Vodilni Dravograd je krog pred koncem prvenstva zapravil prvo zaključno žogico za potrditev naslova prvakov. Tokrat se iz težkega gostovanja v Zrečah vračajo na Koroško z točko. Nekaj manj kot dvesto gledalcev je videlo silovit uvod obeh ekip v srečanje. Po dobrih 13. minutah igre so Zrečani povedli z zadetkom Blaža Zbičajnika. Gostje so potrebovali vsega dobre štiri minute, da se uspeli rezultat izenačiti. Za izenačenje je poskrbel Tilen Stefanović. Vse do konca srečanja se rezultat več ni spremenil. Krog pred koncem tako ostaja Dravograd na prvem mestu z dvema točkama prednosti pred nogometaši celjskega Šampiona. Zrečani so kljub točki zdrsnili na šesto mesto. Do pričakovane zmage so v Lenartu prišli nogometaši celjskega Šampiona. Gostje so povedli že v 7. minuti, ko je Roka Štuheca ugnal najučinkovitejši strelec 3.SNL sever Jetmir Torra. Dobrih dvajset minut kasneje so Lenartčani uspeli rezultat izenačiti, najstrožjo kazen je uspešno realiziral Dejan Ploj. Dobrih dvajset minut pred iztekom srečanja so Celjani še drugič na srečanju povedli, za novo vodstvo je poskrbel Arjan Torra. Končni rezultat je deset minut pred iztekom rednega dela s svojim še drugim in skupaj petindvajsetim zadetkom postavil Jetmir Torra. Celjani so se tako krog pred koncem prvenstva približali vodilnemu Dravogradu na dve točki zaostanka. Lenartčani so z novim porazom zdrsnili na predzadnje mesto prvenstvene lestvice, kar pomeni, da se trenutno nahajajo na mestu, ki pomeni izpad iz tretje lige.


Do izjemno pomembne zmage in treh točk so dokaj pričakovano prišli nogometaši prevaljskega Korotana, ki so gostili Šmarje pri Jelšah. Dobrih sto petdeset gledalcev v prvem delu srečanja ni videlo zadetkov, zato pa je bilo toliko zanimivejše nadaljevanje. V 62. minuti so Korošci povedli po zadetku Mitje Petreja. Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela so Prevaljčani svoje vodstvo povišali z zadetkom Tina Küzme. Za pomembne tri točke pa je v 82. minuti poskrbel Matic Obretan. Prevaljčani so se z tremi točkami točkovno izenačili z Lenartom, ampak se zaradi se zavihteli pred njih na dvanajsto mesto prvenstvene lestvice. Šmarje ostaja na dnu lestvice. Na Vidmu so gostovali nogometaši Dravinje, ki so nepričakovano položili orožje ter priznali premoč domačinom. Že v 10. minuti so Videmčani povedli z zadetkom Dominika Božaka. V 25. minuti so gostje uspeli rezultat izenačiti, za izenačenje je poskrbel Žiga Čakš, ki je zadel iz najstrožje kazni. Še pred iztekom prvega dela so Videmčani še enkrat povedli, še drugič na srečanju je za vodstvo poskrbel Dominik Božak. V 62. minuti so Videmčani ostali brez Žana Hliša, a so kljub igralcu manj zadržali minimalno prednost, ter se veselili na koncu treh točk s katerimi so se zavihteli na osmo mesto lestvice. Konjičani kljub porazu ostajajo na tretjem mestu.

Nove zmage so se proti Šentjurju doma veselili nogometaši Slovenske Bistrice. Bistričani so povedli v 12. minuti igre, ko je zadel Primož Janžič. V 24. minuti so Bistričani svoje vodstvo še utrdili z zadetkom Aljaža Polegeka. Dobrih sedem minut pred iztekom prvega dela so se Šentjurčani približali z zadetkom Tilna Zorića. V 61. minuti so gostje uspeli rezultat izenačiti, izenačujoči zadetek je dosegel Sebastjan Tuhtar. Pet minut pred iztekom rednega dela, so Bistričani uspeli ponovno zadeti, za novo vodstvo je zadel Tim Kolar. V tretji minuti sodnikovega dodatka je zavrelo, tako so gostje ostali kar brez dveh igralcev, predčasno sta pod prho morala oba strelca pri Šentjurčanih, Tilen Zorić in Sebastjan Tuhtar. Bistričani so se z tremi točkami povzpeli na peto mesto lestvice, Šentjur kljub porazu ostaja na enajstem mestu. V Rogatcu so gostovali nogometaši Dobrovc. Gostje so povedli v 35. minuti igre, ko je Marka Klasinca ugnal Nejc Pipenbaher. Že v tretji minuti nadaljevanja so Monsi uspeli rezultat izenačiti, iz najstrožje kazni je bil natančen Samo Peer. Do konca srečanja se rezultat več ni spremenil, tako je ostalo pri delitvi točk, Monsi so kljub novi točki zdrsnili na deveto mesto, Dobrovčani ostajajo na desetem mestu. V Rušah so gostovali nogometaši Pesnice. Rušani so izjemno pričeli srečanje in povedli že v 1. minuti igre, ko je zadel Jan Sredenšek. Dobrih deset minut zatem so Pohorci svoje vodstvo še povišali z zadetkom Timoteja Javornika. V 20. minuti igre je svojega vratarja premagal Aljaž Babšek, ter Rušanom zagotovil izjemno prednost pred nadaljevanjem srečanja. Po dobrih desetih minutah nadaljevanja so Pesničani le uspeli zadeti in znižati rezultat, natančen je bil Tadej Gorjup. Toda dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela je vse upe gostov pokopal Andraž Fridrih. Do konca srečanja so Pesničani sicer uspeli ublažiti poraz, končni rezultat je postavil Aljaž Babšek. Rušani so se utrdili na sedmem mestu lestvice, Pesnica ostaja na četrtem mestu lestvice.

Rezultati 25. kroga:

Mons Claudius : S.Rojko Dobrovce 1:1 (0:1)

100; Peer 48`-11m; Pipenbaher 35`

NK AjDAS Lenart : Šampion 1:3 (1:1)

50; Ploj 27`-11m; Torra J. 7`, 79`, Torra A. 70`

Zreče : Dravograd Avto Grubelnik 1:1 (1:1)

170; Zbičajnik 13`; Stefanović 17`

Videm : Dravinja 2:1 (2:1)

120; Božak 10`, 40`, Čakš 25`-11m

NK Pohorje : Tehnotim Pesnica 4:2 (3:0)

130; Sredenšek 1`, Javornik 11`, Babšek 20`-AG, Fridrih 74`; Gorjup 54`, Babšek 80`

Korotan Prevalje : AS System Šmarje pri Jelšah 3:0 (0:0)

150; Petrej 62`, Küzma 74`, Obretan 82`

Kety EMMI Bistrica : Fosilum Šentjur 3:2 (2:1)

100; Janžič 12`, Polegek 24`, Kolar 85`; Zorić 38`, Tuhtar 61`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…