Gregor Bajde je, potem ko je obračun na koprski Bonifiki prvič začel v začetni enajsterici, na včerajšnjo priložnost za dokazovanje znova čakal na rezervni klopi. Mariborski strateg Ante Šimundža ga je v igro poslal pred začetkom drugega polčasa, v katerem sta z Marcosom Tavaresom precej poživila igro državnih prvakov, ki so se na koncu veselili tesne zmage.


“Trener nam je naročil, da moramo takoj stisniti v napadu. Mislim, da smo si v drugem polčasu priigrali zelo veliko priložnosti, ampak na našo žalost uspeli izkoristiti zgolj eno. Veseli pa nas to, da smo sploh prišli do teh priložnosti. Nadejamo se, da jih bomo v nadaljevanju prvenstva bolje izkoriščali in tekmo v hitrejšem času pripeljali do konca. Veseli smo, da so točke ostale doma. To je bistvo!” je uvodoma dejal 21-letni napadalec, ki se je prvič po slovesu od celjskega dresa pomeril z nekdanjimi soigralci. Bajde, ki je za Celje dosegel 12 ligaških zadetkov, je priznal da je bil občutek zaradi tega vsaj malce nenavaden: “Čuden pristop. Vesel sem, mislim, da je Celje prikazalo eno zelo dobro igro in mislim, da se ni bati za njih, da se bodo dvignili in želim jim vso srečo v nadaljevanju prvenstva.”

Celjski skalp je bil za Mariborčane več kot zgolj dobrodošel, saj četo trenerja Anteja Šimundže v nedeljo čaka obračun z Olimpijo. “V nedeljo nas čaka derbi. To bo zelo težka tekma, ampak vemo, kdo smo mi. Mi smo Maribor, tako da bomo vse naredili, da bodo točke ostale doma,” pravi nogometaš iz Spodnjega Hotiča, v bližini Litije, ki je v nadaljevanju poudaril, da bo nedeljsko večni derbi ena največjih tekem v njegovi karieri: “Mislim, da je to za mene zelo velika tekma, ena večjih v karieri. Kot sem rekel, zavedamo se, da bomo naredili vse, da bomo nadaljevali v zmagovalnem nizu. Ne smemo se zaustaviti, tako kot smo se po Krškem, ko smo zmagali in nato izgubili. Ne sme se ponoviti, da bi v naslednjem krogu spet izgubili, v tem ritmu moramo iti naprej, se dvigniti in uspemo povezati čim več tekem.”

“To je trenerjeva skrb. Upam, da bom! Trudim se in dobivam priložnost. Mislim, da je že to veliko, da sem na teh tekmah dobil toliko minut. Trudim se iz tekme v tekmo in na treningih, da se držim enajsterice,” je še dodal zadnji vijoličasti prišlek, ki pravi, da ne čuti pritiska, še več, v Ljudskem vrtu je zelo sproščen.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Brava in novopečenega prvoligaša brez zmagovalca

Včeraj sta se na pripravljanem obračunu pomerila Bravo in Radomlje, tekma se je končala z …