Vodilni Dravograd se v 19. krogu 3.SNL sever odpravlja v goste k Šentjurju. Srečanje, v katerem so izraziti favoriti Korošci, ki so sicer v preteklem vikendu doživeli prvi poraz v letošnji sezoni. Šentjur je sicer v preteklem krogu slavil v Lenartu, a verjetno se v domačem taboru zavedajo, da jih čaka misija nemogoče v kolikor želijo na kolena spraviti tudi Dravograd. Za Korošce je seveda Šentjur vsaj na papirju idealen nasprotnik, da ponovno vknjižijo vse tri točke in zadržijo vsaj sedem točk prednosti pred zasledovalci. Prvi zasledovalci Dravograjčanov nogometaši celjskega Šampiona se tokrat odpravljajo v goste k devetouvrščenemu Pohorju iz Ruš. Pohorci so v preteklem vikendu doma še drugič spomladi slavili pred svojimi gledalci, ter vrgli rokavico favoriziranima Šampionu. Ob pogledu na lestvico seveda vloga favoritov pripada gostom, a Rušani si želijo nadaljevati trend pozitivnih rezultatov iz domačega igrišča, ter gostom iz Celja vsaj malo pokvariti načrte. Seveda bo največ odvisno od obrambe Pohorja v kolikor bo le ta uspela zaustaviti prvega strelca prvenstva Jetmirja Torro bodo Pohorci bistveno bližje presenečenju.


V Rogatcu bodo domači Monsi gostili prevaljski Korotan in po porazu v prejšnjem krogu proti Pohorju tokrat iskale vse tri točke proti zadnjeuvrščenim Korošcem. Prevaljčani so po uvodni zmagi v nadaljevanju nanizali tri zaporedne poraze, nazadnje so morali med tednom priznati premoč konjiški Dravinji. Korošci seveda v Rogatec prihajajo z željo po presenečenju, saj bi morali začeti nujno nabirati točke, a Monsi so vsaj na svojem igrišču izrazito neugoden nasprotnik , zato gre vsaj glede na trenutno formo pričakovati, da bodo točke ostale doma. Tretjeuvrščena Dravinja bo tokrat gostila ekipo Šmarja pri Jelšah. Konjičani, ki so v soboto kot prvi premagali vodilni Dravograd, so med tednom vpisali novo zmago, saj so bili doma boljši od Prevaljčanov v zaostalem srečanju, ter se zavihteli na tretje mesto prvenstvene lestvice. Konjičani igrajo trenutno zelo suvereno , medtem ko Šmarju ne gre in ne gre. Gostje v spomladanskem delu prvenstva še sploh niso okusili slasti točke in so po štirih porazih zdrsnili v nevarno cono, saj se trenutno nahajajo na enajstem mestu prvenstvene lestvice. Glede na trenutno formo obeh ekip, vloga favorita pripada Konjičanom.

V Slovensko Bistrico prihajajo nogometaši Lenarta. Bistričani, ki se trenutno nahajajo na šestem mestu prvenstvene lestvice, odhajajo v srečanje proti Lenartu s popotnico točke iz Zreč, medtem so v edinem domačem srečanju osvojili vse tri točke. Bistričani se nadejajo, da bodo tri točke tudi tokrat ostale doma, saj Lenartčani vsaj v gosteh ne kažejo iger kot pred svojimi gledalci, kjer pa so nazadnje tudi ostali praznih rok. Lenartčani sicer nujno potrebujejo točke, da se umaknejo v varno cono, a Bistričani so trenutno verjetno pretežak zalogaj. Dobrovčani, ki se trenutno nahajajo na desetem mestu prvenstvene lestvice, bodo gostili razigrano Pesnico, ki se trenutno nahajajo na četrtem mestu lestvice. Pesnica igra že celotno sezono zelo zanesljivo, nazadnje so med tednom doma slavili proti Lenartu. Dobrovčani sicer po tihem upajo na presenečenje, saj so gostje vsaj na papirju v vlogi favoritov.  

Edino nedeljsko srečanje bo odigrano na Vidmu, kjer v goste prihajajo nogometaši Zreč. Videmčani so med tednom še enkrat več dokazali, da so pred svojimi gledalci izrazito neugoden nasprotnik, ter Šampionu odščipnili točko, a bili celo bližje zmagi. A vendar tudi nogometaši Zreč igrajo spomladi zelo prepričljivo, nazadnje so doma iztržili remi proti Bistrici. Videmčani bi si seveda po štirih zaporednih remijih, želeli treh točk s katerimi bi vsaj zadržali solidno osmo mesto na prvenstveni lestvici.

Pari 19. kroga 3.SNL sever:

Sobota, 14.04.2018

16.30; Ruše; NK Pohorje : Šampion

16.30; Rogatec; Mons Claudius : Korotan Prevalje

16.30; Slovenska Bistrica; Kety EMMI Bistrica : NK AjDAS Lenart

16.30; Šentjur; Fosilum Šentjur : Dravograd Avto Grubelnik

16.30; Slovenske Konjice; Dravinja : AS System Šmarje pri Jelšah

16.30; Dobrovce; S.Rojko Dobrovce : Tehnotim Pesnica

Nedelja, 15.04.2018

10.30; Videm; Videm : Zreče

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…