Jutri nas v Sodražici in Juršincih čakata prvi polfinalni srečanji 1. ženske futsal lige. Ob 13. uri se bosta najprej pomerili ekipi Cerkvenjaka in Slovenskih goric ter nato, z začetkom ob 16. uri, še ekipi Extrema in Celja.


V Juršincih se bo odigral pravi lokalni derbi, ki je v letošnji sezoni ponudil že veliko. Ekipi sta se v letošnji sezoni srečali petkrat, od tega so dekleta Slovenskih goric zabeležila štiri zmage, medtem ko so igralke Cerkvenjaka v zadnjem dvoboju nasprotnice prvič premagale, bilo je 3:4. Pri Slovenskih goricah velja izpostaviti Tino Palisko, ki trenutno zaseda drugo mesto strelk, in kapetanko Valentino Tuš. Obe igralki bi znale odločiti srečanje, kar sta v preteklosti že dokazali. Poleg omenjenih igralk velja omeniti še preostanek moštva, ki zna odigrati in držati žogo v svojih nogah. Pri domačinkah je v zadnjem času s svojimi zadetki izstopala Anita Fekonja, ki je v letošnji sezoni zabila kar devet zadetkov. Statistika kaže, da se je v letošnji sezoni kar osem igralk vpisalo med strelke. Ob tem velja izpostaviti dolgo klop domačega stratega Željka Žmavca, ki bo lahko celotno tekmo rotiral in držal visok tempo igre.

V Sodražici bodo lahko ljubiteljski ženskega futsala tudi tokrat prišli na svoj račun. Celjanke bodo v vlogi velikega favorita, a so tudi Extremovke pod novim vodstvom prikazale velik napredek. Ekipi sta se prav tako pomerili petkrat, vseh pet dvobojev pa je pripadlo ekipi Celja. V domačem moštvu so sredi sezone izgubili drugo vratarko Barbaro Lah, a so se v petem krogu dekleta dokazala, da se s srčnostjo in borbenostjo lahko kosajo tudi z ostalimi. Pri domačem Extremu bo nevarnost prežala s strani Lare Jelić in Simone Knavs, ki sta v letošnji sezoni zabili po šest zadetkov. Vsekakor ne smemo zanemariti preostalega dela moštva, na čelu s kapetanko Tejo Klavs. Extremovke krasi hiter protinapad in disciplinirana igra v obrambi, zato bo Celjankam tudi tokrat izjemno težko. V gostujočem taboru bosta stratega Amadeo Štante in Uroš Ločnikar svoje igralke zagotovo dobro pripravila na zahtevno gostovanje. Najnevarnejša igralka in trenutno najboljša strelka lige je prav Celjanka Sergeja Kos, ki se lahko pohvali s kar 26 doseženimi zadetki. Ob Sergeji omenimo še kupico izvrstnih in kvalitetnih igralk, ki znajo kaznovati najmanjšo napako nasprotnic. Kapetanka Mateja Vojsk je prava poveljnica ekipe, so pa Celjanke v letošnji sezoni tudi izjemno učinkovite, saj so v dosedanjem delu prvenstva dosegle kar 83 zadetkov. Bodo lahko Extremovke Celjankam preprečile novo zmago?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke na priprave v Turčijo, tam jih čakajo tri tekme

Slovenka ženska nogometna reprezentanca se bo v drugi polovici meseca zbrala na prvi delov…