V prihajajočem vikendu se bo odvijalo še zadnje dejanje slovenske futsal lige za dekleta. V finalu se bosta spopadli ekipi Slovenskih goric in Celja, za tretje mesto pa se bosta potegovali ekipi Cerkvenjaka in Extrema.


KMN Slovenske Gorice : ŽNK Celje (Sobota ob 17.30 uri)
V nedeljo bo v Slovenskih goricah odigrana prvo finalno srečanje. V Voličini bodo gostovale Celjanke, ki tudi branijo lanskoletni naslov prvaka 1. ŽFL. V domačem taboru bodo poizkušali vse, da Celjankam preprečijo novo slavje, a bo to zelo zahtevna naloga. Prisotnost želje, volje in znanja so v letošnji sezoni že dokazale, pohvalijo pa se lahko tudi s tehnično odlično podkovano Tino Palisko, ki lahko ob boku kapetanke Valentine Tuš in Nike Bratović v kriznih trenutkih naredi razliko. Gostujoče moštvo se bo v Voličini predstavilo v popolni postavi, saj se v moštvo po prestani kazni vrača Vanja Tanšek. Amadeo Štante in Uroš Ločnikar, trenerja Celja, imata pred prvim finalnim srečanje le sladke skrbi, saj imata kvalitetno pokrite vse pozicije na igrišču. Ekipi sta se v letošnji sezoni pomerili šestkrat. Celjanke so slavile petkrat, medtem ko so igralke Slovenskih goric v šestem krogu Celjanke ugnale s 6:3. Že v prvem srečanju bi lahko tako ena kot tudi druga ekipa naredila veliko razliko, a lahko kljub temu pričakujemo izredno enakovredno in napeto srečanje.

ŠD Extrem : ŽNK Cerkvenjak (Sobota ob 16.30 uri)
V Sodražico prihajajo dekleta iz Cerkvenjaka, ki si, podobno kot domačinke, želijo osvojiti tretje mesto. V domačem taboru so na zadnji tekmi v Celju pogrešali kar dve pomembni igralki. Tako sta zaradi poškodbe manjkali Lara Jelić in Simona Knavs, ki sta tudi pred sobotno pomembno tekmo pod velikim vprašajem. Cerkvenjak bo v Sodražico pripotoval brez Karin Matjašič, ki bo morala zaradi prejetih štirih kartonov izpustiti sobotno tekmo. Extremovke so pod taktirko novega trenerja izjemno napredovale, tako pri postavitvi v obrambi, kot tudi napadu. To so dokazale tudi proti koncu prvenstva, ko so priigrale točko in zgodovinsko zmago. Prav slednjo pa so dosegle proti sobotnemu tekmecu, zato lahko v Sodražici pričakujemo izenačeno, agresivno in srčno tekmo. Izrazitega favorita ni, bodo pa odločale malenkosti in zbranost obeh ekip v ključnih trenutkih.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Selektor Saša Kolman ostal tudi brez Ane Milović

V naslednjih dneh bo v ospredju ženski reprezentančni nogomet, saj se skupinski del UEFA L…