Uvodno pripravljalno srečanje so odigrali tudi nogometaši Maribora. Po vseh težavah z iskanjem nasprotnika ter prvotni odpovedi Rostova in nato še Rubina, je vskočil Osijek, s katerim so se vijoličasti pomerili pod Mariborskim Pohorjem.


Štajerci so povedli po dobre pol ure igre, ko je Valon Ahmedi pritiskal na obrambo Osijeka, nato pa napadel še vratarja Mikulića, ki je slabo izbil žogo, nastreljal Albanca in žogo praktično sam pospravil v svojo mrežo. V drugem polčasu sta trenerja zamenjala enajsterici, bolje pa so se znašli Slavonci. Četrta ekipa hrvaškega prvenstva je z goloma makedonskega reprezentanta Muzaferja Ejupija prišla do popolnega preobrata in zmage z 1:2. Po preobratu je bil najbližje izenačenju Aleks Pihler, ki pa je meril v vratarja nasprotnega moštva.

V vijoličastem dresu se je prvič predstavil Jean-Claude Billong, medtem ko zaradi poškodb svojim soigralcem niso pomagali Marcos Tavares, Denis Šme, Anel Hajrić, Nino Irgolič, Matko Obradović in Luka Štor, ki okreva po operaciji nosu. Žan Celar in Adis Hodžić, člana mladinske izbrane vrste, se bosta pripravam priključila v ponedeljek. Tako je priložnost dobil tudi mladi Žan Kolmanič, sicer še član kadetskega moštva.

Maribor se bo jutri preselil v Moravske Toplice, novo srečanje pa bo četa trenerja odigrala v torek, ko bo nasproti stala makedonska Škendija.

MARIBOR – OSIJEK 1:2 (1:0)
Ahmedi; Ejupi (2x)
Maribor: Handanović, Billong, Šuler, Viler, Palčič, Vrhovec, Ahmedi, Kabha, Hotić, Zahović, Bajde. Igrali so še: Cotman, Pihler, Sunny, Ogrinec, Kolmanič, Rajčević,  Uskoković, Bohar, Mertelj, Vokić, Kramarič. Trener: Darko Milanič.

  • Velika točka Rogaške

    V 23. krogu Prve lige Telemach, je Rogaška gostila Maribor. Slatničani so uspeli iztržiti …
  • Prva liga Telemach je nazaj!

    Nogometni navdušenci slovenskega nogometa bodo ponovno prišli na svoj račun. Po daljšem zi…
  • Zmaji odigrali dve pripravljalni tekmi

    Sobotno dogajanje so nogometaši Olimpije izkoristili za kar dve pripravljalni tekmi. Prvo …
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Aluminij – Olimpija 0:4 (24.2.2024)

S prvim gostovanjem na Štajerskem v letu 2024 je Olimpija opravila z odliko. Zmaji so v Ki…