Robert Berić je s poletnim prestopom v vrste dunajskega Rapida zadel v polno. Po uvodni sezoni, ko se je v dresu graškega Sturma spoznaval z zahtevami avstrijske Bundeslige, je v jesenskem delu letošnje sezone eksplodiral in v državnem prvenstvu dosegel kar trinajst zadetkov.


Omenjeni dosežek ga uvršča na drugo mesto ligaške lestvice strelcev, pred njim je z devetnajstmi zadetki le nekdanji soigralec Kevina Kampla – Jonathan Soriano, sicer kapetan Red Bull Salzburga. Predstave 23-letnega Krčana pa so opazili tudi zvesti pristaši zeleno-belih, saj so nekdanjemu nogometašu Krškega, Interblocka in Maribora v glasovanju za na t.i. nagrado “Rapidler des Jahres 2014” namenili največ glasov. Slovenski reprezentant je v glasovanju prehitel tudi legendarnega kapetana Steffana Hofmanna, ki je član kluba že vse od leta 2006, navijači pa so ga za najboljšega nogometaša leta proglasili kar petkrat.

Da je dosežek Berića res vreden spoštovanja, priča tudi dejstvo, da so navijači nagrado prvič podelili nogometašu, ki zeleno-beli dres nosi vsega pol leta.

10990814_859124784129724_9193868554427513776_n

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundži ni uspelo, Ludogorec v Zagrebu kar trikrat videl rdeče

Slovenski dvojec pri Ludogorcu, Ante Šimundža in Žan Karničnik, sta zaključila z boji za u…