Podobno kot v minulem prazničnem krogu, tudi v 17. krogu 3. SNL sever ni šlo brez presenečenj. Medtem ko je vodilni Maribor B počival, saj je bila tekma z AHA Emmi Bistrico prestavljeni, so imeli Ptujčani priložnost, da se vsaj začasno približajo prvem mestu, a se v Rogatcu ni izšlo ravno po načrtu Drave. Izgubili so tudi Podvinci, ki so gostovali v Dravogradu.


V Rogatcu, na gostovanju pri Mons Claudiusu, so Ptujčani odlično krenili v srečanje in  v 4. minuti že prešli v vodstvo, natančen je bil David Tomažič Šeruga. Do konca prvega polčasa nobena od ekip ni več zadela. V drugem polčasu je v 53. minuti domačinom z zadetkom Močnika uspelo rezultat izenačiti. Do konca srečanja sta mreži mirovali, v sodniškem podaljšku je bil pri gostih izključen Lavrinc. Ptujčani so sicer z novo točko povečali prednost pred zasledovalci, saj so tretji Podvinci izgubili na gostovanju v Dravogradu, kjer je sicer padlo največ zadetkov. Sicer redkoštevilni gledalci so prišli na svoj račun in videli kar pet zadetkov, ob tem pa tudi slavje domačih nogometašev. Po enakovrednem začetku, so v 19. minuti z zadetkom Nabernika povedli Dravograjčani, a že minuto kasneje je gostom iz Podvincev preko Podbrežnika uspelo rezultat poravnati. Gledalci so v prvem polčasu videli še en zadetek, v 33. minuti je za novo domače vodstvo poskrbel Rogina. Tudi drugi polčas so bolje odprli domači in tudi prvi zadeli, tretji zadetek za domačine je v 63. minuti prispeval povratnik Fasvald. Gostom je štiri minute kasneje izid uspelo znižati, še drugič na tekmi je zadel Podbrežnik, na roko pa jim je šla tudi izključitev Pritržnika, a jim do konca srečanja ni uspelo več zadeti, tako je ostalo pri zmagi in slavju domačinov.

V Lenartu so pred 200 gledalci zanesljivo zmago slavili gostje iz Šmarja pri Jelšah, ki so v Slovenskih goricah prišli do osme zmage v prvenstvu. Gostje so povedli v 32. minuti, ko je zadel Čakš, drugi polčas pa je prinesel še dva zadetka. V izteku srečanja, ko so Lenartčani lovili izenačenje, so gostje podvojili vodstvo z zadetkom Mauherja, končni izid srečanja pa je v sodniškem podaljšku postavil Deučman. V Ravnah na Koroškem je kar 600 gledalcev videlo domačo zmago v koroškem obračunu med Fužinarjem in Radljami. Edini zadetek je v 23. minuti srečanja dosegel Matevž Verhovnik, ter tako poskrbel za veselje domačih prviržencev.

V nedeljskih obračunih so nogometaši Šentjurja slavili še četrto pomladansko zmago, tokrat so pred domačimi gledalci z minimalno razliko odpravili goste iz Malečnika, edini zadetek je padel že v 16. minuti, ko je zadel Kopinšek. Šentjurčani so z novimi tremi točkami še vedno na visokem četrtem mestu prvenstvene razpredelnice. V Celju, na stadionu Olimp, je domači Šampiona slavil v dvoboju s Korotanom, ki je sicer dobil prvi polčas, tik pred odhodom na odmor je za gostujoče vodstvo zadel Küzma. Domačini so v drugem polčasu strnili svoje vrste in prišli do preobrata. V 72. minuti je prednost Korošcev izničil Gabršek, štiri minute kasneje pa so Celjani z zadetkom Vouka tudi povedli. Zmago domačinov je v 91. minuti potrdil Smodej.

Rezultati 17. kroga 3. SNL sever:
KOROŠKA DRAVOGRAD 3:2 PODVINCI BETONARNA KUHAR
70; Nabernik (19′), Rogina (33′), Fasvald (63′); Podbrežnik (20′, 67′)
RK: Pritržnik (69′ – Dravograd)
AJDAS LENART 0:3 ŠMARJE PRI JELŠAH
200; Čakš (32′), Mauher (84′), Deučman (93′)
MONS CLAUDIUS 1:1 DRAVA PTUJ
50; Božak (53′); Tomažič Šeruga (4′)
RK: Lavrinc (93′ – Drava)
FUŽINAR NOŽI RAVNE 1:0 RADLJE
600; Verhovnik (23′)
ŠAMPION 3:1 KOROTAN PREVALJE
100; Gabršek (72′), Vouk (76′), Smodej (91′); Küzma (45′)
FOSILUM ŠENTJUR 1:0 MALEČNIK
70; Kopinšek (16′)
AHA EMMI BISTRICA – MARIBOR B (preloženo)

Foto: Mateja Selič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vratar Kopra odslej med vratnicama ljubljanske Svobode

Med vratnicama je ljubljansko Svobodo okrepil 19-letni vratar Denny Tiganj, ki je v lanski…