Tretjeligaše v severni skupini čaka 20. prvenstveni krog, vodilni Dravograd bo doma pred svojimi gledalci gostil ekipo Bistrice. Glede na trenutno formo obeh ekip, vloga favoritov zagotovo pripada Korošcem, ki so nazadnje vknjižili visoko zmago v Šentjurju. Bistričani so med tednom remizirali v tekmi brez zadetkov proti Monsom, ter utrdili šesto mesto na prvenstveni lestvici. Gostje bi verjetno bili več kot zadovoljni že z osvojeno točko. Osrednje srečanje 20. kroga bo odigrano v Pesnici, kjer v goste prihaja konjiška Dravinja. Tretjo in četrto ekipo iz prvenstvene lestvic loči zgolj točka, obe ekipi pa sta trenutno v zelo dobri formi. Pesničani so nazadnje slavili v Dobrovcih, medtem ko so Konjičani izdatno slavili proti Šmarju pri Jelšah. V derbiju kroga, gre pričakovati zelo izenačeno srečanje, v obeh taborih bi bili verjetno zadovoljni tudi z delitvijo točk.


Prvi zasledovalci Dravograjčanov, nogometaši celjskega Šampiona bodo tokrat gostili nogometaše Dobrovc. Celjani tudi v nadaljevanju prvenstva igrajo zelo dobro, predvsem pred svojimi gledalci, pa so zelo učinkoviti. Celjani so proti Dobrovčanom zagotovo v vlogi papirnatih favoritov in že točka Dobrovčanov bi bila zagotovo presenečenje. V Šmarju pri Jelšah bodo gostili ekipo Šentjurja. Srečanje dveh ekip, katerim v nadaljevanju prvenstva ne gre vse po načrtu. Šmarju sicer v nadaljevanju sploh še ni osvojilo točke, in domače srečanje proti Šentjurju bi bilo idealno, da prekinejo negativno serijo. V gostujočem taboru seveda upajo, da bodo izkoristili slabo formo gostiteljev in vknjižili nove točke, s katere nujno potrebujejo v boju za obstanek med tretjeligaško druščino.

V Lenartu bodo gostovali nogometaši Vidma. Videmčani so nazadnje doma doživeli visok poraz, ob tem pa ostali brez treh igralcev, ki v Lenartu nimajo pravice nastopa, kar še dodatno otežuje delo gostujočemu strategu. Videmčani se trenutno nahajajo na varnem osmem mestu, a za mirnejše nadaljevanje bi potrebovali točke iz dokaj zahtevnega gostovanja v Lenartu. Lenartčani se nahajajo v zelo nevarnem območju in prav tako potrebujejo točke, vsaj doma so Lenartčani zelo trdoživ nasprotnik, in v domačem taboru seveda upajo, da bodo izkoristili prednost domačega igrišča s tem pa tudi, da bodo točke ostale doma. Zreče bodo pred svojimi gledalci gostile ekipo Mons Claudiusa. Zrečani, ki se nahajajo na petem mestu lestvice so nazadnje slavili na Vidmu, medtem ko so Monsi med tednom nazadnje remizirali v Slovenski Bistrici. V Zrečah se nedvomno obeta zelo zanimivo srečanje, saj sta obe ekipi dokaj neobremenjeni in lahko nastopita povsem sproščeno. Zadnje srečanje kroga bo odigrano na Prevaljah, kjer bo Korotan gostil ekipo Pohorja iz Ruš. Pohorci so nazadnje sicer ostali praznih rok proti Šampionu, a v ostalih srečanjih so Rušani potrdili, zelo solidno formo, kar jim daje upaje, da se tudi iz Koroške vrnejo neporaženi. Korošcem namreč tudi v nadaljevanju prvenstva ne gre in ne gre, čeprav se je žarek upanja pojavil v zadnjem tednu, ko so v Rogatcu osvojili točko. Prevaljčani seveda upajo, da točke ostanejo doma, a tokrat bodo morali Korošci pokazati bistveno več kot na zadnjih tekmah.

Razpored, 20. krog:

16.30; Celje; Šampion : S.Rojko Dobrovce

16.30; Pesnica; Pesnica : Dravinja

16.30; Šmarje pri Jelšah : AS System Šmarje pri Jelšah : Fosilum Šentjur

16.30; Dravograd; Dravograd Avto Grubelnik : Kety EMMI Bistrica

16.30; Lenart; AjDAS Lenart : Videm

16.30; Zreče; Zreče : Mons Claudius

18.00; Prevalje; Korotan Prevalje : NK Pohorje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

3. SNL sever: Bistrica do zmage nad prvaki, Šampion ugnal Dravinjo

V zadnjem krogu severne skupine 3. SNL smo videli izjemno razburljiva srečanja, ki so prin…