V soboto in nedeljo sta se v Celju in Voličini odvijali povratni polfinalni tekmi, ki sta se zaključili brez presenečenj. Celjanke so tudi v drugo rutinirano ugnale Extremovke, v Voličini pa je Cerkvenjak izgubil z visokih 8:1.


V Celju smo lahko v odličnem vzdušju spremljali povsem sproščeno srečanje. Dekleta so tako na eni kot na drugi strani navdušila z nekaterimi res fantastičnimi potezami. Obe ekipi sta v tekmo krenili v dokaj okrnjeni zasedbi. Pri domačih niso mogli računati na Vanjo Tanšek, ki je morala izpustiti tekmo zaradi štirih prejetih rumenih kartonov. Extremovke so v Celje pripotovale kar brez dveh igralk, manjkali sta Lara Jelić in Simona Knavs. Celjanke niso ničesar prepustile naključju ter strpno čakale na prave priložnosti. Gostujoča ekipa je tokrat naredila preveč tehničnih napak, kar so Celjanke s pridom izkoriščale. Prvi zadetek je tako po izredno lepi podaji Sergeje Kos dosegla Mateja Zabukovec, ki se je izkazala s pravim projektilom. Le minuto je bilo potrebno, pa je obetavno Saro Cimprič matirala še Sergeja Kos. Kasneje so Extremovke vzpostavile ravnovesje, odlično zapirale prostor in se dobro zoperstavile domačemu moštvu. Omeniti velja odlično tehnično podkovano Žano Rus, ki je navdušila z nekaj akcijami. Tik pred koncem polčasa pa so Extremovke pozabile na Matejo Zabukovec, ki je še drugič v soboto premagala Saro Cimprič. V drugem polčasu so Extremovke povsem popustile in dovolile šest zadetkov. Celjanke so se tako v veliki finale uvrstile brez prejetega zadetka.

V Voličini so včeraj domačinke povsem povozile svoje tekmice, saj so tekmo dobile s kar 8:1 in tako dokazale odlično strelsko formo. Tudi igralke Slovenskih goric so tokrat nastopile v nekoliko spremenjeni zasedbi, saj so manjkale Nika Bratović in Nika Šaloven. Domačinke so že v samem uvodu pritisnile na vrata Cerkvenjaka. Prvi zadetek na tekmi je padel preko gostujoče igralke, ki je dosegla avtogol. Kasneje se dekleta Cerkvenjaka nikakor niso mogla zbrati, zato je sledila kazen. Do konca polčasa so domačinke povsem napolnile mrežo Cerkvenjaka in tako na odmor odšle s petimi zadetki prednosti. Kasneje v drugem polčasu se je toča zadetkov samo še nadaljevala, edini zadetek za Cerkvenjak pa je dosegla Karin Matjašič. Slovenske gorice so se tako uvrstile v veliki finale kjer se bodo spopadle s Celjankami. Vsekakor zelo zanimivo srečanje, a tak bo tudi dvoboj Cerkvenjaka in Extrema, ki se bosta spopadla za tretje mesto.

Povratni polfinalni tekmi 1. ŽFL:
ŽNK CELJE 9:0 (3:0) ŠD EXTREM

Zabukovec (6′, 20′), Kos (7′), Cene (23′), Vojsk (25′), Heningman (35′, 37′), Vetrih (38′, 39′)
KMN SLOVENSKE GORICE 8:1 (5:0) ŽNK CERKVENJAK
Matjašič (3′ ag); Paliska (4′, 20′), Meško (10′), Fras (18′), Šnofl (26′, 33′), Tuš (39′); Matjašič (29′)

Foto: Jure Banfi

Foto: SNPortal 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Ženski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelka Radomljank bo zaigrala za dvakratne italijanske prvakinje

Sezona 2022/23 za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prinaša nove izzive, med njimi bo tudi …