V skladu s pričakovanji in tudi napovedmi je Sebastjan Gobec prevzel naloge športnega direktorja celjskega prvoligaša, ki ga je pred tedni zapustil Ambrož Krajnc. Celjska legenda, ki s 489 ligaškimi nastopi velja za rekorderja prvoligaških zelenic, je na današnji seji upravnega odbora že predstavila prvega novinca.


Še prej pa se je Gobec razgovoril o ciljih, kot kratkoročnega je izpostavil rezultatsko konsolidacijo kluba, saj se grofje po uvodni tretjini državnega prvenstva nahajajo na dnu ligaške razpredelnice, obenem pa v klubu ne smejo zanemariti niti igralskega razvoja moštva. V nadaljevanju pa je precej več dejal o dolgoročnejši viziji: “Dolgoročno bi lahko cilje razdelil na več točk. Prva je povezana z izgradnjo oziroma oblikovanjem moštva, ki bi lahko vsako leto z učinkovito igro posegalo vsaj po mestih na sredini lestvice. Najvišje uvrstitve v tem trenutku niso naša realnost, ostajajo pa seveda vodilo in usmeritev našega dela. Moja filozofija igralskega kadra našega moštva je jasna – jedru moštva, ki ga bodo sestavljali predvsem nogometaši iz slovenskega okolja, želimo vsako leto priključiti čim več mladih iz lastnega pogona. Šolski nogometni center deluje vsako leto bolje, že v tej sezoni pa denimo s članskim moštvom redno trenira sedem, osem članov mladinske selekcije. Po okrepitvah s tujine bomo posegali le v primeru, da bodo ti nogometaši absolutna dodana vrednost našega moštva, v nasprotnem primeru pa bomo priložnost raje ponudili domačim obetavnim nogometašem. Drugi cilji so izboljšanje Šolskega nogometnega centra, večja povezanost z drugimi nogometnimi centri celjske in tudi širše regije, nekaj naših prihodnjih usmeritev, na katerih s sodelavci že intenzivno delamo, pa bo predstavljenih ob njihovi realizaciji.”

Zadovoljstvo ob potrditvi novega športnega direktorja je izrazil tudi predsednik dr. Stevan Đorđević, ob tem pa so Celjani predstavili še enega novinca, ta znova prihaja iz tujine. Celjani so pogodbo podpisali z dvaindvajsetletnim hrvaškim krilnim nogometašem Markom Pajacem, ki bo za celjsko moštvo igral vsaj do konca letošnje sezone. V svoji karieri je igral za Varaždin, Lokomotivo iz Zagreba, Sesvete ter v lanski sezoni za madžarski Videoton. Novi športni direktor je o celjski okrepitvi povedal sledeče: “O njegovi kakovosti smo se dodobra prepričali v minulem tednu, ko je treniral z našim moštvom. Gre za mladega, a hkrati že izkušenega nogometaša, ki lahko igra na različnih igralnih mestih, v svoji karieri pa je tudi član vseh mlajših hrvaških reprezentančnih selekcij. Verjamem, da lahko pomaga našemu moštvu in da bo tudi sam v Celju naredil korak naprej na svoji nogometni poti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Sežane okrepil prvoligaša iz Severne Makedonije

Hrvaški branilec Antonio Azinović se znova poslavlja od Tabor Sežane, saj bo svojo nogomet…