

Nogometaši celjskega Šampiona so pred srečanjem še upali, svoje delo pa pričakovano oddeli tako kot smo od njih pričakovali. Že v 10. minuti srečanja so Celjani povedli z zadetkom Jake Bokšana. Bistričani so tik pred iztekom prvega dela uspeli rezultat poravnati, izenačujoči zadetek je dosegel Tim Kolar. Še šestnajsto zmago je tik pred iztekom tekme priboril Jetmir Torra, ki je dosegel še 25 zadetek v prvenstvu in potrdil tudi prvo mesto na lestvici strelcev.

V Šentjurju oslabljeni domačini niso bili kos Videmčanom, ki so povedli sredi prvega polčasa po zadetku Blaža Lovenjaka. Po petih minutah nadaljevanja so Šentjurčani uspeli sicer rezultat izenačiti, zadel je Urban Jevšenak. Slabih petnajst minut zatem so Videmčani še drugič na srečanju povedli, za novo vodstvo je zadel Žan Plajnšek. Le nekaj minut zatem pa so se Videmčani po zadetku Dominika Božaka oddaljili od Šentjurčanov, ti pa so si še zakuhali manjko na igrišču, saj je pordečel Aleš Prevolšek. Videmčani so prednost igralce več izkoristili, ter do konca zadeli še enkrat, končni rezultat je postavil z svojim drugim zadetkom Žan Plajnjšek. Videmčani so končali kot sedmi, Šentjurčani kot enajsti. Dravinja je doma brez večjih težav ugnala Monse, že v 8. minuti je vodilni zadetek za domače dosegel Žiga Čakš. V 14. minuti so Konjičani svoje vodstvo utrdili z zadetkom Žana Ramšaka. Konjičani so zadeli še dvakrat tik pred koncem rednega dela, najprej je zadel Žiga Brumec, končni rezultat pa je postavil Jernej Čerenak, ki je izkoristil strel iz bele točke. Konjičani so končali kot četrti, Monsi kot deveti. V Dobrovcah so gostovali nogometaši Pohorja iz Ruš. Povedli so Dobrovčani po dobrih 13. minutah igre, ko je zadel Tadej Stacehl. Po pol ure igre so Rušani rezultat poravnali, za izenačenje je poskrbel igralec Dobrovc Žan Hrastnik, ki je zadel lastno mrežo. Še pred iztekom prvega dela je moral predčasno iz igrišča Aleš Krel. V drugem delu, se rezultat več ni spremenil, so pa srečanje s kar tremi igralci manj končali Dobrovčani, najprej je drugi rumeni karton prejel Rok Lubej, deset minut pred iztekom rednega dela je pordečel Alen Hutinski, tik pred iztekom rednega dela pa je moral predčasno iz igrišča še Naser Kajtazi. Dobrovčani so končali prvenstvo kot deseti, Rušani pa osmi.

Že v soboto je Pesnica doma premagala prevaljski Korotan. V sedmi minuti srečanja so povedli Pesničani, ko je zadel Žiga Goljat. Dobrih pet minut pred iztekom prvega dela so uspeli Korošci rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Tim Küzma. Že v tretji minuti nadaljevanja, so Pesničani ponovno povedli z zadetkom Žana Marholda. Končni rezultat je v končnici srečanja postavil Alen Bezjak. Pesničani so prvenstvo končali kot tretji, Korošci pa so se uvrstili na rešilno dvanajsto mesto. V svojem zadnjem srečanju v tretjeligaški konkurenci, so do zmage prišli nogometaši Šmarja pri Jelšah, ki so gostili Zreče. Dobrih pet minut pred iztekom prvega dela so povedli nogometaši Šmarja, ko je zadel David Firšt. Po dobrih petnajstih minutah nadaljevanja so Zrečani uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Jaka Brdnik. Tolažilno zmago Šmarju je v končnici dvoboja s svojim drugim zadetkom priboril David Firšt. Zrečani so prvenstvo zaključili na šestem mestu, Šmarje pa se vsaj za nekaj časa poslavlja od tretje lige.

Rezultati, 26. kroga:

Tehnotim Pesnica : Korotan Prevalje 3:1 (1:1)

90; Goljat 7`, Marhold 48`, Bezjak 82`; Küzma 40`

AS System Šmarje pri Jelšah : Zreče 2:1 (1:0)

80; Firšt 40`, 83`; Brdnik 62`

S.Rojko Dobrovce : NK Pohorje 1:1 (1:1)

Stachel 13`; Hrastnik 30`-AG

Šampion : Kety EMMI Bistrica 2:1 (1:1)

50; Bokšan 10`, Torra J. 87`; Kolar 43`

Dravinja : Mons Claudius 4:0 (2:0)

80; Čakš 8`, Ramšak 14`, Brumec 88`, Čerenak 89`-11m

Dravograd Avto Grubelnik : NK AjDAS Lenart 6:0 (4:0)

400; Čede 13`, Kogelnik 23`, Stefanović 27`, Ljubanić 30`, 46`, Razgoršek 80`

Fosilum Šentjur : Videm 1:4 (0:1)

Jevšenak 50`; Lovenjak 22`, Planjšek 64`, 70`, Božak 67`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…