Po zimskem premoru se v prihajajočem vikendu prebujajo tudi tretjeligaši v severni skupini, ki je prvega potnika v 2. SNL praktično že dalo, saj Maribor B pred drugouvrščenimi Slatinčani beži že za ogromnih 12 točk, jeseni pa je oddal vsega štiri točke. Toliko bolj pa bo napet boj za drugo mesto, saj drugo Rogaško in šesti Dravograd loči zgolj pet točk.


Uvodno dejanje prvega pomladanskega  kroga bo odigrano v Športnem parku na Taboru, kjer bo vodilni Maribor gostil rogaški Mons Claudius. V obeh ekipah je med zimskim premorom prišlo do nekaj sprememb, vendar vijoličasti, ki niso doživeli pretiranih rošad – od pomembnejših adutov je ekipo zapustil zgolj Bian Paul Šauperl, veljajo za izrazitega favorita in veliko presenečenje bi bilo, če se v domačem taboru ne bi razveselili novih treh točk. Prvi zasledovalci vijoličastih, nogometaši Rogaške bodo na domačem igrišču pričakali Dravograd. Slatinčani se v pomlad podajajo s praktično identično zasedbo, v pripravljenih tekmah so navdušili, potihoma pa ciljajo tudi na drugo mesto. Črno-beli na domačem igrišču neradi prepuščajo točke, zato Korošce čaka zelo težka naloga.

V Dobrovce prihaja celjski Šampion, prvo negativno presenečenje jesenskega dela sezone. Dobrovčani so pozimi opravili nekaj sprememb v kadru, v svoje moštvo pa so vrnili nekaj nekdanjih moči. Doma igrajo odločno, kar jih uvršča tudi na osmo mesto lestvice. Gostje prihajajo na Dravsko polje z željo, da v uvodnem krogu ostanejo neporaženi, prav gotovo pa se obeta zanimiva nogometna predstava, saj izrazitega favorita za zmago ni. Zadnji sobotni obračun bo odigran na Prevaljah, kjer bo Korotan gostil Šmarje pri Jelšah. Domača zelenica velja za prednost Korošcev, ki jo bodo vsekakor želeli tudi tokrat dodobra izkoristiti proti ekipi, ki ji vsaj za zdaj še gledajo v hrbet. Ekipi loči zgolj točka in brez slabe vesti lahko srečanje v Športnem parku Ugasle peči razglasimo za derbi 15. kroga. V obeh taborih računajo na pozitiven rezultat, rahla prednost pa pripada domačinom.

Uvodno nedeljsko srečanje bo v Vidmu pri Ptuju odigrano v dopoldanskem terminu, v goste prihaja Fužinar. Oboji so v jesenskem delu dosegli manj od pričakovanega, Videmčani, ki veljajo za izrazito negostoljubno ekipo, si obetajo, da točke znova ostanejo doma, a imajo tudi Ravenčani svojo računico in obronkov Haloz ne želijo zapuščati neporaženi. Obeta se zanimiv dvoboj. V Šmartnem ob Paki se obeta derbi začelja, saj v goste vijoličastim prihajajo nogometaši Lenarta. Ekipi sta pred nadaljevanjem prepričani, da bo pomlad uspešnejša od jesenskih predstav, v obeh slačilnicah računajo na tri točke, ki bi jih približale boju za obstanek.

Na Brunšviku bodo v uvodnem pomladanskem krogu gostili Dravinjo. Ob pogledu na lestvico je favorit znan, to so gostje, ki prihaja na Dravsko polje po tri točke, s katerimi bi se enakovredno vključili v boj za drugo mesto. Domačini so po velikih kadrovskih spremembah neznanka, že točka bi za ekipo Brunšvika pomenila ogromno.

Pari 15. kroga 3. SNL sever:
MARIBOR B – MONS CLAUDIUS (sobota, ob 13:00)
S.ROJKO DOBROVCE – ŠAMPION
ROGAŠKA – DRAVOGRAD (sobota, ob 15:00)
KOROTAN – ŠMARJE PRI JELŠAH (sobota, bo 18:00)
VIDEM – FUŽINAR RAVNE SYSTEMS (nedelja, ob 10:30)
ŠMARTNO 1928 – AJDAS LENART
ZU-VIL BRUNŠVIK – DRAVINJA (nedelja, ob 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Andrej Lončarič
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…