Celjani se kot prvi izmed četverice slovenskih klubov poslavljajo od evropskega udejstvovanja. Grofje, ki so pred tednom dni ugodno izhodišče pred povratnim obračunom zapravili že na domači zelenici, so v Vroclavu lovili zaostanek in presenečenje, vendar doživeli še drugi poraz, s katerim se je evropska pot končala. Po dokaj vzpodbudnem prvem polčasu, ko zadetkov ni bilo, je bila usodna uvodna minuta nadaljevanja, ko je mrežo Kotnika ugnal rezervist Ostrowski. Grofje, ki so na Poljskem zaigrali pogumneje kot pred domačimi gledalci, so si kmalu zatem preko Sunnyja in Vrhovca pripravili dve priložnosti za izenačenje, ki pa sta ostali neizkoriščeni, kar so domači hitro kaznovali in v 56.minuti odločili potnika v drugi predkrog. Poraz je v 81. minuti omilil Firer, a je zadnji žebelj v celjsko krsto v 90. minuti z drugim zadetkom na tekmi zabil še Kielb.


Evropska liga – druga tekma prvega kroga kvalifikacij. Sodnik: Anatolij Žabčenko.
Vroclav: Miejski, 12.000 gledalcev.
SLASK WROCLAW 3:1 CELJE
Ostrowski (46′), Kielb (56′, 90′); Firer (81′)

Rumeni kartoni: Grajciar (62′); Miškić (65′), Ahmedi (84′)

Slask: Pawelek; Zielinksi, Celeban, Pawelec, Dudu; Flavio Paixao (12′ Ostrowski), Hateley, Holota, Pich; Grajciar (76′ Bartowiak); Kielb (90′ Dankowski). Trener: Tadeusz Pawlowski.
Celje:
Kotnik; Jakolić, Klemenčič, Soria, Vidmajer; Vrhovec, Klapan; Mršić (70′ Spremo), Miškić (80′ Ahmedi), Firer; Sunny (57′ Bajde). Trener: Simon Rožman.

Uvodne minute obračuna so pripadle domači zasedbi, ki pa si z izjemo nevarnega predložka ali dveh ni uspela pripraviti priložnosti. Celjani so bili po previdnejšem začetku najnevarnejši v uvodu 13. minute, ko je po kotu z glavo streljal Firer, a je žoga končala zgolj v kotu. Firer je pričel tudi akcijo v 17. minuti, ko je po prodoru na levi strani igrišča zaposlil Vidmajerja, ki je podal na bližnjo vratnico, kjer pa je ob Sunnyju odlično posredoval Pawelec. V 19. minuti so bili po hitrem napadu nevarni tudi Poljaki, a je Klemenčič pravočasno blokiral strel Kielba. Nato je pobudo znova prevzela domača enajsterica in si priigrala nekaj nevarnih situacij. Celjska obramba je dvakrat blokirala strel Picha, medtem ko je Zielinski zgrešil celjski gol. Grofje so odgovorili v 28. minuti, ko je po preigravanju z dobrih 20 metrov nevarno sprožil Firer, vendar meril nekoliko nenatančno. Tri minute kasneje po protinapadu Celja s precejšnje razdalje streljal še Miškić, meril sicer v okvir gola, a Pawelek ni imel pretiranih težav s krotenjem okroglega usnja. Nekaj naslednjih minut je nato znova pripadlo domačim, Celjani pa so si lepo priložnost priigrali v sodniškem dodatku, ko je Sunny s povratno podajo z desne strani igrišča na robu kazenskega prostora našel osamljenega Miškića, ki pa je slabo zadel žogo in obetavna priložnost je splavala po vodi, saj je Vidmajer iz težkega položaja meril visoko preko domačih vrat.

Slask v drugi polčas krenil odločno in povedel že v uvodni minuti nadaljevanja. Rezervist Ostrowski, ki so mu celjski branilci dali preveč prostora, je z diagonalnim strelom s črte kazenskega prostora zadel v spodnji desni kot celjski vrat. Celjane je gol kar nekoliko šokiral, Poljaki so kmalu po vodstvu še dvakrat nevarno krenili proti golu Kotnika, vendar je Korošec obakrat pravočasno zapustil črto. Štajerci so si najlepšo priložnost do tedaj pripravili v 55. minuti. Firer je s predložkom z leve strani na daljši vratnici našel Sunnyja, ki je prelisičil ofsajd zanko domačih, po sprejemu s prsmi streljal z glavo, vratar Pawelek, ki je krenil iz vrat, je žogo sicer preusmeril, z golove črte pa jo je izbil Pawelec. Po kotu je do strela prišel še Vrhovec, vendar z 10 metrov meril preko gola. Sledil je hiter odgovor in kazen domačih. Minuto zatem je Holota z 20 metrov streljal preko vrat, v 56. minuti pa je bil natančnejši Kielb. Prvi strel napadalca je Klemenčič blokiral, a se je žoga odbila pred Kielba, ki je v drugo zaključil v zgornij levi kot celjskega gola in pkratično že odločil potnika v drugi krog. Celjani se sicer niso predali, v 61. minuti je s prostega strela s 23 metrov dlani Pawelka ogrel Vrhovec, a je domači čuvaj mreže žogo preusmeril čez gol. Tri minute zatem je po kotu Vidmajerja z glavo streljal še Klemenčič, a tudi on čez gol. Slask je še enkrat več zapretil v 65. minuti, ko je z roba kazenskega prostora nevarno sprožil Grajciar, a n celjsko srečo meril mimo desne vratnice. Celjani so po nekaj poskusih Slaska, aktiven je bil predvsem Pich, do znižanja zaostanka prišli v 81. minuti, ko je Vidmajer izkoristil višek prostora na levi strani igrišča in z uporabnim predložkom na drugi vratnici zaposlil Firerja, ki je sprožil iz prve, a se je Pawelek izkazal z obrambo, Firer pa je odbitek v drugo pospravil v mrežo. Že minuto zatem so bili nevarni tudi Poljaki, po podaji z desne je z roba kazenskega prostora sprožil Bartowiak, vendar je Kotnika rešila leva vratnica. Slask je bil nevaren tudi v 85. minuti, ko je prosti strel z 18 metrov izvedel Hateley, žoga se je na poti do gola dotaknila enega od domačinov, Kotnik pa jo je s skrajnimi močmi preusmeril v kot. Čuvaj celjske obrambe je bil dobro postavljen tudi v 88. minuti, ko je z leve strani kazenskega prostora nevarno sprožil še Dudu, a se Kotnik tokrat ni pustil premagati. Poljska ofenziva ob koncu srečanja se je zaključila v 90. minuti, ko je po podaji Picha po levi strani pobegnil Kielb in se veselil še drugega zadetka na tekmi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…