V 23. krogu 3. slovenske nogometne lige sever bi moralo biti najzanimivejše v Zrečah, kjer bo na sporedu derbi tretje in druge ekipe iz prvenstvene lestvice, saj v goste prihajajo nogometaši celjskega Šampiona. Zrečani so po nepričakovanem porazu proti Pohorju pretekli vikend doma pričakovano slavili proti Korotanu, medtem pa so se Celjani z zmago na derbiju z Dravinjo še dodatno približali vodilnemu Dravogradu na tri točke. Celjani so prav gotovo začutili možnost, ki sem ji je ponudila za osvojitev naslova prvakov, tako da bodo v Zreče zagotovo odšli zelo motivirani, a tudi Zrečani imajo svojo računico s katero želijo ostati neporaženi in zadržati tretje mesto na lestvici. Vodilni Dravograd se po dveh neodločenih rezultatih tokrat odpravlja k ruškemu Pohorju, ki v zadnjem času igra zelo solidno. Dravograjčani še imajo vedno vse, kar se tiče naslova v svojih rokah, a za mirnost pred zaključkom prvenstva bi bile tri točke v Rušah več kot dobrodošle. Rušani lahko proti favoriziranim Korošcem nastopijo povsem sproščeno in neobremenjeno. Gostitelji bi bili verjetno že zadovoljni s točko proti favoriziranim Dravograjčanom, ki si v Rušah nikakor ne želijo še dodatno zakomplicirati situacije na lestvici.


V Rogatcu bo na sporedu lokalni derbi saj v goste Monsom prihajajo nogometaši Šmarja pri Jelšah. Monsi so se v zadnjem srečanju izkazali in se iz Dravograda vrnili z veliko točko, ki jih je ohranila na osmem mestu prvenstvene lestvice, medtem pa Šmarju še vedno ne gre in ne gre, in je moral tudi v zadnjem srečanju doma priznati premoč nasprotnikom. Glede na formo obeh ekip, vloga favoritov jasno pripada gostiteljem, že točka Šmarja v Rogatcu pa bi glede na trenutne razmere bila pravzaprav presenečenje. V Slovenski Bistrici bo tokrat gostovala ekipa Dobrovcev, gre za srečanje šeste in dvanajste ekipe iz prvenstvene lestvice. Dobrovčani so nazadnje doma zanesljivo odpravili Šentjur in si vsaj malce oddahnili, medtem ko so Bistričani na zahtevnem gostovanju pri Pesnici iztržili točko. Bistričani lahko nastopijo povsem sproščeno in neobremenjeno, medtem ko bi za Dobrovce bile točke še kako potrebne da zadržijo »rešilno« dvanajsto mesto na lestvici.

V Šentjurju bodo tokrat gostovali nogometaši konjiške Dravinje. Obe ekipi sta pretekli vikend ostali brez točk, Dravinja je priznala premoč Šampionu v derbiju kroga, medtem ko je Šentjur ostal praznih rok proti Dobrovcam. Šentjurčani so sicer za zdaj mirni, a bodo še potrebovali kakšno točko, da potrdijo obstanek med tretjeligaši, medtem prihajajo Konjičani v Šentjur v zelo solidni formi, in si zagotovo želijo čim prej pozabiti boleč poraz v Celju. Nekoliko bolj točke sicer potrebujejo gostitelji, ki bi radi izkoristili prednost domačega igrišča, a vsaj na papirju je favorit Dravinja. Zadnje sobotno srečanje bo odigrano na Prevaljah, kjer v goste Korotanu prihajajo nogometaši Lenarta. Gre za derbi začelja prvenstvene lestvice. Obe ekipi nujno potrebujeta točke, Korošci, ki se trenutno nahajajo na mestu za izpad, bi radi čim prej pozabili gostovanje v Zrečah in proti Lenartu izkoristili prednost domačega igrišča. Medtem Lenartčani pridno nabirajo točke in se zaenkrat držijo na enajstem mestu s tremi točkami naskoka prav pred Prevaljčani. Gosteje bi nedvomno bili zadovoljni če bi tri točke prednosti zadržali tudi po srečanju na Koroškem.

Edini nedeljski obračun bo odigran na Vidmu, kjer se bosta že dopoldne udarila Videm in Pesnica. Videmčani se trenutno nahajajo na devetem mestu lestvice in so nazadnje slavili v Šmarju pri Jelšah, medtem ko so Pesničani zdrsnili na peto mesto po neodločnem rezultatu z Bistrico. Vsaj glede na formo rahla prednost pripada gostom, a Videmčani so nenazadnje v zadnji domači tekmi odščipnili točke tudi vodilnemu Dravogradu, tako da v kolikor Pesničani ne bodo tekme vzeli resno, lahko ostanejo na obronkih Haloz brez točk.

Razpored 23. kroga:

Sobota; 5.5.2018

17.00; Zreče; Zreče : Šampion

17.00; Ruše; Pohorje : Dravograd Avto Grubelnik

17.00; Rogatec; Mons Claudius : AS System Šmarje pri Jelšah

17.00; Slovenska Bistrica; Kety EMMI Bistrica : S.Rojko Dobrovce

17.00; Šentjur; Fosilum Šentjur : Dravinja

18.00; Prevalje; Korotan Prevalje : NK AjDAS Lenart

Nedelja, 6.5.2018

10.30; Videm; Videm : Tehnotim Pesnica

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…