Za največje presenečenje 18. kroga v 3. SNL sever so poskrbeli nogometaši konjiške Dravinje, ki so gostovali v Dravogradu in Korošcem prizadejali prvi letošnji poraz. Edini zadetek je dobrih sto petdeset gledalcev videlo v 33. minuti srečanja, ko je domačega vratarja Aljaža Vidovška iz najstrožje kazni ugnal Žiga Čakš. Dravograjčani kljub prvemu porazu v sezoni ostajajo na vrhu lestvice z enako točkovno zalogo pred prvimi zasledovalci, saj celjski Šampion ni izkoristil poraza Dravograda, in je doma remiziral proti Pesnici. Maloštevilni gledalci na stadionu Olimp so videli izjemen prvi polčas Celjanov, ki so povedli v 16. minuti, ko je Reneja Glušiča premagal Jetmir Torra. Dobrih dvanajst minut zatem je Jetmir Torra še drugič na srečanju zadel in zagotovil Celjanom lepo prednost pred nadaljevanjem srečanja. Toda že v drugi minuti nadaljevanja so Pesničani prednost znižali, natančen je bil Žiga Goljat. Ko je že vse kazalo na novo zmago Celjanov je v prvi minuti sodnikovega dodatka še drugič na srečanju na sceno stopil Žiga Goljat in Pesničanom zagotovil veliko točko iz težkega gostovanja. Celjani ostajajo na lestvici na drugem mestu štirimi točkami naskoka pred Zrečami. Pesničani so kljub točki, zdrsnili na peto mesto prvenstvene lestvice.


V Zrečah so gostovali nogometaši Kety EMMI Bistrice in povedli v 25. minuti srečanja ko je lastnega vratarja Jako Purga premagal Gregor Kotnik. Zrečani so prednost Bistrice izničili dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela, ko je Jako Dabanoviča premagal Jaka Brdnik. Zrečani so z novo točko ostali na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice, medtem ko Bistričani ostajajo šesti. V Rušah je domače Pohorje gostilo ekipo Mons Claudiusa iz Rogatca. Dobrih sto gledalcev je prišlo na svoj račun v 54. minuti, ko so videli edini zadetek na srečanju, le tega je za zmago Pohorja dosegel Andraž Fridrih. Pohorje je osvojilo pomembne tri točke s katerimi ostajajo na devetem mestu, Monsi kljub porazu še vedno držijo sedmo mesto.

Šmarje pri Jelšah je doživelo nov poraz, tokrat so bil boljši gostje iz Dobrovc. Že v 5. minuti srečanja je goste v vodstvo povedel Žan Petek. Gostitelji so uspeli rezultat izenačiti sredi prvega dela igre, ko je Žana Hrastnika premagal David Janžek, ter poskrbel, da nobena izmed ekip na odmor ni odšla z prednostjo. Dobrovčani so v nadaljevanje stopili odločno in že v šesti minuti nadaljevanja ponovno povedli, za novo vodstvo je zadel Nejc Pipenbaher. Le sedem minut zatem so se gostje oddaljili Šmarju na dva zadetka prednosti, zadel je Naser Kajtazi. Končni rezultat je v 76. minuti postavil Aljaž Jager. Dobrovce so se z tremi točkami zavihtele na deseto mesto prvenstvene lestvice, medtem ko je Šmarje z enakim številom točk enajsto. V Lenartu so se zmage veselili gostje iz Šentjurja in z tremi točkami zapustili zadnje mesto na lestvici. Že v 15. minuti so nogometaši Šentjurja povedli, vodeči zadetek je dosegel Urban Jevšenak. V četrti minuti nadaljevanja so gostje svojo prednost povišali, drugi zadetek na srečanju je dosegel Žiga Herič. Lenartčani so tik pred koncem rednega dela uspeli rezultat znižati po zadetku Blaža Simoniča, ter poskrbeli za napeto končnico a do spremembe rezultata več ni prišlo. Šentjur se je z tremi točkami izenačil z Lenartom in pobegnil iz dna lestvice, katerega je prepustil prevaljskemu Korotanu.

V edinem nedeljskem srečanju so Prevaljčani gostovali na Vidmu, kjer so doživeli dvanajsti letošnji poraz. Za veselje dobrih sto dvajset gledalcev je v 22. minuti poskrbel Sebastjan Krajnc, kar je bil tudi edini zadetek v prvem delu. Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela je Dominik Božak zagotovil Videmčanom lepo prednost pred zaključkom srečanja. Končni rezultat pa je v 83. minuti postavil Blaž Lovenjak.

 

Rezultati 18. kroga

Šampion : Tehnotim Pesnica 2:2 (2:0)

30; J. Torra 16`, 28`; Goljat 47`, 91`

Zreče : Kety EMMI Bistrica 1:1 (0:1)

80; Brdnik 71`; Kotnik 25`-AG

AjDAS Lenart : Fosilum Šentjur 1:2 (0:1)

50; Simonič 87`; Jevšenak 15`, Herić 49`

AS System Šmarje pri Jelšah : S.Rojko Dobrovce 1:4 (1:1)

50; Janžek 27`; Petek 5`, Pipenbaher 51`, Kajtazi 58`, Jager 76`

NK Pohorje : Mons Claudius 1:0 (1:0)

100; Fridrih 54`

Dravograd Avto Grubelnik : Dravinja 0:1 (0:1)

150; Čakš 33` – 11m

Videm : Korotan Prevalje 3:0 (1:0)

120; Krajnc 22`, Božak 74, Lovenjak 83`

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga sever

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor je še okrepil vezno linijo, prišel obetaven mladenič Hamburga

Če gre verjeti Instagram objavi, mladega vezista, Luke Božičkovića, je to nov igralec NK M…