V petek se je s srečanjem med Dravogradom in Šmartnim pričelo prvenstvo v severni skupini 3. SNL sever. Dobrih sto dvajset gledalcev je v prvem delu videlo popolni mrk svojih ljubljencev in fantastično igro varovancev Ramiza Smajlovića, ki so Dravograjčanom nasuli pol ducata zadetkov v prvem delu igre. Usodna je bila že 7. minuta igre, ko je svojega vratarja Aljaža Vidovška ugnal Ožbej Hovnik. V 22. minuti igre so nogometaši Šmartnega svojo prednost povišali  z zadetkom Tomaža Velerja. Le sedem minut zatem so nogometaši Šmartnega še tretjič zadeli, natančen je bil David Trap. Le minuti zatem so nogometaši Šmartnega dosegli še en zadetek, zadel je Fatlind Vezaj. Vse dvome o zmagovalcu je rešil v 33. minuti Matjaž Trop. Končni rezultat pa je v 37. minuti postavil Mario Purnat. V drugem delu srečanja so nogometaši Šmartnega visoko prednost zadržali, ter se veselili prve zmage v novi sezoni.


Bistričani so v uvodni preizkušnji pokazali, da letos merijo na najvišja mesta. V Pesnici so gostitelje odpravili z visokih 0:5. Po dobrih dvajsetih minutah igre je Bistričane v vodstvo popeljal Tim Kolar. Le šest minut zatem je domačega vratarja Reneja Glušiča ugnal Nejc Bračko. Prav Nejc Bračko je s svojim drugim zadetkom na srečanju dobrih pet minut pred iztekom prvega polčasa poskrbel za neulovljivo prednost Bistričanov pred nadaljevanjem. Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela je s svojim drugim zadetkom Tim Kolar pokopal vse upe Pesničanov. Le dve minuti zatem je je s še tretjim zadetkom na srečanju zablestel Nejc Bračko, ki se je po prvem krogu tudi prvi strelec 3. SNL sever s tremi zadetki.

Dravinjski derbi je postregel s pravo poslastico in na tribune zvabil približno petsto gledalcev. Zrečani so fantastično odprli derbi in že v 4. minuti srečanja premagali domačega vratarja Matica Skrbinška, ko je zadel Matej Vinkovič. Vse do konca srečanja so Zrečani zadržali minimalno prednost, ter se ob končnem žvižgu Marka Lackoviča razveselili prvega kompleta treh točk v novi sezoni.

Pravo poslastico so gledalci videli v Rušah, kjer sta si domače Pohorje in celjski Šampion razdelila točke. Dobrih sto gledalcev je na svoj račun prišlo že v 8. minuti srečanja, ko je domače v vodstvo popeljal Peter Sternad. Toda vodstvo domačih ni trajalo dolgo, saj so Celjani le dve minuti zatem uspeli rezultat izenačiti, potem ko je domačega vratarja Boštjana Holcmana ugnal Žiga Pesjak. Tik pred iztekom prvega polčasa so Celjani izvedli popoln preobrat in povedli, po tem ko je Miha Korošec izkoristil strel iz bele točke. Rušani so potrebovali le šest minut v nadaljevanju, da so rezultat izenačili, izenačujoč zadetek je dosegel Andraž Fridrih. Toda Celjani so še enkrat več povedli, za novo vodstvo je v 63. minuti poskrbel Arjan Torra. Dobrih deset minut pred iztekom  rednega dela je točko Pohorju zagotovil s svojim drugim zadetkom Andraž Fridrih.

Zadnje srečanje uvodnega kroga je bilo odigrano na Vidmu pri Ptuju, kjer so domači slavili proti Mons Claudiusu. Gostje so sicer že v 3. minuti srečanja šokirali domače, ko so povedli z zadetkom Davida Janžka. Toda Videmčanov zgodnje vodstvo gostov ni zmedlo, le deset minut zatem so uspeli domačini izničiti prednost gostov, ko je Marka Klasinca premagal Alen Kostanjevec. V 26. minuti so povedli Videmčani, potem ko je Kristjan Bercko premagal svojega vratarja Klasinca. Videmčani so nadaljevali z ofenzivo, kar se jim je obrestovalo dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela, ko so utrdili svoje vodstvo. Po prekršku Bercka je sodnik Bojan Tkalčič dosodil najstrožjo kazen, ki jo je uspešno realiziral Dominik Božak. Gostje iz Rogatca so dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela z drugim zadetkom Davida Janžka ulovili priključek, a so Videmčani do konca srečanja zadržali zadetek prednosti, ter se na koncu veselili prvih prvenstvenih točk v novi sezoni.

Rezultati 1. kroga 3. SNL sever:

Avto Grubelnik Dravograd : Šmartno 1928 0:6 (0:6)

120; Hovnik 7`-AG, Veler 22`, Trap 29`, Vezaj 30`, Trop 33`, Purnat 37`

Tehnotim Pesnica : KETY EMMI Bistrica 0:5 (0:3)

80; Kolar 20`, 76`, Bračko 26`, 39`, 78`

Dravinja : Zreče 0:1 (0:1)

450; Vinkovič 4`

Pohorje : Šampion 3:3 (1:2)

100; Sternad 8`, Fridrih 51`, 81`; Pesjak 10`, Korošec 45`-11m, Torra 63`

Videm pri Ptuju : Mons Claudius 3:2 (3:1)

140; Kostanjevec 13`, Bercko 26`-AG, Božak 38-11m; Janžek 3`, 75`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…