Nogometaši v tretje ligaški konkurenci ne poznajo počitka, po sredinem sporedu bodo na delu tudi v prazničnem vikendu, ko bodo v 3. SNL sever odigrane tekme 21. kroga. Čaka nas kar nekaj zanimivih obračunov sosedov na prvenstveni razpredelnici, med drugim pa bodo odigrani tudi trije dvoboji ekip z zgornjega dela prvenstvene razpredelnice.


Varovanci mariborskega stratega Marka Lešnika bodo v Športnem parku na Taboru gostili moštvo Podvincev, ki jih je v jesenskem delu prvenstva kot prvo premagalo. Podvinčani so v zadnjih srečanjih močno popustili, nenazadnje so prepustili tudi tretje mesto na ligaški lestvici. Mariborčani zanesljivo vodijo in vstopajo v srečanje v vlogi favorita in brez kaznovanih nogometašev, medtem ko pri Podvinčanih ne bo Denisa Kuserbanja. Nedvomno se nam obeta zanimiv prvenstveni obračun, v katerem bi bila ponovna zmaga Podvinčanov pravšnje presenečenje. Na celjskem Olimpu nogometaši Šampiona pričakujejo drugouvrščeno ekipo ptujske Drave. Ptujčani, ki tudi v spomladanskem delu sezone igrajo všečno, predvsem pa učinkovito, prihajajo v Celje po nove točke, s čimer pa se varovanci Bojana Arčana ne strinjajo in čeprav so zadnjo tekmo v Šmarju pri Jelšah tesno izgubili, si mladi Celjani v omenjenem dvoboju želijo osvojiti vsaj kakšno točko.

V dravograjskem Športnem centru domačini pričakujejo trenutno tretje moštvo lige, nogometaše Šmarja pri Jelšah. Obe ekipi sta v zadnjem srečanju slavili, Dravograjčani v zadnjih tekmah igrajo prepričljivo in se tudi tokrat nadejajo, da bodo pred domačimi gledalci tudi v tokratnem srečanju ostali neporaženi. Gostje na Koroško ne prihajajo z belo zastavo in imajo svojo računico, bodo pa zagotovo pogrešali kaznovanega Firšta. V Dravogradu se nam v sobotnem prazničnem popoldnevu obeta pravi nogometni praznik. V Slovenski Bistrici domača ekipa pričakuje nogometaše Radelj ob Dravi. Radeljčani so v zadnjem srečanju remizirali s Šentjurjem, v srečanju proti že odpisanim Bistričanom pa vseeno ne bi smeli imeti prevelikih težav, čeprav so slednji že nekajkrat namučili nasprotnike, vseeno pa bilo vse, razen zmage Korošcev, veliko presenečenje.

Športni park v Šentjurju bo gostil srečanje med domačim Fosilum Šentjurjem in Fužinarjem. Gostje, ki so v prejšnjem krogu visoko izgubili proti Lenartu, prihajajo v Šentjur oslabljeni, saj bodo nastopili brez Fasvalda in Verhovnika, ki imata v tem krogu prepoved igranja, zato Ravenčane čaka precej težka naloga, da bi sosedom na lestvici odščipnili kakšno točko. Šentjurčani, ki so v zadnjih krogih po odličnem začetku sicer nekoliko padli, v spomladanskem delu sezone igrajo zanesljivo in dvoboj z Korošci pričakujejo v dobri formi.

V Lenartu se obeta zanimiva nogometna predstava med domačim AjDAS Lenartom in rogaškim Mons Claudiusom. Obe moštvi sta v prejšnjem krogu prišli do treh točk, gostje precej presenetljivo na težkem gostovanju v Podvincih.  Ekipi na prvenstveni razpredelnici ločita le dve točki, vprašanje pa je, koliko se bo domačim poznala odsotnost Šunka in Tuharja, ki v tem krogu ne smeta zaigrati. Pestro dogajanje se obeta tudi na Prevaljah, kjer Korotan gosti Malečnik, ki ga je v zadnjem krogu visoko premagal Dravograd. Dosežek večnih koroških rivalov želijo ponoviti tudi Prevaljčani, čeprav bi bili v borbi za obstanek med tretjeligaši verjetno zadovoljni s kakršnokoli zmago. Čeprav sta moštvi na lestvici takoj ena za drugim, ju loči velikanskih trinajst točk razlike, kar pomeni, da so gostitelji nedvomno v vlogi favorita.

Pari 21. kroga 3. SNL sever:
MARIBOR B – PODVINCI BETONARNA KUHAR
KOROŠKA DRAVOGRAD – ŠMARJE PRI JELŠAH
ŠAMPION – DRAVA PTUJ
AHA EMMI BISTRICA – RADLJE
FOSILUM ŠENTJUR – FUŽINAR NOŽI RAVNE
AJDAS LENART – MONS CLAUDIUS (vse v soboto, ob 17:00)
KOROTAN PREVALJE – MALEČNIK (sobota, ob 18:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zavrčani tudi s prvoligaškimi izkušnjami

Danes ob 17.30 uri bodo novo sezono, svojo drugo zaporedno v 3. SNL, odprli tudi nogometaš…