Danes se pričenja tekmovanje tudi v severni skupini 3. SNL z uvodno tekmo med Dravogradom in Šmartnim. Dravograjčani tudi letos eni izmed prvih favoritov prvenstva bodo uvodoma gostili novince in povratnike med tretjeligaši Šmartno. Šmartno si je nastop v 3. SNL priigralo po uspešnih kvalifikacijah. Dravograjčani, kot že omenjeno so ponovno eni izmed favoritov za vrh prvenstvene lestvice, ki jim je spodletelo v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v 2. SNL proti Biljam, bi radi sezono odprli s prvo domačo zmago.


V sobotnem popoldnevu bodo na sporedu tri srečanje, najzanimivejše bi moralo biti v Slovenskih Konjicah kjer bo na sporedu dravinjski derbi med domačo Dravinjo in sosedi iz Zreč. Sosedski obračun v začetku prvenstva bo na tribune ŠRC Dobrave zagotovo privabil lepo število gledalcev. V obeh taborih seveda upajo, da sezono pričnejo s pozitivnim rezultatom. Lanski obračun v Slovenskih Konjicah se je končal brez zmagovalca.

V Pesnici bodo gostovali nogometaši Slovenske Bistrice. Oboji so lani sezono končali v prvi polovici lestvice. Bistričani, ki tudi letos gojijo ambicije po vrhu bi radi sezono odprli z zmago, ki bi zagotovo zelo dobro vplivala na samozavest pred nadaljevanjem sezone. Medtem so Pesničani lani blesteli predvsem na domačem igrišču. V Pesnici se v soboto zagotovo obeta zanimivo srečanje.

V Rušah bo domače Pohorje gostilo ekipo celjskega Šampiona. Celjani so lani končali tik pod vrhom prvenstvene razpredelnice, in tudi letos so eni izmed favoritov za vrh lestvice. Čeprav bo Oskar Drobne letos pogrešal lanskega prvega strelca Jetmirja Torro, ki je prestopil k ljubljanskemu Bravu. Rušani si želijo prvenstvo proti favoriziranim Celjanom odpreti s pozitivnim rezultatom, zato bi v domačem taboru bili gotovo zadovoljni tudi s točko.

Edini nedeljski obračun bo odigran v Vidmu pri Ptuju, kjer bo domači Videm že v dopoldanskem terminu gostil ekipo Mons Claudiusa iz Rogatca. Videmčani so med tednom dodobra namučili kranjski Triglav, ter tako tekmecem na nek način pokazali, da bodo letos precej trši zalogaj, kot v lanski sezoni. Za Monse, ki so menjali večino ekipe, bi bila točka v Vidmu verjetno že lep uspeh.

Tekme 1. Kroga 3. SNL – sever:

Petek; 17.08.2018

17:30; Dravograd; Avto Grubelnik Dravograd : Šmartno 1928

Sobota; 18.08.2018

17:00; Pesnica; Tehnotim Pesnica : NK KETY EMMI Bistrica

17:00; Slovenske Konjice; Dravinja : Zreče

17:00; Ruše; Pohorje : Šampion

Nedelja; 19.08.2018

10:30; Videm pri Ptuju; Videm : Mons Claudius

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…