Počasi gre h koncu tudi državno prvenstvo v futsalu za dekleta. Prvi finale in tekma za tretje mesto sta postregli z velikim številom zadetkov, na vsaki tekmi je padlo po deset zadetkov, v boljšem položaju pa so pred povratnim obračunom gostje. Celjanke so finalno tekmo s Slovenskimi goricami dobile s 3:7, Cerkvenjak pa je bil s 4:6 boljši od Extrema.


ŠD EXTREM – ŽNK CERKVENJAK 4:6 (2:3)
1:0 Košmrlj (4.), 2:0 Mihelič (6.), 2:1 Fekonja (9.), 2:2 Fekonja (9.), 2:3 Švarc (15.), 2:4 Krajnc (22.), 3:4 Rus (23.), 3:5 Štumberger (26.), 4:6 Knavs (31.), 4:6 Fekonja (33.)

V Sodražici so z nestrpnostjo pričakovali prvo tekmo za tretje mesto. V goste je prišla ekipa Cerkvenjaka, ki je bila po dveh porazih proti Slovenskim goricam moralno in psihično povsem izčrpana. V domačem moštvu sta ponovno zaigrali nedavno poškodovani Lara Jelić in Simona Knavs, ki sta obenem tudi prispevali zadetka. Domače moštvo je tekmo začelo mnogo bolje. V 4. in 6. minuti srečanja sta za domače zadeli Maruša Košmrlj in Lea Mihelič. Kazalo je že, da bodo Extremovke zabeležile pomembno zmago, a so se dekleta iz Cerkvenjaka pobrale. Do konca polčasa je na sceno vnovič stopila Anita Fekonja, ki je v 9. in nato v 14. minuti izenačila rezultat, Ines Švarc pa je v 15. minuti zabila za vodstvo. Na polčas so tako gostujoče igralke odšle s prednostjo enega zadetka. Uvod drugega polčasa je prinesel veliko zanimivosti in atraktivne igre. Le dve minuti so gledalci čakali na novi zadetek. V 22. minuti je za Cerkvenjak zabila Teja Krajnc. Koncentracija je nato Cerkvenjaku znova popustila, kar je s pridom izkoristila mlada Žana Rus in rezultat znižala na 3:4. V 26. minuti je nato sledil nov šok za domačinke, ko je Sandra Štumberger premagala Saro Cimprič in gostujoče moštvo povedla na 3:5. A tudi s tem se Extremovke niso strinjale, saj so preko Simone Knavs znižale na 4:5, a je v 33. minuti domače upe pokopala Anita Fekonja, ki je s hattrickom postavila tudi končni rezultat prve tekme.

KMN SLOVENSKE GORICE – ŽNK CELJE 3:7 (2:3)
0:1 Kos (2.), 0:2 Tanšek (3.), 1:2 Tuš (7.), 2:2 Tuš (8.), 2:3 Tanšek (20.), 2:4 Kos (27.), 3:4 Bratović (29.), 3:5 Kos (35.), 3:6 Cene (36.), 3:7 Tanšek (40.)

Pred lepim številom gledalcev se je v Voličini razpletlo prvo finalno srečanje, ki so ga dobile Celjanke, ki so tokrat nastopile v popolni postavi in se očitno zares dobro pripravile na domačo ekipo. Že sam začetek tekme je prinesel veliko zanimivosti, zadetki pa so padali kot po tekočem traku. Celjanke so preko Sergeje Kos povedle že v 2. minuti. Le minuto kasneje se je veselila še Vanja Tanšek, povratnica po prestani kazni. Kljub temu so domačinke uspele izenačiti preko izvrstne Valentine Tuš, ki je v 7. in 8. minuti prispevala dva zadetka. Do konca polčasa je v polno še drugič na tekmi merila Vanji Tanšek, ki je v 20. minuti matirala domačo vratarko in Celje popeljala do pomembne prednost pred drugim delom tekme. V prvem polčasu velja omeniti še neupešen strel Tine Paliske iz najstrožje kazni. V nadaljevanju so se strasti povsem razvnele. V 27. minuti je še drugič domačo vratarko premagala Sergeja Kos in povišala vodstvo na 2:4. Le dve minuti kasneje so upi Slovenskih goric znova oživeli, saj je Nika Bratović znižala vodstvo na 3:4. Ob tem velja omeniti tudi rdeči karton v 28. minuti srečanja, ki ga je prejela Tamara Vetrih. V 35. in 36. minuti so Celjanke zabile še dva zadetka in kazalo je na miren konec ter novo zmago Celja. Zadetka sta dosegli Sergeja Kos in Klara Cene. Ob upanju na miren zaključek pa so dekleta obeh moštev prikazale pravo vrelo končnico, v kateri so krajšo potegnile igralke Slovenskih goric, ki so zapravile kar tri najstrožje kazni, v 40. minuti pa je vse skupaj kaznovala Vanja Tanšek, ki je dosegla še tretji zadetek na tekmi in poskrbela za visoko zmago svoje ekipe.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Konec prve lige za Ptujčanke

V slovenskem nogometnem prvenstvu za ženske, 1. SŽNL, bo v nadaljevanju sezone igralo samo…