Dva kroga pred koncem v 3. SNL sever, bi že lahko dobili prvaka lige. Trenutno vodilni nogometaši Dravograda, ki imajo pred Šampionom štiri točke prednosti, se tokrat odpravljajo v goste k Zrečam. Gre sicer za srečanje prve in pete ekipe iz prvenstvene lestvice, a motivacija bo zagotovo bistveno večja pri Korošcih, saj bi se z zmago že lahko veselili naslova prvakov. Zrečani so pretekli vikend celo priznali premoč Lenartu, medtem, ko  se Dravograjčani v Zreče odpravljajo okrepljeni tudi z zmago v lokalnem derbiju proti Korotanu. Prvi zasledovalci Dravograda, nogometaši celjskega Šampiona, seveda upajo na spodrsljaj Korošcev, ter na pozitiven rezultat v Lenartu. Celjani v Lenart nedvomno prihajajo v vlogi favoritov, Lenartčani so sicer v zadnjem obdobju prikazali kar nekaj dobrih predstav, pretekli vikend ugnali doma Zreče, a že med tednom morali priznati premoč Dobrovcam v zaostalem srečanju. Lenartčani bi vsekakor tudi potrebovali pozitiven rezultat, tako gre pričakovati zelo napeto tekmo v kateri vsekakor velja, da bi bila že točka domačinov lepo presenečenje.


Še ena zanimiva preizkušnja se obeta na Prevaljah, kjer bo Korotan gostil Šmarje pri Jelšah. Korošci se trenutno nahajajo na mestu iz katerega se bi zagotovo poslovili od tretjeligaške konkurence, tako da bodo pred svojimi navijači zagotovo naredili vse, da proti spomladi neprepoznavnemu Šmarju osvojijo pomembne tri točke in vsaj ohranijo možnosti za obstanek. V Rušah bo domače Pohorje gostilo Pesnico, gre za srečanje sedme in četrte ekipe iz prvenstvene lestvice. Pesničani so v zadnjem srečanju slavili doma proti Monsom, medtem pa so nogometaši Pohorja visoko slavili v Šmarju pri Jelšah. Pohorci so trenutno v zelo solidni formi, in nebi bilo presenetljivo če bi vse točke ostale doma.

V Rogatcu bodo domači Monsi gostili Dobrovce. Dobrovčani so se v zadnjih krogih in v dveh zaostalih srečanjih nekako izvlekli, ter se trenutno nahajajo na desetem mestu, Monsi trenutno držijo osmo mesto in imajo pred tokratnimi gosti štiri točke prednosti. Dobrovčani bi za miren zaključek v zadnjih dveh krogih še potrebovali kakšno točko, da se nebi pripetilo kaj nepredvidljivega. Na Vidmu bodo tokrat gostovali nogometaši konjiške Dravinje. Videmčani so po porazu v preteklem krogu zdrsnili na deveto mesto lestvice, medtem ko Konjičani držijo tretje mesto na lestvici. V zadnji tekmi so se v izdihljajih srečanja izvlekli proti Bistrici, tudi tokrat pa se na Vidmu obeta zanimiva predstava. V Slovenski Bistrici bodo tokrat gostili nogometaši Šentjurja. Bistričani mirno pričakujejo zaključek prvenstva, saj bodo najmanj šesti, gotovo si pa ob koncu želijo še malo višje po lestvici, zato bodo verjetno tekmo proti Šentjurju Bistričani vzeli dokaj resno. Šentjur se je po lepi spomladanski seriji povzpel vse do enajstega mesta, a še ne more mirno čakati na konec prvenstva, zato bi bile točke iz Slovenske Bistrice več kot dobrodošle.

Razpored, 25. kroga:

Sobota, 19.05.2018, vse tekme ob 17.30

Lenart; AjDAS Lenart : Šampion

Zreče; Zreče : Dravograd Avto Grubelnik

Prevalje; Korotan Prevalje : AS System Šmarje pri Jelšah

Ruše; NK Pohorje : Tehnotim Pesnica

Rogatec; Mons Claudius : S.Rojko Dobrovce

Videm; Videm : Dravinja

Slovenska Bistrica; Kety EMMI Bistrica : Fosilum Šentjur

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…