Rudar Škale je moštvo, ki je v Sloveniji delovalo praktično od začetka prve slovenske ženske nogometne lige. Na žalost je v Velenju prišlo do nekaterih težav, katerih v velenjskem klubu niso uspeli razrešiti.


Pisala se je sezona 2013/14, ko je bil velenjski ženski nogomet izjemno močan. V rdeče-belem dresu so nastopale nogometašice, ki so pustile velik pečat v slovenskem ženskem prostoru. Pod taktirko Dušana Uršnika so velenjski dres na zadnji tekmi v Beltincih nosile Tena Horvat, Saša Ljubec, Nina Aberšek, Lara Prašnikar, Moira Murić, Maruša Sevšek, Tina Marolt, Zala Gomboc, Maja Bric, Maša Praprotnik in Barbara Nagy. Na klopi pa so se znašle Zdenka Tratar, Larissa Šoronda, Ana Berdnik, Lavra Zagajšek, Fatima Dervić, Anja Levačič in Loti Lukek.

Takratna zadnja tekma sezone se je odvijala v Beltincih. Rudar je po vodstvu Moire Murić bil na pragu senzacionalne zmage, a so Pomurke nato s štirimi zadetki nagnile tehtnico v svojo korist. Kljub temu sta Maruša Sevšek in Larissa Šoronda poskrbeli za še tako napeto tekmo. Kljub drugemu mestu pa so v Velenju dali vedeti, da mislijo še kako resno napadati prvo mesto v prihajajočih sezonah. To jim je nato uspelo v finalu pokala leta 2017, ko so po izvajanju iz bele točke slavile in osvojile cenjeno lovoriko.

In samo nekoliko let zatem je velenjski Rudar usahnil. Toliko talenta in potenciala odide v nič, pred očmi krovne organizacije je na smetišče zgodovine odšel še en klub. Klub, ki je slovenskemu ženskemu nogometu dal veliko. Podobno kot Jevnica, novomeška Krka… Da je stanje v ženskem klubskem nogometu alarmantno ni potrebno poudarjati, a bi lahko po naših informacijah zapisali, da pa se le morda vidi luč na koncu tunela…

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke bodo napadale prvo zmago v skupini

Slovenska ženska reprezentanca bo v petek, 1. decembra igrala peto tekmo v skupinskem delu…