Še zadnje dejanje v  slovenski ženski futsal ligi. V soboto se bodo v Celju in Juršincih ekipe udarile za tretje in prvo mesto, Celjanke branijo velike štiri gole prednosti s prve tekme, medtem ko igralke Cerkvenjaka držijo prednost dveh pomembnih zadetkov.


ŽNK CELJE : KMN SLOVENSKE GORICE (Sobota ob 16.00 uri)
V soboto ob 16. uri bo v športnem centru Lava na sporedu še povratna tekma velikega finala, ki bo odločala o prvem mestu. Celjanke so na prvi tekmi s srčnostjo in z odličnimi obrambami Maše Kač iztržile zelo visoko prednost in to kljub temu, da so igralke Slovenskih goric zapravile kar štiri strele z bele točke. Celjanke imajo tako pred sobotno tekmo veliko psihično prednost, kar bi znale domačinke s pridom izkoristiti in tako še drugič zapored uspešno sezono kronati z naslovom prvakinj. Igralke Slovenskih goric bodo poizkušale vse, da bi zmagovalni niz Celjank prekinile. Kvaliteto in znanje imajo, s pomočjo izjemnih igralk iz Slovenske Bistrice pa lahko tudi presenetijo. V sobotni tekmi v Voličini so nekatera celjska dekleta prejela nekaj težkih udarcev po nogah, a bodo v soboto pripravljene na nov izziv. Omeniti še velja, da bodo na sobotni tekmi v celjskem taboru zaradi prejetega rdečega kartona na prvem finalnem obračunu pogrešali Tamaro Vetrih. Bodo Celjanke ubranile prednost s prvega finalnega obračuna in tako znova postale številka ena v Sloveniji?

Tako je na zadnji tekmi iz igrišča odšepala Mateja Zabukovec (Foto: Jure Banfi)
Tako je na zadnji tekmi iz igrišča odšepala Mateja Zabukovec (Foto: Jure Banfi)

ŽNK CERKVENJAK : ŠD EXTREM (Sobota ob 18.00 uri)
Boj za tretje mesto bo verjetno nekoliko bolj napet, kot so to nekateri pričakovali. Extremovke so se na prvem obračunu odlično zoperstavile Cerkvenjaku, tudi že vodile in imele prednost, a ob ključnih trenutkih popustile in gostujočim igralkam dovolile, da so prišle do prednosti dveh zadetkov. Tokrat bodo domačinke igralke Cerkvenjaka, ki bodo morale znova nastopiti brez kaznovane Karin Matjašič. V domačem taboru so lahko veseli odlične forme Anite Fekonje, ki se odlično znajde pred nasprotnikovim golom, med drugim pa je s 13 zadetki tudi najboljša strelka moštva. Na drugi strani imajo Extremovke izredno kolektivno moštvo. Ob vratarki Sari Cimprič lahko izpostavimo tudi mlado in zelo obetavno Žano Rus in Leo Mihelič. V moštvo sta se že na prejšnjem obračunu vrnili Lara Jelić in Simona Knavs, kar je dodatno razveselilo celotno moštvo. Tokrat bodo Extremovke morale narediti še korak naprej v svoji igri, če bodo želele dohiteti domačinke in jih tudi premagati. Da so tega sposobne, so dokazale v Podčetrtku. Izjemno težka tekma za obe ekipi, v kateri bodo znova odločale malenkosti. Dekleta iz Cerkvenjaka znajo kaznovati vsako napako, kar so že dokazale, tokrat pa se poraja vprašanje, ali jim bodo Extremovke le to dovolile?

Bodo Extremovke kos sobotni nalogi? (Foto: Kaja Košar)
Bodo Extremovke kos sobotni nalogi? (Foto: Kaja Košar)
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …